miercuri, 14 noiembrie 2012

Dupa vizita la Cotroceni, delegatia FMI si-a reconsiderat avizul pentru Ordonanta privind pensiile militarilor. Ponta inca spera....

Breaking news!!!!!!
In emisiunea Danei Grecu, pe A3, Radu Tudor a furnizat informația că delegația FMI a informat astăzi guvernul, după ce a revenit de la Cotroceni, că nu este oportună modificarea Legii 119/2010 pentru a înlătura nemulțumirile militarilor care au pierdut prin recalculare/revizuire. Măsura ar antrena revendicari asemănătoare din partea tuturor pensionarilor cu pensiile recalculate prin acea lege.

Vezi    Articol A3


UPDATE
In duplexul Tg Jiu- Barcelona cu Mihai Gadea, Ponta reafirmă intenția guvernului de a duce pînă la capăt promisiunea de a rezolva problema pensiilor militarilor. 


Vezi în partrea finală a discuției

21 comments:

Socrate spunea...

Pentru a nu starni animozitati cred ca este corect ca toti aceia care au fost loviti negativ de efectele Legii 119/2010 sa li se aplice ,la plata pensiilor , cuantumul cel mai avantajos.

Zor albastru spunea...

Si-o fi varat bau-bau, pardon beau-beau coada?

Costachel spunea...

Deci, stimati camarazi, ne-au tras-o! Cu alte cuvinte ,s-a rezolvat problema: nu se poate!.Domnul Ponta are cu totul alt discurs,si alta atitudine fata de noi.Domnul ministru Dobritoiu spune numai lucruri fara de inteles.Cred ca si domnul Oprea se bucura mult! Dar cine stie, poate Comandantul Suprem .....ca doar este prietenul rezervistilor!Sa fim sanatosi, ca belelele vor curge in continuare.Cu respect!

Cârcotaşu spunea...

De fapt nu se vrea, din câte-am văzut, modificarea articolului din lege în sensul posibilităţii optării pentru cuantumul avantajos. Variantele agreate vorbesc despre revenirea la valorile anterioare şi dezavantajarea într-un fel a celor 90%. Sigur, vrabia Mihai visează, dar să fim realişti: care guvernant şi-ar ridica-n cap 90% dintre pensionarii militari pentru a-i mulţumi pe restul de 10%?

Lupus spunea...

Informația care se tot repetă pe televiziuni, cum că FMI n-ar fi de acord cu plata retroactivă a pensiilor militare, ar trebui înțeleasă în sensul că FMI nu se opune emiterii unei reglementari privind revenirea la cuantumul din 2010 al pensiilor micșorate, dar efectele ei să înceapă de la data emiterii actului normativ sau de la o dată ulterioară, nu retroactivă. Adică să nu se plătească și diferențele din urmă, pe anul 2012.

mos alecu spunea...

@ Plano Lupuș 5 noiembrie 2012, 10:35 :
La : "...FMI nu se opune emiterii unei reglementari privind revenirea la cuantumul din 2010 al pensiilor micșorate, dar efectele ei să înceapă de la data emiterii actului normativ sau de la o dată ulterioară, nu retroactivă. " .
Daca Cocosila ar fi intrebat : "Pe ce te bazezi ?" , eu intreb "Unde-i dovada acestor spuse ? "

In mijloacele mass-media au aparut "prelucrari pe-aceeasi tema" diverse ...
Toate "infestate" de nivelul de intelegere al "fatucilor" care au cules informatiile , precum si de interesele "prelucratorilor" de informatii de prin redactii ... adica "fiecare sa inteleaga ceea ce vrem noi" ... haloimis ...

Lupus spunea...

@mos alecu
Mă bazez pe ce înseamnă teoretic principiul neretroactivității de care vorbesc fătucile:

Dacă legea nu prevede altfel, efectele ei încep de la data intrării în vigoare.

Chestia cu pensia minimă de 350 de lei, valabilă pentru cei care n-au contribuit,și care , vezi Doamne,ar fi zis FMI că ar trebui aplicată și militarilor, este tot o șopîrlă strecurată de pescuitorii în ape tulburi.
@Cârcotașu
Asta cu revenirea tuturor pensiilor militarilor la cuantumul din 2010 a tot fost vehiculată de cei care, din dorința să moară și capra vcinului, erau îngrijorați de creșterea efortului bugetar pentru plata pensiilor mărite prin re/re. Au abundat astfel de îngrijorări și în motivările a zeci de mii de acțiuni în instanțe.N-au lipsit nici din pozițiile unor sefi SCMD.

mos alecu spunea...

@Plano Lupuș 15 noiembrie 2012, 11:17 :
Aha ! Deci n-a spus FMI asa ceva (ca sa nu se plateasca si din urma) , si nici nu a spus ca trebuie interpretat asa ...

Este o "contributie personala" la imbogatirea "tezaurului gîndelilor" despre pensiile militarilor !

Lupus spunea...

@mos alecu
Rămîne valabil ce a spus Radu Tudor, aseară, pe A3, în emisiunea Danei Grecu, cine vrea poate urmări înregistrarea pe site-ul televiziunii, și ce a spus Ponta în interviul cu Gadea, înregistrare publicată și aci, pe post.
Restul sunt intoxicări ale săracelor fatuci de către cei interesați să transmită mesaje pirat.
Bieții specialiști finanțiști de la FMI nici nu știu ce înseamnă principiul neretroactivității în legea română.Si n-au obiceiul să vorbescă despre ce nu știu.

CEZAR spunea...

Daa ramane!
Ce ,,idioti sunt finantistii" aia de la FMI !!!???

Socrate spunea...

Ce am gasit pe Hotnews.ro :

MApN: CE si FMI spun ca trebuie indreptate lucrurile in cazul pensiilor militare calculate gresit. Nu a fost niciodata luata in discutie conditia ca acestea sa nu depaseasca 350 de lei

de Corina Ionel HotNews.ro

Joi, 15 noiembrie 2012, 16:07 Actualitate | Esenţial


Ministerul Apararii Nationale (MApN) informeaza, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul institutiei, ca nu a fost luata in discutie la intalnirile cu reprezentantii CE si FMI conditia ca pensiile speciale ale militarilor sa nu depaseasca 350 de lei. Ministerul precizeaza ca oficialii celor doua organisme internationale au spus ca trebuie indreptate lucrurile in cazul pensiilor militare calculate gresit.

Potrivit comunicatului de presa, Ministrul Dobritoiu precizeaza ca cele doua acte normative care au reglementat recalcularea sau revizuirea pensiilor militare au bulversat sistemul pensiilor militare si au avut au crescut cheltuielile la buget cu aproximativ 30%.

MApN mai arata ca revenirea pensiilor diminuate la cuantumul pensiilor din decembrie 2010 "este un act reparatoriu", insa nu pot fi luate masuri in aeasta directie inainte de a fi luate in calcul posibilele implicatii si impactul asupra angajamentelor tarii in domeniul fiscal-bugetar.

•Comunicatul de presa al MApN
Referitor la informatiile potrivit carora una dintre conditiile FMI ar fi ca pensiile speciale ale militarilor sa nu depaseasca 350 de lei, Biroul de presa al M.Ap.N. este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

La discutiile cu reprezentantii FMI si ai CE, la care a participat si ministrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu, nu a fost niciodata luata in discutie conditia ca pensiile militare sa nu depaseasca 350 de lei. Mai mult, oficialii celor doua organisme internationale au precizat ca trebuie indreptate lucrurile in cazul pensiilor militare care au fost calculate gresit.

Ministrul apararii nationale considera ca pensionarii militari care si-au slujit tara cu onestitate, cu credinta si cu onoare si, independent de vointa lor, s-au vazut pusi peste noapte in situatia reducerii veniturilor ce li se cuveneau pe drept, nu trebuie sa fie manipulati sau sa devina victime ale dezinformarii.

"Pensiile militare au fost recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 si ale OUG nr. 1/2011, acte normative care, de altfel, au bulversat sistemul pensiilor militare, au creat mari nedreptati si in loc sa aduca economii la buget au crescut cheltuielile cu aproximativ 30 la suta", a apreciat ministrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu.

Revenirea pensiilor diminuate la cuantumul pensiile din decembrie 2010 este un act reparatoriu, dar astfel de masuri nu pot fi luate decat dupa luarea in calcul a tuturor posibilelor implicatii si, mai ales, fara sa afecteze in vreun fel angajamentele luate de tara in domeniul fiscal-bugetar.

Potrivit Mediafax, Guvernul a cerut FMI sa revina la pensiile vechi pentru militarii care au inregistrat scaderi de venituri in urma recalcularii aplicate incepand din 2010, dar nu si la pensiile care au crescut in urma recalcularii, adica peste 90% dintre acestea, propunere respinsa de expertii internationali.

"Dupa aplicarea noului sistem de calcul, majoritatea pensiilor speciale au crescut, cam peste 90% din acestea. Au fost insa si cazuri in care unele pensii au scazut, prin aplicarea aceluiasi sistem. FMI a spus ca revenirea la nivelul anterior pentru unele pensii ar insemna si scaderea pensiilor pentru cei care au beneficiat de pe urma recalcularii, si care sunt mai multi. Recalcularea s-a facut pe baza unor criterii stabilite prin lege si este greu de reversat doar pentru unii, chiar daca se inteleg ratiunile electorale", au declarat surse apropiate discutiilor pentru agentia de presa citata.

Nico spunea...

MEDIAFAX..a bagat o intoxicare pedelista..

Cârcotaşu spunea...

@ Nico,
HI! YR OK FB. GLD VY. 73/88 GB AR SK.

Costachel spunea...

@ MOS ALECU
Ce rau imi pare ca nu ne cunoastem cu adevarat! Tot ce ne spuneti in interventiile dv. ( chiar daca de mullte ori cu subintelesuri) arata un adevar trist!Domnul Lupus a afisat o poza in care ma regasesc si eu (cind am aflat ca pensia mi-a fost diminuata!) Din pacate!Dar a fost foarte inspirat, cred ca multi ne regasim in aceasta poza! Poate multi au plecat si au lasat pentru cei apropiati doar aceasta imagine!....Dumnezeu sa-i ierte! Mos Alecu, daca ne-am intilni la un sprit de Dumbraveni v-as spune mai multe! Costachel.

Costachel spunea...

@ Socrate

Ceia ce relatati Dv. stim cu totii de pe toate posturile de informare media. Ceia urmeaza a se intimpla ramine de vazut!....Cu respect!

CEZAR spunea...

Costachel - poti spune cam ce pensie ai avut - ai ! Sa vedem daca sigur poza reflecta realitatea ??!!

CEZAR spunea...

După aplicarea noului sistem de calcul, majoritatea pensiilor speciale au crescut, cam peste 90% din acestea. Au fost însă şi cazuri în care unele pensii au scăzut, prin aplicarea aceluiaşi sistem. FMI a spus că revenirea la nivelul anterior pentru unele pensii ar însemna şi scăderea pensiilor pentru cei care au beneficiat de pe urma recalculării, şi care sunt mai mulţi. Recalcularea s-a făcut pe baza unor criterii stabilite prin lege şi este greu de reversat doar pentru unii, chiar dacă se înţeleg raţiunile electorale”, au declarat pentru Mediafax surse apropiate discuţiilor.

Costachel spunea...

@Cezar
Daca sinteti asa de curios va spun. In decembrie 2010 pensia bruta era 2443lei apoi dupa recalculari primesc 2267 brut. Pentru gradul de lt.col. e destul de putin. Dar unitatea mea s-a desfiintat, si din cauza asta am fost nevoit sa ies cu cu OG7.Am mailucrat 10 ani in viata civila dar altfel ar fi fost sa am posibilitatea sa-mi termin stagiul complet in armata. Probabil pensia mea este rusinos de mica fata de a dv. dar asta e! Sanatate!

CEZAR spunea...

@/Costachel - Stati linistit ! Nu este rusinos de mica ci este ...un picut mai mare !!!!
Pentru ...0 suta de lei chiar credeti ca merita sa aveti atitudinea celui din poza ? Sa fim seriosi !
PS. Si eu in 10 ani poate ca ajungeam....ministru in locul colegelui meu Dobritoiu...!!!????

Costachel spunea...

@ Cezar
Domnule Cezar, eu am avut impresia ca dv. va incadrati in cei 90%,fapt care pe mine m-ar fi bucurat.Indiferent daca sinteti sincer sau nu cu mine eu va spun ca nimeni nu se bucura cind i se ciuntesc drepturile de pensie indiferent cu citi lei!

CEZAR spunea...

@/ Costachel Sigur ma incadrez, in sensul ca mi-a crescut cu cateva sute. Trageti concluzia cat aveam inainte pe vestita 164 ! La conditii cred ca suntem apropiati Multi sunt in eroare crezand ca la astia 90% ne-a crescut asa intr-o veselie !!Cu stima