joi, 29 martie 2012

Implozia PDL va cauza destrămarea USL înainte de alegerile generale

Unica rațiune pentru care s-a realizat alianța USL a fost unirea eforurilor stîngii autentice și ale dreptei autentice pentru a pune capăt regimului Băsescu. 
In rest, cu greu acceptă electoratele social-democraților și liberalilor, tradițional adversare și cu reprezentare socială diferită,  să voteze același candidat.
Nici la nivel de membri de partid nu există armonie. Liberalii, mai infatuați, nu se simt bine în compania sărăntocilor social democrați, iar aceștia din urmă îl acuză pe Ponta că a cedat prea mult liberalilor comparativ cu scorul lor electoral.
E suficient să citești site-urile liberale ca să înțelegi cît de inconfortabil se simt elitele liberale ca să sprijine pe blogosferă alianța USL.
Plecarea lui Frunzăverde la liberali, nu la USL, este semnalul previzibil încă de anul trecut că PDL se va destrăma înainte de alegerile parlamentare. 
Ceea ce transpiră din discursul lui Frunzăverde, dar și din ce pîrăsc alți lideri PDL că le propun liberalii care-i racolează, arată că Antonescu  este atît de preocupat de crearea unei drepte autentice, ca o contrapondere la stînga pesedistă, încît  îi va primi în PNL pe toți dreptacii din PDL care doresc să se salveze politic.
In atare condiții, cu PDL destrămat sau redus ca dimensiuni electorale, dispare și ratiunea de a fi a USL.
Nu este exclus ca în toamnă principalele forțe politice care se confruntă în alegerile parlamentare să fie PSD și Alianța PNL-PC.  

41 comments:

Anonim spunea...

nimeni nu ar fi asa de prost sa se destrame in prag de alegeri,paduchei pdlaci probabil vor face puscarie dupa alegeri.
paduchei pdlaci risca sa faca sub 5%,iar chioru betiv ii ca si suspendat.

Anonim spunea...

la cate blesteme si-au luat paduchei pdlaci,chioru betiv si tradatorii izmanari unperisti,numai de la cei 20 de mii de militari carora le-au furat pensia,eu cred ca ar trebui sa aiba grija sa nu mai faca copii,ca vor suferii mult de tot de cancer.
imi poate da cineva un singur exemplu de tara(kenya sau congo,ca tot sunt la moda) in care au bagat militari in acelasi sistem cu civili?

Anonim spunea...

Nu exista PDL! Exista BASESCU!Pana nu cade base nu se destrama USL! PDL este partidul lui base care a fost santajat de alt partid creat de base-UNPR!Corabia se scufunda si base il va folosi pe DDD ca sa se salveze din gaura de sarpe!

karadeniz spunea...

@ RH
Iar ne sperii cu scenarii SF apocaliptice?
Toată țara e nemulțumită deci și armata. Dar până la revoltă mai este cale lungă. Tușele astea grosiere pe care le dai comentariilor distrug și puțina brumă de credibilitate cuprinse în ele.
Iată ce spui
”GRUPUL PATRIOTIC AL OFITERILOR PROPUNE
- dreptul de asociere, crearea de sindicate care sa aduca in dezbatere si aprobare: desfintarea de unitati militare, dislocarea acestora, organizarea sau nu a aplicatiilor, participarea sau nu a unitatii in teatrele de operatii la misiuni.
- infiintarea de organizatii de partid (a oricarui partid) in fiecare unitate pentru coordonarea de buna calitate a muncii si vietii in unitatile militare.”
Chiar crezi că un militar, nu roman, ci somalez, poate gândi și propune așa ceva ?

Robert Horvath spunea...

@ karadeniz
Nu este prima data si nici ultima data cand CIA se inseala.
Uneori asa numite materiale declasificate sunt manipulative . Uneori
transmit semnale......
Un lucru este clar....cam 90% din armata gandeste ca Alexandru Gheorghe. Daca credeti ca A.G. a actionat singur va inselati amarnic.

In Romania a avut loc o lovitura de stat "de catifea " serviciile prelund pe fata puterea. Armata este ultima sansa si speranta pentru democratie.

Lupus spunea...

@Horvath
Va adresez rugămintea să nu mai puneți pe acest blog copy-paste după corespondențe îndoielnice și care au făcut deliciul unor speranțe credule în urmă cu o lună de zile.
Nu ne credeți chiar așa de naivi.

Robert Horvath spunea...

@ Lupuș
Stimate domn.
Este blogul dumneavoastra. Faceti ce vreti cu el. Faptul ca nu acceptati
opinii diferite va diferentiaza de fostul proprietar. Ce intelegeti prin copy -
paste ? Eu sunt ziarist de investiigatii. Voi spune adevarul si deacum inainte. Daca acest lucru deranjeaza nu ramane decat sa hotarati suspendarea mea. Eu am creiat scandalul ICR New York si multe altele.
Voi continua sa creiez probleme regimului mafiot Basescu cu aprobarea sau fara aprobarea dumneavoastra. Democratia se invata greu . Cu sincetitate.

Robert Horvath spunea...

ERATA
DEMOCRATIA SE INVATA GREU.
CU SINCERITATE

Robert Horvath spunea...

@ karadeniz
Spuneti
Chiar crezi că un militar, nu roman, ci somalez, poate gândi și propune așa ceva ?
Ofiterul Alexandru Gheorghe a propus in numele unui grup de ofiteri patrioti preluarea puterii de catre armata. Este singura posibilitate de a apara democratia si alegeri libere. Am fost contactat de militari activi si in rezerva. Manifestul lor circula de la o unitate la alta. Cerintele lor sunt mult mai modeste decat a locotenentului erou. Va asigur ca nu exista nici o regula sau odata precisa ....cand mamaliga va exploda .

Lupus spunea...

@Robert
Domnule Robert
Nu conținutul este o problemă ci faptul că umpleti zeci de siteuri cu același text. Un simplu serche indică intenția de spămuire.

Robert Horvath spunea...

@ Lupus
Poate a-mi acord prea multa importanta. Imediat dupa creiarea scandalului ICR New York prin chemarea politiei, sa incercat izolarea mea completa. Chiar si presa din diaspora unde publicam regulat, a refuzat sa-mi publice materialele.
Pentru a
informa nu mi-a ramas decat " spamul ".
Datorita lui lucrurile au devenit cunoscute si sa devina extrem de periculoase Cotroceniului.
Dupa remiterea catre FBI a DOSARULUI CRIMINAL SI TERORISM BASESCU
serviciile au reusit banarea aproape totala depe blogul politic romanesc.
Ramane "spamul". El poate fi acceptat sau refuzat.
Scopul scuza mijloacele.

Robert Horvath spunea...

H.J.NICHOSON FOSTUL SEF CIA BUCURESTI : BASESCU, MELESCANU, UNGUREANU SUNT SPIONI RUSI !
SENZATIONAL SI TERMINAL..... ECHIPA DE SPIONI RUSI DE LA BUCURESTI
URIASA ECHIPA DE SPIONI RUSI DIN ROMANIA
In prejma lui 89......... eram singurul cetatean Japonez din tara lui Ceausescu, Comanici si bineinetes Dracula. Japonezii vroiau sa-si extinda influenta special
economica in rasaritul Europei. Tinand. seama ca Germania se indrepta spre Polonia , Ceoslovacia si Ungaria am reusit sa indrept privirea Japonezilor spre Romania. Sa creiat un fel de plan Marshal.
Prietenul Dragos Munteanu ambasador mi-a aranjat o vizita la Bucuresti prin Bujor Sion asistentul presedintelui.
La intalnirea cu Presedintele Iliescu au participat Ciurel primarul capitalei, Neagu Udroiu se Agerpres, si jumate din guvern. Totul a mers bine pana cand am propus pe langa cumparare studioului Buftea de catre Sony. desciderea de studiouri particulare de televiziune........Acestea ar fi spart monopolul FSN .
Ca urmare mi sa spart casa si topoarele au distrus mobilierul casei. M-am refugiat la Ambasada SUA. Cel care a condus ancheta fost Harold James Nicholson seful statiei CIA de la Bucuresti.
Am dormit doua zile in casa lui si m-am inprietanit.
Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca a fost arestat ca spion al rusilor .....si dirijor al orchestrei de spioni de la Bucuresti. El a scapat de scaunul electric dind o larga lista de spioni rusi autoritatilor americane.
Am reusit sa-i iau o serie de interviuri la Federal Correctional Institution at Sheridan, Oregon. Interviul va apare serializat in diferite reviste americane si franceze. Lista spionilor si simpatizantilor rusi cuprine o larga arie a clasei politice. Ea cuprine cuprine trei categorii. Spioni activi ca Mircea Geoana. Tismaneanu sau cei care pot fi oricand reactivati ...Iliescu ,Roman ,Magureanu. O larga categorie este cea a santajabililor pentru legaturi din trecut. In aceasta lista extrem de numeroasa se gaseste binenteles Traian Basescu.....agent dublu la Anvers.
In decursul zilei de ieri am luat contactul cu Ambasada Romaniei in SUA si cu consulul de la New York cerand sa fiu pus in contact cu un reprezentan al sevicilor romanesti sa discut aceasta exploziva problema. Nu am primit nici-un raspuns......
Raspunsul a venit dela americani.

Anonim spunea...

Horty Miclos,iar ai scapat de la ospiciu?Pe unde ai umblat, cate rame ai adunat la colectie?Mai faci colectie de chistoace si pungi consumate?

Anonim spunea...

@rh
nu batrane nu-ti acorzi prea multa importanta,esti doar bun de dus la balamuc.Partea nostima e ca nu-ti dai seama,ca doar..... esti diliu!

Stelian P. spunea...

Horvath e in America. Stie el care e situatia din armata romana cum o stim noi pe cea din armata SUA. Va dau eu un citat care pare mai amenintator decit ce spune jurnalistul nostru:

"2. De ce se teme Basescu de SCMD?:

- Pentru ca vede in SCMD o armata in rezerva, bine strucurata, organizata, formata din profesionisti, actionand in aproape toate centrele de garnizoana din tara, cu filiale de nivel companie sau batalion; pentru ca aceasta “armata” are si arme, multe cadre iesind din rezerva cu arma din dotare."
Presedintele SCMD
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Stelian P. spunea...

Ce motive ar avea Basescu sa se teama de o armata bine structurata, organizata, actionind in aproape toate centrele, cu filiale de nivel companie sau batalion, armata care are arme dar nu ameninta pe nimeni ?
Ah, am uitat. Citatul e extras din articolul

29.03.2012
"ORI SCMD, ORI BASESCU!"

Vi se pare o amenintare ?

Anonim spunea...

Nu ni se pare o amenintare, ni se pare ca suferi de ... dogarita cronica.

Lupus spunea...

@Stelian P.
E prima dată cînd aud că militarii au trecut în rezervă cu pușcoacele din dotare asupra lor.Cred că e o exagerare.

Stelian P. spunea...

@Lupus
Legea permitea in situatii rare ca fostii politisti, militari etc. sa detina arme letale.
Si eu cred ca este o exagerare (ca multe altele) dar expresia categorica ORI,ORI, apropo-ul la arme, organizare militara, raspindire pe tot teritoriul etc. cred ca nu mai trebuie luata ca o exagerare ci trebuie luata in serios.
Exista destule situatii cind tot felul de dezechilibrati au amenintat si apoi au actionat.
Problema mai grava mi se pare aceea ca un colonel face asemenea afirmatii iar civilii stiu ca gradul asta nu se obtine prea usor si cei care il poarta ar trebui sa fie oameni seriosi.

karadeniz spunea...

@ Lupuș
Nu e o exagerare. Exista un ordin prin care cadrele militare iesite la pensie pot ( în anumite condiți) la trecerea în rezervă să-și cumpere pistoalele Carpați, așa cum au dreptul de a purta armă letală și civilii, conform legii. Doar că puțini au fost cei care au procedat așa, cred că sub 1 %.

Lupus spunea...

@karadeniz
Iertată să-mi fie ignoranța, dar pistoletele Carpați se gasesc în comerț?
Eu știam că un militar poate avea permis de port armă ca orice civil pentru armele, cu glonț sau fără, pe care le are acasă.
Cred ca la arme deținute cu permis se referă domnul Dogaru.

CEZAR spunea...

Pe karadeniz - cred ca l-a lovit briza inghetata !!

karadeniz spunea...

Nu știu dacă mai am acel ordin dar dacă o să-l găsesc o să vi-l trimit. Diferența față de un civil care obține permis de port armă și o cumpără de la un magazin de arme e ca fostul militar o cumpăra de la unitate.
@ Cezar
Atenție la pana de vultur !

CEZAR spunea...

Daca tot vrei sa cumperi o arma letala , care dracului ii prostul sa arunce banii pe Carpati ?
Pe de alta parte, pentru a obtine o arma letala ai nevoie de toate documentele si aprobarile MAI la fel ca oricare civil. Faptul ca ai fost militer e fix pix !
Atentie la pana de ..harpie!!

Anonim spunea...

hai sa revenim la subiect:
citat:

"....multe cadre iesind din rezerva cu arma din dotare."
Presedintele SCMD
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

comentariul meu:
iote dom'le au golit astia rastelele si eu nu stiam.
mincinos mai mare ca ginerica(il stiti voi al cui)dogaru,n-am vazut in viata mea
eu am vrut sa-mi iau TT-ul cand am plecat din armata si ei au zis.....Noooo ai lucrat la RAA iei cu tine un complex RAA volhov,dar nu aveam atatea senilate ca sa-l car.Banuiesc ca tanchistii au fost mai norocosi.cred ca si cezar are fo' 2-3 TAB-uri in shura.Esteee??

Anonim spunea...

@Cezar
Carpatiul este ieftin.Ii dai o gaura in gaura si ai o amintire inofensiva.
Mai,tie toate-ti put. Ia zine noua cum au tras sirbii cu toate ale dupa ora aproximativa in F-117!

Anonim spunea...

na ca am uitat.Ma duc sa-mi iau PM..ul de la vecina.
Intelegeti si voi ce vreti hi,hi

Anonim spunea...

Zi-ne,scuze.

Anonim spunea...

va explic cand doriti cum a fost cu F-117
Dar pe cine intereseaza cu adevarat??
Va spun eu:Pe nimeni!!
Fiecare se da important acolo unde se pricepe cel mai putin....dupa care;bani,bani,bani si totul se incheie cu "demnitate si onoare"(cata ipocrizie)

Lupus spunea...

All
Lăsați armele că aici discutam de implozii politice.
Ce a vrut să zică, azi, Frunzăverde, la Realitatea, cînd a spus, enigmatic, că din PNL va milita pentru a-și întîlni vechii colegi într-o nouă construcție politică?
Concordă și cu ce zicea Videanu.
Eu înțeleg că ce va mai rămîne din PDL va reface alianța cu PNL.

Anonim spunea...

paduchei pdlaci nu ia peste 5%.

Anonim spunea...

@Corleone
Chiar ma intereseaza chestia cu 117.Unii birfesc ca te pricepi putin.Pune povestea la marturisirea sirbului,ca explicatia lui Cezar imi pare copilareasca.
@Lupush
Ce va mai ramine din pdl si pnl va conduce ce-a mai ramas din Romania.
@ALL
Cred ca dupa razboi comunistii au exagerat un pic cu ce le-au facut politicienilor.Dar sunt zile in care nu sunt sigur.

Lupus spunea...

@anonim
Constat că-i cunoașteți pe unii comentatori. Probabil că și ei vă cunosc după un nickname. De ce nu-l folosiți? Așa sunteți confundat cu cel de tot vorbește despre păduchei.

De acord că ar fi interesant un comentariu al unui artilerist sau al unui aviator român în povestea doborîrii invizibilului F117.

România e întreagă. Locuitorii ei s-au impuținat cu vreo 3 milioane.
Restul din PDL va fi fără Boc și fără ciracii lui Băse.

Pierdeți din vedere că și comuniștii erau tot politicieni. Confuzia asta o face și Băsescu. Cînd condamnă clasa politică nu se include și dînsul în ea.

Anonim spunea...

@Lupush
Toata lumea cunoaste pe toata lumea. Misuna clonele uneori,dar ADN-ul mesajelor este unic.
Dupa parerea unora nu exista altceva decit adevarul pe care vor ei sa-l accepte,chiar daca toti privim din acelasi loc,in acelasi fel.
Cei care au avut ,,vointa politica" si au umilit conceptul ,,democratie" in RO trebuie sa raspunda in fata legii.Actuala ,,putere politica" incearca sa-si piarda urma.
Comunistii nu se considerau politicieni.Ei erau ,,puterea poporului".Totul este politica.Pina si modul in care tragi apa la WC!

Anonim spunea...

@DC
Este adevarat ca radarele cu lungimi mari de unda afiseaza si zonele cu aer cetos sau zonele cu tornade?
Primele ,,radarte" lucrau in spectrul audibil,erau un dezastru ca precizie,dar descopereau avioanele inainte de a fi vizibile cu ochiul.
Eu cred ca sirbul a fost al naibii de bun.Chiar daca a fost ajutat.

Anonim spunea...

cu riscul de a va plictisi urmariti asta,dar ceea ce se vede e doar"glontul" ce nu se vede e mult mai important....ca mi-or mancat viatza

http://www.youtube.com/watch?v=KHfOF8hF8mA

Anonim spunea...

recunosc e off topic

sau si alte dracovenii...hi,hi

http://www.youtube.com/watch?v=OPYL-Me0wPA&feature=endscreen&NR=1

Stelian P. spunea...

@Lupus
Personal nu mai dau doi bani pe spusele politicienilor, indiferent de culoarea lor. Ma intereseaza doar faptele. Imi pun o singura intrebare:
- ce putem face sa-i excludem din politica pe cei care ne-au mintit, pe cei care au fost votati de simpatizantii unui partid si dupa citeva luni au fugit (cu voturi cu tot) la alt partid....?
O prima solutie ar fi ca oameni ca tine, care sunt formatori de opinie, sa militeze pentru participarea masiva la vot. Cind oamenii ies masiv la vot, din convingere nu din interes, e greu sa mai faci incercari de falsificare.
Ca oamenii sa fie convinsi trebuie sa fie informati si aici e partea cea mai grea. Cind mass-media e divizata in mijloace PRO si mijloace ANTI, oamenii aleg calea cea mai simpla si se duc acolo unde le place. Unde sunt mijloacele OBIECTIVE, care sa ne oblige sa gindim, sa ALEGEM ?

Stelian P. spunea...

P.S.
Sper sa nu fiu gresit inteles. Nu ma supara doar politicienii dezertori ci toti politicienii care sunt mai preocupati de interesul personal decit de cel al alegatorilor.

Anonim spunea...

@Anonim
31 martie 2012, 07:35

Nu mai vorbiti in numele tuturor

Lupus spunea...

Nota
Comentariile despre F 117 au fost mutate la postul cu colonelul sîrb.
Vă rog respectați topicul.