vineri, 16 martie 2012

Mihai Pacepa a fost, timp de 27 ani, agent KGB

Roncea ți Watts
Cartea americanului Larry Watts despre România din perioada comunistă, intitulata Fereste-mă, Doamne, de prieteni, publicată anul trecut, a trezit un interes în România peste așteptările autorului.
Urmează continuarea cărții cu evenimentele ulterioare anului 1978.
Marea presă din România  a ignorat cartea. Critici i-au adus doar Tismăneanu, Revista GDS și Revista Vitralii  a foștilor  contraspioni din România.
Din interviul pe care Victor Roncea l-a luat autorului, interviu publicat ieri în BOOKiseala am selectat răspunsurile despre viitorul volum care începe după anul trădării KGB-ului de către generalul român de securitate, Mihai Pacepa.


V-ati asteptat sa aiba un asemenea succes editorial cartea Dvs?
Nu, nu m-am asteptat. Cartea a fost destinata in primul rand publicului american si european, pentru a explica razboiul clandestin si rolul remarcabil pe care l-a avut Romania in aceasta lupta, pentru Statele Unite si Europa.
Si cum va explicati acest succes?
Ei bine, este vorba despre Romania, pana la urma. Dar popularitatea unei carti, sper, academice, cu mii de note lungi de subsol, spune de asemenea ceva despre nivelul sofisticat, in sensul de rafinat, al publicului roman. Carti cum este aceasta a mea in mod normal nu ating un astfel de succes in Statele Unite.
Care au fost cele mai frecvente intrebari cu care v-au abordat romanii la lansarile Dvs?
“Cand urmeaza sa apara volumul urmator?” O multime de oameni m-au intrebat, de asemenea, ce s-a intamplat in 1989, desi aceasta carte merge pana la anul 1978. In general am raspuns ca inca nu am scris – sau, cel putin, nu am terminat de scris -  volumul care trateaza anul 1989. Cu toate acestea, ce urmeaza se va concentra pe dinamica dintre Romania si amico-dusmanii sai aliati – acesti “frenemies” -, si nu atat de mult pe planurile, intentiile si actiunile jucatorilor nationali. Sper sa pot oferi un context care lipseste si care va ajuta la promovarea unei mai bune intelegeri a acestuia, nu o foaie de acuzare impotriva unor pretinsi vinovati.
La ce trebuie sa ne asteptam in volumul urmator?
Ei bine, vor fi, de exemplu, sectiuni destinate „defectarii” lui Pacepa, atacului asupra identitatii romanesti, implicarea in terorismul international. Si multe altele.
Recenziile negative venite din partea unor ofiteri ai fostei Securitati si din grupul de interese al dlui Tismaneanu v-au influentat in vreun fel?
Sper sincer ca lucrarea mea nu este ultimul cuvant cu privire la diversele teme pe care le-am ridicat, ci mai degraba o sursa de inspiratie si un ghid pentru continuarea cercetarii. In ce priveste unele probleme sper ca am reusit sa dau cu usa de perete printr-o lovitura cu piciorul pentru a lasa lumina sa se reverse; in altele doar am indicat cateva zone intunecate dar care duc spre niste coridoare potential foarte interesante. In ansamblu, cred ca aceasta carte este doar o zgarietura pe peretele in spatele caruia se afla ascuns adevarul; o zgarietura prin care ajungi putin mai aproape de el. Comentariile critice, atat cele bazate pe  amintiri si experienta directa dar si cele originare din diferite paradigme, sunt intotdeauna utile. Uneori, ele chiar iti pot schimba perceptia. Comentariile de acest gen aproape intotdeauna dezvaluie ceva din interpretarile pre-existente si din prejudecatile cognitive ale celor care le fac. Si, uneori, te pot ajuta sa ti le dezvaluie pe ale tale. Scopul meu este de a obtine adevarul, chiar daca nu se intampla intotdeauna.
Din cate cunoasteti, fostul general comunist Ion Mihai Pacepa, pe care l-ati definit adeseori drept un agent sovietic pe deplin conspirat, a avut vreo reactie pana in prezent, alta decat cea exprimata prin criticile domnului Tismaneanu?
Permiteti-mi sa explic, pentru a „n”-a oara – nu pentru Dvs, dar pentru multi, multi altii: eu incerc sa fiu foarte clar in diferentierea intre opiniile mele si un fapt stabilit deja. Nu este „opinia” lui Larry Watts ca Pacepa a fost un agent sovietic. Acesta este un fapt stabilit clar, fara putina de tagada. Dupa cum Pacepa foarte precis a declarat intr-un cadru public, in fata fostului director CIA, James Woolsely, si a lui Vladimir Bukovski, el a fost “un agent KGB timp de 27 de ani”. Cu alte cuvinte, el a fost un agent sovietic pe toata durata serviciului sau in Securitatea romana. Nu vad nici un motiv sa-i contest pretentia. De fapt, exista o abundenta de dovezi care o confirma. Daca altii doresc sa-i conteste revendicarea ar trebui sa-l ia pe domnul Pacepa la intrebari.
Vedeti unele similitudini cu perioada trecuta si operatiunile secrete impotriva  Romaniei studiate de Dvs si situatia prezenta a Romaniei?
Ei bine, as putea sa va raspund… dar apoi ar trebui sa va impusc. Si inteleg ca trebuie sa stau la coada…
A consemnat Victor Roncea /

27 comments:

Robert Horvath spunea...

WATTS ESTE AGENT SIE
FOST COLEG CU TOVARASUL UNGUREANU.
SAU CINE CREZI CA PUBLICA ACESTE ABERATII,,,,,,

Robert Horvath spunea...

TIGRiSOR 2
NEBUNII SCHIMBA SOCIETATEA.....Normallii nici macar sosetele soioase
care incep sa....miroase. Tare urat

Lupus spunea...

@Horwart
Nu aveți temei să calificați ca aberații dezvăluirile lui Watts.
E ceva rău dacă ar fi agent SIE?

Să știți că nebunii n-au schimbat niciodată în bine societatea. Si regresul este tot o schimbare.
Nebunii nu schimbă șosete pentru că nu poartă.

Robert Horvath spunea...

@LUPUS
- Te rog respectuos....Numele meu este HORVATH...in traducere CROAT
- Dece Plano nu mai este printre noi ?

Am discutat problema cu Nicholson.....Pacepa...o manipulare penibila marca Ungureanu


CIA LISTA AGENTILOR RUSI DIN ROMANIA : MELESCANU, VOICULESCU, BASESCU !

CIA : LISTA AGENTILOR RUSI DIN ROMANIA : LISTA FOSTULUI SEF CIA DE LA BUCURESTI
Dupa accesele de independenta fata de Moscova ale lui Nicolae Ceausescu din 1968 (lucru de netolerat de Kremlin), URSS a pus la cale schimbarea acestuia cu un conducator fidel Moscovei si repunerea Romaniei in sfera de influenta directa sovietica. Planul intocmit de KGB s-a numit “Dniestr” (Nistru, trad.).
Impotriva Moscovei doar UM 0110, divizia anti-KGB, o divizie ultra-secreta a Securitatii. O divizie secreta, aparte de restul DSS (Departamentul Securitatii Statului).
UM 0110 , avand in arhiva detalii despre reteaua KGB in Romania, numele sovieticilor de legatura si cu siguranta numele agentilor sovietici din Romania.
Potrivit informatilor fostului general de Securitate Ion Mihai Pacepa (omul cu cel mai inalt grad intr-un serviciu de informatii comunist care a defectat), Liviu
Turcu....Ceausescu a ordonat arestarea urmatorilor
Teodor Melescanu, : fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0625;, Dan Voiculescu....din echipa care la lichidat pe Marin Ceausescu fratele lui ......
si Traian Basescu ( actualul Presedinte al Romaniei ).....etc In finalul materialului din intr-o nota de subsol, se mai afirma: "Dan Voiculescu was a general in Ceausescu's intelligence service, a fact which is well documented"
Ceausescu a contramandat ordinul. ( doc de arhiva c323 )
....Confirma lista lui Nocholson ( Agent sef CIA -Bucuresti arestat ca spion rus N.A)
Nicholson was station chief in Bucharest, Romania,
Nicholson was arrested at Washington Dulles International Airport was leaving to meet with Russian agents in Switzerland. He pleaded guilty in March to espionage. The 16-year CIA man told investigators he received $300,000 from the Russians. He cooperated with investigators .
In finalul materialului din intr-o nota de subsol, se mai afirma: "Dan Voiculescu was a general in Ceausescu's intelligence service, a fact which is well documented"

Robert Horvath spunea...

@ Lupus
Tigrii 2 este normal ? Sosetele lui ( mirosul ) mai puternic ca un tanc sovietic......

Robert Horvath spunea...

TISMANEANU ESTE SPION SOVIETIC

DOSAR DE SPIONAJ VLADIMIR TISMANEANU !
DOCUMENTE TRANSMISE SERVICIULUI DE INVESTIGATIE SUA
-Securitatea Ceausescu...( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj )..........
-Intalnire Ceausescu- Carillo Presedintele PC spaniol preda pasaportul fals pentru agentul Cain..........
- Arhiva Departamentului International ....Ghizela Vass
Deschiderea unui pasaport international pentru occident.
- Arhiva Radio Pirinei care transmitea de la Bucuresti directive........
-Brigazile Rosii internationale controlate de KGB Doc spaniol
- Arhiva Dep de sec Europa Libera........
- Arhiva serviciului secret francez - Respingerea cererii de azil politic .
- Arhiva Serviciului de Emigratie SUA......
-Arhivele KGB lista spionilor rusi din Cuba.......
- Vizita lui V.T in Cuba.......
- Document CIA Agentul Volodea infiltrat printre intelectualii romani.....
- Certificat de casatorie si pasaport fals- intrarea frauduloasa in SUA
si alte 16 DOCUMENTE CONFIDENTIALE
Am transmis aceste documente in calitate de cetatean american si ziarist de investigatie.

Robert Horvath spunea...

PROBLEMA UNGUREANU, TISMANEANU, PATAPIEVICI
NU ESTE CA SUNT EVREI.....CI EVREI ROSII.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Robert Horvath spunea...

Unde a disparut distinsul domn Coreolone ? Om de inalta cultura si rafinament intelectual . Spiritualitatea sa este binevenita si mult asteptata.
Tacerea sa ingrijoreaza.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@RH pozitiv(atentie pericol mare de infectie)
Mai intai invata sa scrii corect romaneste analfabetule.De cand ai fugit din tara securistule mai tii minte ce inseamna BOZGOR?iti spun eu:
bozgor=om fara tzara
In alta ordine de idei iti pot spune ca daca tu il faci pe MRU securist(un om tanar) tu ce dreak ai fost .....bosorogule fugit din '77 din tzara.
Iti spun eu ai fost trimis in misiune ca securist iar acolo in SUA ai cerut azil politic ca un bozgor ce esti.De atunci au trecut 40 de ani si tot nu ti-ai facut un rost in SUA.
Esti un ratat desavarsit,chiar daca nu recunosti
Vezi ce ai facut in viata si vei constata un MARE 0(ZERO)

Robert Horvath spunea...

Stimate domn Coreolone.
Precizarile dumneavoastra sunt extrem de importate.
Incultura dumneavostra este enciclopedica,
Ea nu este depasita decat de patriotismul dumneavoastra .
Sunt putini care sunt gata sa se arunce in fata unui tanc la prima ocazia.
Va doresc mult succes.

Robert Horvath spunea...

Stimate domn mafiot
Deschide
http://devanewyork.blogspot.com/2012/03/din-surse-sigure-basescu-are-scaunul.html

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Robert Horvath spunea...

Tigrisor inaripat
A te lasa calcat de tanc nu dovedeste patriotism.

Anonim spunea...

Mai traieste pelicanul de Pacepa? Daca da puneti-l sa plateasca pentru tradare. Tradare este atat in sistemul socialist cat si in cel capitalist. Si de fiecare data aceasta costa.

Pa

Robert Horvath spunea...

@ Coreolone Corcodel
INTRE SATRA SI UN TANC MODERN ESTE O DEOSEBIRE FUNDAMENTALA !

Robert Horvath spunea...

CNN : IN VARFUL APARATULUI DE SECURITATE GADAFII SUNT FOSTI
AGENTI KGB SI AGENTI AI SERVICIULUI EXTERN ROMAN CONDUS DE RAZVAN UNGUREANU …ACTUALUL PRIM MINISTRU AL ROMANIEI.

Autorităţile mauritane l-au arestat pe şeful Serviciului de Spionaj libian din timpul regimului lui Muammar Gaddafi, Abdullah al-Senussi, Acesta a desvaluit legaturile cu serviciul romanesc in primul interogatoriu.

Un scandal declansat de dezvaluirea faptului ca AGENTI ROMANI au antrenat contra bani fortele de securitate libiene ameninta sambata sa afecteze serviciile secrete de la BUCURESTI, SI SITUATIA PRESEDINTELUI BASESCU transmite AFP.
Citand surse din serviciile de securitate, articolul afirma ca presedintele Romaniei si liderul libian Muammar Gaddafi au incheiat in octombrie 2010 un acord de cooperare pentru formarea fortelor de securitate libiene. REUTERS scrisese vineri ca la aceste stagii de pregatire au participat 30 DE AGENTI SIE , deasrmenea …. comando special de interventie al politiei, sau ai unitatilor antitero si chiar soldati. Participarea avea loc in timpul concendiilor si presupunea o remuneratie consistenta. Potrivit informatiilor obtinute de presa, politistii obtineau pana la 15.000 de euro pentru aceste activitati si chiar 50.000 daca misiunea era de mai multe luni. O alta modalitate de plata consta in concedii in Tunisia.

Robert Horvath spunea...

SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT ! PRIM MINISTRUL UNGUREANU A TRIMIS PILOTI ROMANI IN LIBIA
Seful securitatii libiene Abdullah al-Senuss arestat de curand ciripeste spre disperarea fostului sef al serviciului extern. Lucrurile sunt grave . Cel mai grav este faptul ca piloti militari romani au participat alaturi de Gadaffi la razboiul civil.
Pentru ca stirile importante nu prea ajung in Romania recapitulez cazul in relatarile
mediei occidentale……..
CIA : PILOTI ROMANI CU GRAD SUPERIOR CONDUC AVIOANELE REBELE. EI AU SOSIT IN LIBIA IN ULTIMELE ZILE PRINTR-UN CONTRACT SECRET BASESCU GADDAFI.
The Romanian pilots, s operate MiG-21 and MiG-23 fighter jets as well as An-12 and An-26 cargo planes, Stratfor, a private firm that does political analysis, reported on Tuesday that ROMANIAN mercenaries piloted planes that had bombed hundreds of protesters near the Libyan capital Tripoli. A spokesman at ROMANIAN embassy in Tripoli denied that report. The pilots receive between 2,000 and 8,000 dollars a month,
CIA reported, citing Ukrainian combat flyers.
REPARATIILE SI MENTINEREA AVIOANELOR ASIGURATE DE ARMATA ROMANA A ROMANIAN aircraft repair and overhaul facility reportedly has provided maintenance support for Libyan air force aircraft since 2008.
IERUSALEM POST : Libyan leader Muammar Gaddafi is using mercenaries from Romania to attack rebels in his country, claims Arab newspaper Ashark al-Awsat, quoted by Jerusalem Post. Forces loyal to Gaddafi were advancing east from Bin Jawad over which they took control on Sunday and were pushing to the oil city of Ras Lanuf, still under the control of Gaddafi’s opponents. BBC : FORMER SECURITATE MEMBER ACTUAL ROMANIAN SECRET SERVICE ACT IN LIBIA CNN :Marc Ginsburg, former U.S. ambassador to Morocco told CNN: GADDAFI intelligence advisers have received significant intelligence support from former KGB officials who were part of the Eastern Bloc countries such as Bulgaria, Romania and Belarus.’ PILOTI ROMANI IN LIBYA The Western editions referring to own sources and eyewitnesses assert that demonstrators on INSTANTS and helicopters of the Libyan Air Forces were shot by pilots-mercenaries from Romania. In particular, on it on Thursday has informed the American agency of military researches Stratfor.
OBSERVERS : ROMANIAN MERCENARIES have been captured in Libya
CONCLUZIE :
BASESCU SI-A LEGAT VIITORUL DE CEL A LUI GADDAFI SI VA AVEA ACELASI SFARSIT…

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Lupus spunea...

Cine vrea să-l citească pe @croat.
Horvath, v-aș ruga să nu exagerați cu articole preluate de pe alte organede presă.

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Robert Horvath spunea...

Stimate Lupus
Din cauza mea blogul dumneavoasttra este citit de spionul rosu, de boratura de port, ambasade etc. Asigur ca Corleone nu este citit nici macar
de el insusi. Cauze obiective.

Robert Horvath spunea...

@
LUPUS
Nu mi-ai raspuns la intrebare. Cand si dece prietenul meu Plano a plecat
dintre noi ?

Robert Horvath spunea...

@ Lupus
Pe blogul dumneavoastra posteaza numai blondul si tigrisorul inaripat ?
Pardon.....doi tigrisori inaripati.

Lupus spunea...

@Croat
Dacă n-ați prins schimbarea de administratori citiți aici:
http://www.plano10.com/2012/02/blog-concesionat-altei-persoane.html

Robert Horvath spunea...

SUNDAY, MARCH 18, 2012

ULTIMA ORA : BASESCU, UNGUREANU,MELESCANU CERCETATI IN ROMANIA PENTRU TERORISM ! DOSARUL CRIMINAL SI TERORISM BASESCU REMIS CATRE FBI INTRA IN ATENTIA D.I.C.O T !

R O M Â N I A NESECRET
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR Bucureşti
Nr. 89.779 din 17.3.2012
Ex. nr. 1.
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
DIRECŢIA MANAGEMENT ORGANIZATORIC, STRATEGII
ŞI RELAŢII CU PUBLICUL
C ă t r e ,
Domnul HORVATH ROBERT
kirostudio@yahoo.com
Urmare memoriului adresat Guvernului României şi remis instituţiei noastre, vă aducem la cunoştinţă faptul că acesta, în conformitate cu prevederile art.61 din O.G. nr.27/2002, aprobată, cu modificări şi completări, prin Legea nr.233/2002, a fost înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru analiză şi competentă soluţionare.
Cu stimă,
DIRECTOR,
Comisar şef de poliţie
PANTILIE ION
Bucureşti, Str. Mihai Vodă nr. 6, sector 5
Tel./ Fax: 021/316.51.26, e-mail – cabinet@politiaromana.ro

http://devanewyork.blogspot.com/

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.