miercuri, 14 martie 2012

Cei doi Mihai au făcut un gest salutar pentru bolnavii de cancer și de nesimțire.

Emisiunile lui Mihai Gadea în care a tras salutar semnalul de alarmă cu privire la lipsa medicamentelor esențiale pentru bolnavii de cancer sunt de salutat. Guvernul s-a întrunit în ședință specială pentru a îndrepta lucrurile, trecând peste realitatea incomodă că deficiența a fost semnalată de cel mai incomod post de televiziune pentru actuala putere.
A fost un gest de salutat al premierului Ungureanu, care a prefigurat și răspunsul favorabil la invitația realizatorului emisiunii Sintezei Zilei, de pe Antena 3, Mihai Gadea, de a participa la o dezbatere politică, trecînd peste embargoul prostesc și demolator în sondaje instituit de tupeiștii din PDL și UNPR.
Este dovada că Ungureanu este plămădit din alt aluat și nu-i pasă prea mult de prejudecățiile propagandei tradiționale  a regimului Băsescu. A punctat diferit, numai in folosul intereselor sale de perspectivă,  în disputa cu adversarii  din politică și din mass media, lăsînd impresia că normalul începe să reintre in drepturile sale și în disputa politică.
Chiar dacă, spre satisfacția de nesalutat a admiratorilor de presă cîntătoare de putere, Mihai Gadea a folosit greșit cuvîntul salutar ( are sensul de folositor sănătății, salvator, ca și latinescul salutaris , de la care provine) iar Mihai Ungureanu l-a corectat cu superioritatea omului de la catedră, putem să salutam un început de normalitate în politica romanească, după 8 ani de zarvă ca la ușa cortului.
Nici după intervenția, incomodă pentru premier, a lui Mircea Badea care, la rîndul său, a amendat niște exprimări imprecise al profesorului, telespectatorul nu a rămas cu impresia că vreuna din părți a dorit sa-și pună la podea advesarul.

16 comments:

Anonim spunea...

poate gadea e bun de prim ministru?? sau mircea badea?? voi votati!!
Daaa dupa ce pleaca base(maine sau peste un an,whatever,pe cine puneti presedinte?
V-ati gandit?

Lupus spunea...

@Don Corleone
Fiți binevenit pe acest site cu comentarii potrivite convingerilor d-voastră!
Acum se prefigurează că liberalul Antonecu Crin va fi succesorul d-lui Băsescu.

Anonim spunea...

@lupus
ok cum doriti dar mie mi se pare un pic instabil psihic,parca mai echilibrat e ponta.Parerea mea!!
dar ce conteaza eu am doar un vot la fel ca oricare altul
sper ca n-aveti idei cu vadim??

Lupus spunea...

@Don Corleone
Ponta nu poate fi și premier și președinte.
Vadim asigura un echilibru între naționalismul românesc și cel unguresc.
De la ieșirea PRM din Parlament echilibrul s-a rupt în favoarea ungurilor.
E simptomatic ce a putut să facă antiromânismul din români.Iși blamează naționaliștii lor și îi tolerează pe naționaliștii vecinilor.

Anonim spunea...

@lupus
.... sunt obligat sa va dau dreptate la postarea de mai sus,dar daca-i prind pe USL-isti ca dau la pace cu UDMR iese belea mare
Ca doar UDMR a fost la guvernare INTOTDEAUNA.(inclusiv cu predecesorii USL)
Va aduceti aminte?
Mai vorbim...stiti doar care-i cea mai mare curva...politica!
Parca va vad dupa alegeri(ca USL-ist ce sunteti)cum faceti guvern tot cu UDMR
Punem pariu?

tigri2 spunea...

Lupus ar fi cazul sa fii impartial si corect ,sa stergi toate atacurile la persoana si cuvintele injurioase,cine are ceva de spus pe subiect sau de interes general sa o faca ,dar vad ca tu sortezi in speranta ca vre-un gugustiuc care ataca sau injura va primi multe replici si asa iti faci rating ,ei nu uiule,personal nu achiesez la asa ceva cu toate ca pana acuma am dat frau liber nervilor.Si sa stii ca acele personaje nu stiu si nu au nimic a spune ,sunt incapabili de a purta o conversatie,n-o sa faci "mare branza "cu ei.O zi buna.

Lupus spunea...

@tigri2
Mă obligați să fac următoarele precizări:
Domnul @mos alecu comentează în general pe subiectele referitoare la pensii.
Intervențiile sale, uneori mai competente decît ale fostului administrator, sunt urmărite de mulți cititori,cu toate că d-voastră nu vă plac.
Dacă mai răspunde ceva mai bolovanos o face cînd e provocat.
Acest post l-am pus mai mult pentru a sublinia folosirea corectă a cuvintelor salutar și de salutat, atît de comentate după prezența premierului la Antena 3, decît pentru reacțiile politice pe care le-a stîrnit.

tigri2 spunea...

Bine domnule ,cred ca s-au cam terminat cartusele si cu bloagele astea,a cam inceput sa dispara obiectul disputelor:pensiile militare.Asa ca o sa scapi si de galceve dar si de galcevitori.

tigri2 spunea...

Nu mai scrie nimeni ?

Anonim spunea...

@tigri2
.........................................................................................................................................................

Lupus spunea...

@tigri2
Sunteți prea optimist!
Credeți că forma actuală a Legii 263/2010 este ultimul atac la sistemul public de pensii? Dacă va continua criza vor continua și tăierile.
Pînă atunci, în virtual se va da o crîncenă bătălie între opozanții și susținătorii actualului regim.
Cointeresați copios vor fi susținătorii.Ceilalți o vor face din convingere.

tigri2 spunea...

Mai oameni buni nu vedeti ca acest individ este clatinat la cap,chiar asa sa fie [adica am vinde rachete de .enis Iranului][+t,p...},pai base reprezinta Romania ,tzacanitul ce doreste ca Romania sa fie declarat stat terorist/Stiti ce-ar insemna asata?Pe acest individ chiar nu-l "piteste"nimeni?Daca se vrea debarcarea lui Basescu si aducerea vre-unui mascarici nu acesta ar fi pretul.De ce ii publicati toate prostiile acestui "deranjat mintal'vreti sa ne inchida blogul si sa ne califice cine stie cum?
@Lupus ,pentru mici galceve esti vigilent,acuma ce faci?Ce spune acest individ nu este o simpla opinie -este o incercare de discreditare a tarii noastre .Asta ar trebui sa aparam nu venirea sau plecarea nu stiu caror excroci/mincinosi de politicieni[indiferent de culoare ca toti sunt cu gandul la jaf.

Lupus spunea...

@Horwart, Deva
De cînd am preluat acest blog în administrare, de la Plano, nu am avut onoarea să discutăm.
V-am mai citit pe alte siteuri.
Cu regret vă spun că acest blog nu găzduiește asemenea maateriale

Robert Horvath spunea...

Domule Tigru si Tigru
Fiecare export de arme conform legislatiei in vogoare este aprobat de Presedintele inca in functie. Daca se face pe sest Ungureanu este responsabil. Intreprinderile iraniene prin care se trimet tehnologie pentru
rachete a-si au sediul in BucurestI.....indiferent de starea mea mintala.

Robert Horvath spunea...

@
Lupus
Stimate Lup .
Ce materiale gazduiti ?
Semnez
Robertus

tigri2 spunea...

Mai nene ,se vede de la o posta ca esti "sarit de pe fix' sau "dus cu sorcova"ai avea mare succes ,cu aceste materiale,la un centru special gen:Sghetul Marmatiei,Sapoca,Socola,Nifon ...etc