marți, 13 noiembrie 2012

Doua sute de mii de lifte, rasfatate cu pensii incompatibile cu starea natiunii (!!!?)

Primesc pe adresa de contact texte destul de îngrijorătoare privind percepția unor concetateni despre pensiile militare, amestecate din nou printre pensiile magistraților și politrucilor.  Textul circulă pe Facebook. Am vazut că și pe conturile unor demnitari, așa cum comentează Lucas, pe un post anterior, apar astfel de mesaje. 
Este o ”evoluție”; de la nesimțiții regimului Băsescu- Boc, rezerviștii militari pot fi percepuți și ca brațul forte al fostului regim, răsfățat acum cu pensii incompatibile. 
Mai tot românul înșală statul prin evaziune fiscală. Bugetul și averea  statului sunt prăduite de mafia postcomunistă care a năvălit în instituțiile statului. Cu toate acestea, sunt și minți înfierbîntate care ar trimite în  fața  unui Trinunal al  Poporului milițienii, securiștii, ofițerii din armata , procurorii și judecătorii din regimul comunist. Așa...!!! Să se învețe minte ... că l-au trădat pe tovarășul!
Ideea de Tribunal al Poporului este incompatibilă cu DEMOCRATIA!!

” ....La ce nu mă gândesc , o Doamne ? La ce-am ajuns ,aici, acasă , milioanele de inși , femei și bărbați , generații întregi care am zidit ROMANIA modernă ... La câte renunțări ne-a fost dat să facem față vreme de patruzeci de ani , la câte nopți în frig , la cîte cozi și la câte spaime gândind la copiii rămași singuri cu cheile de gât ... A fost , a fost dar nu se uită . Și azi ,
 aleșii noștri ne-au trădat , ne-au vândut și ne-au sărăcit până acolo încît familii fără număr au ajuns să-și îngroape morții pe datorie !!! Un sistem întreg - brațul forte al unui regim dur , uneori anacronic , este răsfățat cu pensii incompatibile cu starea națiunii - DOUA SUTE DE MII - de inși a căror prezență a fost remarcată de la jocurile piramidale , la mormanul de fiare vechi , la contractele oneroase prin care Romania și romanii au fost puși la pământ , două sute de mii de milițieni , procurori , politruci , judecători , ofițeri din armată , securiști și alte lifte - au dat ,post decembrie , care cum s-a priceput, o mână de ajutor celor puși pe ruinarea țării față de care au jurat credință ... privatizări scandaloase , devastările sistemelor de irigații și subminarea agriculturii , distrugerea marilor combinate de creștere a animalelor , implozia masivă a industriei concentrată atunci în DOUA MII de unități , raderea pădurilor , bulversarea sistemului educațional , implementarea negativelor sociale - droguri , alcolism , șomaj , prostituție ... Când au terminat cu bogăția supraterană au intrat precum șobolanii ăn măruntaiele pământului - petrolul , gazele , minereurile - o imensă bogăție a ÎNTREGULUI POPOR - ,, băi animalelor ,, ca să citez un președinte în viață și el la fel de ticălos ca și ciracii lui ... a ÎNTREGULUI POPOR repet , a fost înstrăinată unora care își fericesc compatrioții din sărăcirea fraierilor care au statut de servitori ai Europei ... Mîine , gazul românesc va încălzi austriecii , tot mîine , noi vom cumpăra gazul de la ruși plătind de trei ori prețul ... O țară tristă plină de humor ,, !



„Nu mă plâng . Constat . Soluții ? Sunt - UN TRIBUNAL AL POPORULUI - rezolvă totul și rapid și legal pornind de la un adevăr istoric - ROMANIA ESTE A POPORULUI și nu a unui grup de profitori” ..

6 comments:

karadeniz spunea...

Intr-o țară ca a noastră, care a schimbat brusc regimul politic și sistemul social, sărăcită și prost condusă, este normal și firesc să apară și astfel de opinii și chiar să fie majoritare. Schimbarea din 1989 s-a făcut în plan politic și economic, schimbarea ideologiei, a mentalității se face mult mai greu. Este destul de facil să remarci ”ce-am avut și ce-am pierdut”, dar atunci când începi să cauți vinovații, trebuie să începi în primul rând cu propria persoană. Autorul textului de mai sus pleacă, în analiza sa, de la modul în care sunt plătite ( salariați și pensionari) anumite categorii sociale, vinovate în percepția sa de starea actuală a țării. E un criteriu, dar singur nu spune prea multe. Exceptând faptul că a uitat, vameșii, notarii, avocații, clerul, ce intră în aceeași categorie a remunerației mult peste media celorlalte categorii sociale, ar fi trebuit să evidențieze și care a fost contribuția acestora la actuala stare a țării. Analizând toate categoriile enumerate, este greu de găsit vre-o vină armatei, poate doar aceea de a fi nesocotiti ordinele primite în decembrie 1989 și a accepta schimbarea de regim. În rest nu sunt vinovați cu nimic de starea actuală a națiunii. Nu militarii au dat legi proaste, nu ei au aplicat aceste legi, nu ei au distrus industria și agricultura și au vândut pe nimic resursele naturale ale țării, nu ei au fost mituiți de infractori și nu le-au făcut dosare ori iau scăpat de condamnări grele. Menirea lor este să se pregătească să lupte și la nevoie să moară pentru țară. Asta făceau și înainte de 89 asta fac și după , doar că acum luptă și mor chiar și dacă România nu este în război cu nimeni.

Lupus spunea...

Da, la Constanța se fac analize mai corecte despre rasfățații vremurilor postcoministe.

Yorick spunea...

PS Dupa ce infiereaza cu manie proletara militarii,militienii etc,asta in cateva randuri incepe sa-i "Traga" cu distrugerea Romaniei(adevarat lucru!)de parca distrugerea aceasta nu ar fi fost facuta de "distinsii" oameni politici !

Lupus spunea...

A devenit un clișeu chestia că oamenii politici au distrus țara.
In topul marilor îmbogățiți, postcomunism, nu sunt oamenii politici.Hoții și excrocii au profitat de neștiința politicienilor în a administra țara.
Cînd mă gîndesc că mulți presari sunt plătiți de marii corupți să răspîndească acest clișeu cu clasa politică ... mă cuprinde sila.

gheo spunea...

Vrei nu vrei, trebuie sa recunosti ca unele afirmatii de acolo ar putea avea si un "sambure de adevar", altele datorate starii deplorabile in care se afla sau a ajuns o parte a populatiei, dar si ca "pentru unii" este greu sa adapteze situatia actuale in care o parte minoritara "politica" a facut ce a "vrut" cu "Romanaia" fara a da socoteala nimanui si, chiar daca "unii" nu ar purta o prea mare vina, nu mai conteaza, toti care "traiesc ceva mai bine" sunt tocmai buni de "trimis in fata Tribunalului Poporului" model '45 - '55" ...

Anonim spunea...

".....PENSII INCOMPATIBILE CU STAREA NATIUNII(!!!?)
Care natiune?
Mai vedeti vre-o natiune?
Eu vad o adunatura de oameni, unii cu furatul , altii cu supravetiuirea, cam la asta se rezuma in prezent "natiunea" romana!