vineri, 23 martie 2012

Am ajuns rău! S-au deprofesionalizat și infractorii?

Se știe că infractorii erau atît de inteligenți încît cu greu anchetatorii reușeau să-i depisteze.
In ultimii ani sistemul judiciar, in componenta sa de cercetare judiciară si penală- Poliție și Parchet - s-a deprofesionalizat atît de rău încît infractorii fură din averea statului sau din mediul privat ca niște ghiolbani, apelînd la falsuri grosolane sau atacuri la lumina zilei și sub monitorizarea camerelor de luat vederi, cu convingerea că judiciariștii nu-i vor găsi.
Boldea acționează de cinci ani la Galați ca un mafiot, șef al unei grupări de crimă organizată, și organele de cercetare au dormit pe ele. Din nu se știe care motive întîmplătoare, pînă la urmă, cineva a pus în mișcare procesul penal. Ce au făcut structurile din cercetarea penală, de la procurorul de caz pînă la Procurorul General, Laura Kovesi?
L-au făcut scăpat pe infractorul politic și acum mint cu tupeu și nerușinare că n-ar fi avut instrumentele legale de a-l impiedica pe Boldea să părăsească țara.
Noroc cu Antena 3 care a invitat specialiști în aplicarea legii penale și au demontat minciuna. Procurorul de caz sau șefii săi puteau dispune măsura asiguratorie de interdicție a părăsire a țării și ulterior s-o înlocuiască cu cererea de arestare preventiva, după avizul Parlamentului. 
Oare se dorea ca acest eveniment să fie folosit pentru restrîngerea imunității parlamentarilor, aia care a mai rămas după modificarea Constitiției din 2003?
S-a dorit expulzarea peste granițe a infractorului pentru a amîna darea în vileag a implicărilor politice de la Galați  în crima organizată, pînă după alegeri?
Domnul Băsescu ori este dezinformat ori face parte din joc dacă a putut să afirme astăzi că filajul unei persoane s-ar dispune de judecător.  :(

Polițișți și Parchetul nu   mai sperie pe nimeni dacă doi infractori se prezintă nedeghizați fizic la o casă de schimb valutar, scriu un proces verbal de ridicare a 100 000 EURO sub monitorizarea camerelor de luat vederi și dispar.
Asta e lipsă de respect față de meseria de hoț și față de profesia de anchetator judiciarist !

8 comments:

alex parolea-moga spunea...

Ce pățesc incompetenții ?
Nimic . Primesc salarii de zeci de milioane pe lună , pensii care sfidează bunul simț - unele ajung la peste 150.ooo.ooo lei vechi / lună , procurori și judecători , sfidează legile și poporul care rabdă și tace ...
Cine sunt acești pensionari de lux ? Cei care au servit un regim dictatorial jumătate din carieră și un stat într-o permanentă disoluție o altă jumătate din carieră . Cei activi , parte din ei - joacă la două capete ,,fixând,,tarifele în wc ... Cei competenți , morali , integri - sunt NESEMNIFICATIVI și depășiți de realitate .Trist dar adevărat .
Inchideți granițele , naționalizați , confiscați averile uriașe , judecați cu celeritate și salvați o țară căreia , curand , îi va fi rușine de cei care o populează - inși pe care nu-i poate numi FII !
Așa nu se mai poate .

Lupus spunea...

@alex parolea-moga
Inainte de 1989 activiștii și demnitarii nu erau atît de preocupați, sau nu chiar atît, sa acumuleze averi.
Nici justițiabilii nu erau bogați.
E dificil să împarți dreptatea între semeni putrezi de bogați și ție să-ți ghiorăie mațele.
Activiștii de partid sunt mai mulți, sunt mai multe partide, calitatea lor profesională și morală deplorabilă, dorința de înavuțire nemărginită.
La fel și demnitarii.
Dacă n-am avea exemplul societății occidentale am putea zice că această stare de neacceptat ține de esența capitalismului.
Nuuu! Tine de noi. Tine de lipsa de educație. Votăm mascărici.
După deziluzia Băsescu, românii vor încerca și cu cianură, adică Dan Diaconescu.

CEZAR spunea...

.......,,am putea zice că această stare de neacceptat ține de esența capitalismului'. Lupule , chiar asta-i realitatatea ,,TINE DE ESENTA CAPITALISMULUI " - banul dicteaza ! Cine face bani are valoare ! Cine NU ,Nu indiferent de cate facultati are in CV !!
Ce-i greu in a intelege asta ?
In America TRUMF ii etalonul ! Cati traiesc ca TRUMF ?
La noi se pare ca Becali - a devenit etalon!!

popouVICIU spunea...

Donald Trump!!!

Lupus spunea...

@Cezar
Da, dar acolo nulitățile ajung rar să conducă. Excepția a fost Bush, fiul

CEZAR spunea...

...si a condus America ! Daca nu ma insel a bagat-o si in razboi!!

karadeniz spunea...

Ca orice profesie și cea de infractor presupune cunoștințe, abilități și experiență. Devenind extreme de profitabilă, datorită diletantismului celor care întocmesc și aplică legile în această țară, sunt tot mai mulți cei care practică această meserie chiar dacă nu au pregătirea și aptitudinile necesare. De aceea brățara de aur este deseori înlocuită cu brățara de oțel.
Banuiesc că Boldea nu este un ageamiu în materie de escrocherii și a știut din start că va fi prins. Probabil că a ales chiar și momentul în care să se întample acest lucru. Chiar dacă se va întoarce în țară ori va fi adus și eventual judecat și condamnat, chiar dacă prin absurd va executa 1-2 ani de pușcărie, dacă e întradevăr un meseriaș își va fi pus deoparte suficienți euro pentru a se relansa în afaceri, probabil legale după ce se va odihni o perioadă.

Robert Horvath spunea...

PORTUL CONSTANTA : BASESCU CAPITAN IN FLOTILA AL QUEDA !




DIRECTOR S.I.E

Domnule Teodor Melescanu
In Romania functioneaza o mafie a armamentului exrem de periculoasa care este acoperita si sprijinita de diferite instititii ale statului. Aceasta organizatie criminala il are in frunte pe Traian Basescu. Am trimis acum cateva saptamani aceasta scrisoare cerand sprijinul autoritatilor italiene in investigarea acestei organizatii criminale.

.URIASE ACTIUNE AL QUEDA PORNITE DIN PORTUL CONSTANTA.
Nave militare NATO, GRECESTI IS ISRAELIENE bat valurile a treii mari Mediterana, Marea Neagra si Agee. in cautarea unui cargo de 1600 tone banuit ca
avand la bord o banda de teroriti Al Queda, pregatita sa atace a “fresh target “.
Autoritatile grecesti si israeliene sunt de mai multe luni in alerta maxima.
Vasul urmarit Sara este proprietatea unui grec Dimitris Kokkos si aunui pakistanez american pe nume , Rifat Muhamed. Kokkos a fost proprietarul unui vas specializat in contrabanda de arme Katrina , capturat de israelieni in Ianuarie. El A CONDUS DIN ROMANIA O URIASA RETEA TERORISTA AL QUEDA.. Compania sub care este inregistrata Nova Spirit Inc conducea sub nasul autoritatilor romane operatiuni navale AL Queda din portul la marea Neagra Constanta Nador .
La 6 august sase luni mai tarziu Sara a fost interceptata de autoritatile italiene in apropierea Siciliei. Echipajul de 15 marinari sa dovedit a fi o celula Al Queda avand pasapoarte false.
Asupra lor sau gasit $ 300.000 valuta ,harti detailate ale principalelor orase italiene si al Vaticanului.
CAPITANUL VASULUI SARA, ADRIAN POP SORIAN A DESVALUIT DETALII DESPRE OPERATIUNILE TERORISTE A CAROR BAZA A FOST ANI DE ZILE PORTUL CONSTANTA. VASELE PORNESC DIN PORT AVAND UN CAPITAN SI UN ECHIPAJ ROMANESC ( flotila cuprinde 4 vase purtand numele de Karine, Cristi, Sara si Twillinger ) In Nador Maroc deghzati ca marinari se urca operativi AL QUEDA. Ei preiau comanda echipajului roman. Ajunsi pe mare vasul schimba numete si steagul. In larg are intalnire cu alte vase preluand noi “marinari”. Ajungand in apropierea coastelor Europei de west dau semnale S.O.S, pretexand
ca sunt in pericol. Ajungand la tarm teroristii se pierd in masa de emigranti.
Nava Twillingher a fost capturata in apropiere de Triest cu 8 operativi pozand ca marinari romani. Kokkos si Mohamed sunt cautati cu infrigurare in jurul lumii. Ultimul ” constantean ” bun vorbitor al limbii romane este sef al opretinilor Al Queda
In Golful Piersic si Mediterana.
Investigatorii italieni au ajuns la concluzia ca operatiunile teroriste pornind pornind din portul romanesc Constanta continua aproape nestingherite si in ziua de azi
CONCLUZIE
INTEROGATORIUL CAPITANULUI ADRIAN SORIAN DEZVALUE FAPTUL CA AUTORITATILE ROMANESTI MONITORIZAU ACEASTA ACTIUNE SI FAPTUL CA CAPITANUL SOARE AL CUNOSTEA PERSONAL PE TRAIAN BASESCU. ACESTE TRANSPORTURI PLECAND DIN PORTUL CONSTANTA AVAND CAPITANI SI ECHIPAJ ROMANESC NU PUTEAU SA NU FIE CUNOSCUTE DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR DIN ACEASTA PERIOADA TRAIAN BASESCU. ACEST INDIVID PERICULOS TREBUE BAGAT IN PUSCARIE PANA NU ESTE TARZIU PENTRU NOI TOTI.