Potrivit reprezentării grafice de pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului, epicentrul cutremurului a fost localizat chiar sub insula de pe Lacul Morii din Capitală.
„Cutremure de suprafaţă nu am mai avut aici de foarte mult timp. Vreau să spun că este o noutate această zonă. Din 2004 nu am mai văzut cutremure în acestă zonă, nu mă aşteptam. Scoarţa se reaşează permanent, iar Bucureştiul din păcate se află într-o zonă mai instabilă, într-o zonă care amplifică mişcarea sesimică.
Cutremurul a fost la începutul Autostrăzii A1, în apropiere de Chiajna, Ciorogârla. Nu a fost departe de Lacul Morii. Pentru că a fost în apropiere de Capitală s-a resimţit. Din păcate a fost un cutremur de suprafaţă, produs la aproximativ şase kilometri adâncime. Cele de suprafaţă, chiar dacă au magnitudini mai mici se degajă energia locală şi se simt în zona respectivă. Se simt intens doar în zona respectivă. Dacă era un cutremur vrâncean, nici nu se simţea", a declarat Toader Victorian, sef la Laboratorul de avertizare seismică, pentru ZIUAnews.
0 comments:
Trimiteți un comentariu