sâmbătă, 10 martie 2012

A furat Elie Wiesel identitatea lui Lazar Wiesel din Maramures?

Poza de mai jos cu detinuții de la Buchenwald, în aprilie 1945, îi cuprinde și pe Grüner  Mikloș și  Lazar  Wiesel, acesta din urmă identificat a fi celebrul Elie Wiesel, evreu din Maramureș,  laureat al Premiului Nobel.
La reîntîlnirea dintre cei doi foști deținuți în 1986, după ce Wiesel a primit Premiul Nobel, Grüner  Miklos nu și-a mai recunoscut colegul de lagăr. Refuzul acestuia de a-i arata tatuajul de pe mîna cu numarul de deținut A-7713 i-a trezit bănuieli, descoperind că Elie Wiesel este mai tînăr cu 15 ani decît  Wiesel Lazăr, fostul lui coleg de la Auschwitz.
Grüner Miklos, stabilit în localitatea suedeză Malmo, susţine că are dovezi certe că Elie Wiesel nu este persoana cu care a petrecut aproape un an la Auschwitz. „În 1986, după decernarea Premiului Nobel, presa suedeză a început să caute supravieţuitori ai Holocaustului. Aşa m-au găsit pe mine, la Malmo. M-au întrebat dacă vreau să mă revăd cu colegul meu de lagăr, Elie Wiesel. Numele de Elie nu îmi suna cunoscut. Mi-au spus că pe vremea aceea figura sub numele de Lazar Wiesel. Timp de un an am fost închis cu Lazar în aceiaşi baracă la Auschwitz. Apărem amândoi pe acea fotografie făcută în lagărul de la Buchenwald pe 16 aprilie 1945, care a făcut înconjurul lumii, Wiesel cu Haft-Nr.123565 (n.r. foto. al 7-lea din al doilea rând), iar eu cu Haft-Nr. 120762 (n.r primul în colţul din stânga).
 Îl ştiam foarte bine, dar de atunci trecuseră 40 de ani. Întâlnirea organizată de suedezi a durat 10 minute şi a avut loc pe 14 decembrie 1986. Normal că eram doi oameni schimbaţi, dar el refuza să vorbească cu mine în ungureşte, deşi în lagăr doar limba aceasta am folosit-o. Mi-a vorbit într-o engleză cu accent franţuzesc şi în momentul în care nu a vrut să îmi arate tatuajul (A-7713), căpătat de toţi deţinuţii din Auschwitz, am început să am dubii mari că acesta ar fi Lazar Wiesel. La finalul întâlnirii mi-a dedicat cartea sa „Noaptea”, despre care susţine că el a scris-o, dar eu am spus tuturor că omul acesta nu este Lazar Wiesel”, spune Grüner Miklos.
Este că Lazăr pare a avea, în 1945, 32 de ani și nu 17?
Elie la 15 ani-seamănă cu Lazăr?
Miklos Gruner și Lazar Wisel în Lagărul Buchenwald pe 16 aprilie 1945
Elie Wiesel

 Diferențe de identitate între Lazăr și Elie descoperite de Gruner


Lázár Wiesel
Elie Wiesel
Numero di matricola

A-7713

A-7713

Data di nascita
4 settembre 1913
30 settembre 1928
Luogo di nascita
Máramarossziget = Sighet

Sighet

Nome del padre
Szalamo = Shlomo

Shlomo

Nome della madre
Serena Feig
Sarah Feig
Domicilio del padre inizio 1945

Buchenwald

Buchenwald

 La Budapesta se află pe rol un proces penal intentat de Gruner Miklos impotriva lui Wiesel.
"Nu vreau să mor înainte de a demonstra că Elie Wiesel este un impostor." a declarat Gruner Miklos.
























14 comments:

alex parolea-moga spunea...

M-aș fi așteptat la o explozie de comentarii . S-a uitat oare ce comportament a avut insul acesta față de mai marii între egalii țării - față de Președintele Romaniei , chiar dacă se chema Ion Iliescu ?
Eu m-am simțit jignit atunci , acum mă simt dezamăgit ... profund dezamăgit . Vă transmit totuși un semnal , unul de conștiință trecut prin suflet - dacă vom continua politica struțului lăsându-ne batjocoriți , insultați , ignorați , jefuiți - într-o zi vom avea o surpriză - una de proporții - din bancomate vor ieși hârtii pe care vom lectura neputincioși doar câteva cuvinte - TARA VA MULTUMESTE DAR NU VA MAI PLATEȘTE !
Înjurați-mă pe mine , dar ăsta va fi adevărul - dormiți fără grijă căci FMI veghează ! Câți Wiesel autentici și umani ați întâlnit în istorie ? Eu , niciunul .

alex parolea-moga spunea...

Șarada este simplă - e mai ușor să furi o țară decăt să furi o identitate ...

Lupus spunea...

@ alex parolea-moga
Observați că posturile politice, civice și istorice sunt cel mai puțin comentate. Și acum și în perioada în care blogul a fost administrat de Plano.
Cu riscul de a-i supăra pe mulți, spun că așa au fost formați militarii, cei care sunt, în majoritate, cititori ai acestui blog.Nici cînd ies la pensie, mulți nu îndrăznesc să critice politica oficială a conducătorilor statului. Și atunci cînd le sunt atinse drepturile.
Mulți își fac o fală din a arăta că sunt apolitici sau preferă să nu comenteze.

karadeniz spunea...

@ Lupus
Nici civilii nu se prea înghesuie la astfel de comentarii. Mai ales de genul acesta unde e vorba de poporul ales. Plano a avut un meci pe tema mareșalului Antonescu cu niște evrei, cu nume românești și cetățenie americană.

Lupus spunea...

@karadeniz
Unde a fost meciul, pe acest blog?
Românii par copleșiți de propaganda care încearcă să le bagatelizeze sentimentele naționale și să-i culpabilizeze pentru trecutul lor istoric.
Generațiile instruite de români au reușit să pareze eficient antiromânismul ca parte a globalismului.
Sper ca școala românească să scoată generații rezistente cultural.

karadeniz spunea...

Vezi postarea ”Dati inapoi leii din comertul cu evreii”. Meciul principal a fost pe Acum TV, publicația lor electronică. Dar nu cred să mai găsești mare lucru pentru că postările nefavorabile erau eliminate.

Dee spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dee spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dee spunea...

Doamne fereste da' multi creduli sunt pe lume - ca sa nu zic un cuvant mai dur!
Stie cineva ca Elie Wiesel a scris 57 de carti - nu UNA!?
Le-a furat pe toate si nimeni nu s-a sesizat 50 de ani?
N-aveti acces la un Google, ceva, daca NU STITI NIMIC?!

Daca se nastea in 1913 inseamna ca ar avea 99 de ani si probabil ar fi fost mort si ingropat deja!
S-a uitat careva la poza lui sa vada cum arata macar?!
Arata cum trebuie sa arate un mos de 85 - nu unul de 100!

Daca era nascut in 1913 cum de o chema pe mama lui, evreica simpla si habotnica din Sighetul Marmatiei "SERENA" !
Este acela un nume evreiesc la evreii habotnici nascuti in Imperiul Austroungar la sfarsitul secolului 19, este cumva un nume tipic de femeie pe tot teritoriul Romaniei ocupate in acele vremuri?!

Va rog ganditi si apoi vorbiti - cand e vorba de calomnie.

Orice tara din lume se mandreste cu laureatii ei Nobel - cu Exceptia Romaniei...e penibil.
La fel s-a aruncat cu balegar si pe Herta Muller.
E oare oare invidia sau doar pura ignoranta?
Cum puteti crede asemena povesti penibile?
E genul de barfa care ar trebui sa insulte inteligentza unui adult educat cat de cat...
De ce trebuia acolo specificat 'Domicilio del padre inizio 1945" - adica domiciliul tatalui, DACA COPILUL NU ERA MINOR SI NU AVEA 17 ANI?
Si ce e aia 'inizio'? Aia inseamna 'initial'. Initial adrersa tatalui era in Sighet- Maramures - la Buchenwald doar a murit...
Analfabetul de italian trebuia sa scrie 'indirizzo' - adica 'adresa'.

La cati barbati de 32 de ani li se cere domiciliul tatalui lor pt a fi repatriati, v-ati gandit?
I s-a inregistrat de tampitul ala de italian domiciliul tatalui ca sa poata fi dat in grija acestuia - CA MINOR sub 18 ani!
Dar tatal lui era mort deja, stim unde.
Tot tampitul ala de functionar semi-alfabetizat i-a 'botezat' si mama cu un nume CATOLIC, crestin si italian 100%!!

Stie careva macar VAG ca in Franta unde a fost trimis la un orfelinat fiindca nu mai avea cine sa se ocupe de astia 3 copii in Sighet a fost reunit cu cele 2 surori alea lui (a treia murise in lagar impreuna cu parintii)
Pe care mai tarziu cand au iesit din orfelinat le-a luat si le-a dus cu el in America?
Credeti poate ca surorile nu-si recunoscusera fratele de 17 ani?
Ori credeti ca un barbat de 32 de ani a fost repatriat in Franta la un orfelinat????
In loc sa va ingroziti la cat putea imbatrani lagarul un copil de 17 ani in numai 24 de luni - va bateti joc?!
Rusine!
Sunteti extrem de penibili - si comentatorii dar si ziaristul...

Cum puteti sa nu vedeti chestiile astea simple care sar in ochi de la o posta?

alex parolea-moga spunea...

Doresc să fiu înțeles - eu nu am treabă cu evreii . Am cunoscut câțiva în viață și pot afirma că am amintiri încărcate de excelență . Unul, medic în Ramnic - un dermatolog de super clasă dar și posesor al unui orizont excepțional, un altul în Marsilia - medic stomatolog șeful unei clinici de implantologie și un altul tot medic în Casablanca . Trei cât o comunitate romanească ... Toți au intenționat să se stabilească în Israel , au ajuns acolo ,au stat cât au stat și au fugit ... ca dracul de tămaie !!!
Povestea cu Mareșalul rămâne deschisă chiar și după lacrimile de crocodil ale președintelui la Zidul Plangerii . Mareșalul Antonescu este parte din Istoria noastră și noi ne-o asumăm fără ca unii sau alții să-și bage picioarele în ea . Asta spre a nu răscoli răni și aduceri aminte despre morții înregistrați de Oștirea Romană la Odesa în urma semnalizărilor luminoase făcute de cei aleși ... către aviația inamică .
Despre premiile Nobel - știm , că doar nu suntem o turmă de tâmpiți - multe , foarte multe au ajuns tot la evrei ... poate nemeritat de multe ... Mai știe cineva de Elias Canetti ? Asta că îndrăznesc să spun că formația mea este umanistă .Câțiva evrei , de altă factură , mai sunt rătăciți și azi prin periferia societății romanești - unul încă n-a ieșit din pușcărie - era parcă deputat ?!? Despre ăștia nu vorbește nimeni ... nici despre kominterniști ? E tot istorie .Nici despre cei salvați , trimiși în Palestina ...? Ce scurtă este uneori memoria și ce nedreaptă judecata ...

alex parolea-moga spunea...

Lupus ,

Prietene , judecând drept ,cei care ne arată cu degetul au parțial dreptate .Istoria a consemnat momente din care am ieșit extrem de șifonați .Mîine , AZI va fi deja istorie .Dacă nu conștientizăm ce se întâmplă riscăm să plecăm ducând cu noi blestemul tuturor generațiilor care vor mai fi până la stingerea seminției .

Atenție ! In Israel nu sunt analfabeți . În Israel nu se glumește cu noțiuni care fac referire la TRECUTUL ,PREZENTUL și VIITORUL țării și al poporului ales . În Israel - sănătatea ,scoala și armata sunt priorități și nu anexe ...

Noi am importat capitalism și am dat la schimb bogățiile țării inclusiv inteligența ...
Avem deja o clasă , o clasă și nu o castă , o clasă a capitaliștilor care și-a dat mâna cu executivul și legislativul autohton într-o ofensivă concertată asupra poporului . Folosesc mijloace diverse , uneltiri , șantaj , presiuni , pentru a ține în frâu milioanele de conaționali - se plătesc salarii ridicole , se taie din pensii , din indemnizații , se fac disponibilizări , nu se promovează calitatea ,performanța . Trădarea este deja un scop , o virtute , un mijloc de a intra în topul milionarilor - comisioanele sunt tot ce mai pot activa un conservatorism primejdios , anchilozant . Grupurile partinice au adoptat schemele de funcționare ale grupărilor mafiote - protecție , taxe , teritorii , represalii ...
Schimbarea locațiilor fabricilor a societăților sunt supterfugii care urmăresc doar interesul restrâns al capitaliștilor - vezi Jucu. Permanenta scădere a producției coroborată cu permanenta creștere a împrumuturilor este certitudinea unui final încărcat de dramatism pentru națiune . A ramîne nepăsători , a accepta statutul de ignorați , este un pericol public . În douăzeci și doi de ani ROMANIA este dezbrăcată și milioanele de conaționali - rupți în tur , aratați cu degetul de o lume întreagă . Mai avem doar - țiganii noștri , hoții noștri , curvele noastre ... nici măcar ...evreii noștri ! Istoria este un cumul de evenimente care se repetă la intervale nedeterminate .Nimic altceva .

mos alecu spunea...

@Lupus 10 martie 2012, 22:06 :
Relativ corecta afirmatia : "...așa au fost formați militarii...) . Poate , mai corect , ar fi formularea "asa SINT formati militarii"...
Iesirea lor la pensie nu inseamna desfiintarea calitatii de MILITAR (chiar si in conditiile "contributivizarii" acestora ...
Militarul (adevaratul militar) este MILITAR de la depunerea juramuntului pina la ... iesirea din sistem . Si acest lucru nu se intimpla numai la noi ... este situatia regasita peste tot , in cazul militarilor ...

Lupus spunea...

@Dee
Prin preluarea unor informații publice nu contestăm statutul actual al celui care se identifică a fi Elie Wiesel și nici cărțile pe care acesta le-a scris.
Nu poți să nu iei în seamă declarațiile și acțiunile altui evreu, Miklos Gruner, care se identifică cu acte a fi fost în Lagărul de la Buchenwald la data la care s-a realizat poza de mai sus, în care apare și adevăratul Lazar Wiesel, născut în 1913, nu în 1928, cînd e născut Elie.
Susținerea lui Miklos este confirmată și de evidențele Lagărului. Miklos a depus la dosar o adresă din partea administratorului Muzeului de la Auschwitz din care rezultă că deținutul cu nr.7713 este Lazăr Wiesel născut în 1913 la Sighetul Marmației.
Singura concluzie certă este că nu actualul Elie Wiesel este în poza din 16 aprilie 1945, care a făcut istorie în presa vremii, și lui i-a convenit mistificarea.
Din ce am mai citit pe NET am înțeles că Wiesel refuză să-și arate tatuajul din lagăr.

alex parolea-moga spunea...

LUPUS
Jos pălăria , nimic de comentat ... n-am murit încă , nu toți ... DEȚTEAPTA-TE ROMANE !