luni, 19 martie 2012

Cristoiu zice că președintele s-a dat cu Ponta.

Frîntură din stenograme

In stilu-i caracteristic, Cristoiu  povestește în Evz din culisele interviului realizat, la Cotroceni, cu președintele  Băsescu și, cointeresat, își dă cu părerea despre „dezvăluirile”  despre Ponta, cu scopul vădit de a  servi strategic propaganda lui Băsescu în direcția discreditării USL.




„Aşa cum se vede din emisiune, preşedintele a adus el vorba despre acest moment. Ba mai mult, a a venit pregătit să facă dezvăluirea. A avut stenograma în dosarul cu care a venit la emisiune, aşa se explică de ce am putut să prezint documentul la momentul oportun.

După prima parte a emisiunii când a făcut dezvăluirea, Ponta a intervenit pe alte posturi pentru a dezminţi. I-am spus în direct asta lui Traian Băsescu şi atunci a scos stenograma. În concluzie, preşedintele a folosit această emisiune, ba chiar a acceptat-o pentru a se referi la momentul consultărilor din 6 februarie. Eu de exmplu, habar n-aveam că domnia sa ar fi făcut vreo propunere pentru funcţia de premier. Orice discuţie despre dezvăluirea preşedintelui trebuie să răspundă la întrebarea : De ce abia acum la o lună şi ceva de la momentul consultărilor când preşedintele a avut alte momente la îndemână?

După părerea mea, preşedintel e a urmărit două scopuri. Unu – să arate românilor că PDL nu este partidul său de suflet şi că în orice moment poate propune adversarului politic să vină la Putere. Doi – să-i familiarizeze pe români cu teza că domnia sa îl poate desemna premier pe Ponta în toamnă fără nicio problemă. Dacă acum i-a oferit guvernarea când nici nu au avut loc alegerile se înţelege că nu va fi nicio problemă sa o facă în noiembrie. ”

O altă enigmă se referă la tăcerea lui Ponta în timpul consultărilor şi după, mai ales că a fost vorba de o referire la persoana sa. După părera mea, Ponta ştia dinainte că i se va face această propunere în timpul consultărilor. Nu este exclus ca liderul PSD să fi aflat acest lucru chiar de la preşedinte care avea nevoie de varianta cumplită cu Victor Ponta pentru a-i determina pe cei din PDL să-l accepte pe Ungureanu. Sigur este că i s-a spus să nu reacţioneze în niciun fel la această propunere. În concluzie, contrar a ceea ce pare, momentul de duminică seara a fost creat de preşedinte, special, în favoarea lui Victor Ponta".