sâmbătă, 2 iunie 2012

Ponta și Rus nu glumesc cu fascist-antisemiții unguri. Băsescu, în cîrdășie cu ei impotriva intereselor României

Ceremonial la Budapesta cu urna lui Jozsef
După ce Ponta l-a evitat pe Viktor Orban la intrunirea de la București pe motiv că acesta nu a prezentat scuze guvernului român pentru declarațiile ofensatoare ale sefului Parlamentului Maghiar, președintele Băsescu l-a primit la Cotroceni, în semn de frondă, pe fascistoidul Orban.
Unde sunt propagandiștii internaționalist-antisemiți  care își revigorează pixurile doar cînd descoperă vreo gafă antisemită la o anumită categorie de politicieni români? Ce ar fi la gura lor dacă un oficial român ar participa la vreo ceremonie de comemorare  a lui Ion Antonescu, Corneliu Zelea Codreanu sau Horia Sima?
Ministrul de Interne Ioan Rus  a reiterat astăzi că Ungaria trebuie să prezinte scuze pentru declarațiile președintelui Parlamentului Ungariei.
Romania a procedat corect, avertizînd oficialitățile maghiare că nu permite ceremonii de comemorare a unui fascist antiromân pe teritoriul nostru.

„Partea maghiară n-a răspuns de nicio culoare în sens pozitiv, din contră au continuat, atunci am încercat să le demonstrăm că dacă este cazul să descoperim o urnă în cinci milioane de autoturisme, putem s-o găsim, fără să insistăm mai mult decât trebuia pe această chestiune", a adăugat Ioan Rus, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul Ioan Rus a mai spus că se aştepta ca premierul Viktor Orban să se întâlnească cu premierul Victor Ponta cu ocazia prezenţei la Bucureşti a premierului ungar.

"Am pregătit un documentar pentru primul ministru în legătură cu acest subiect, la eventuala întâlnire între Viktor Orban şi premier, ieri. Viktor Orban nu a solicitat o întrevedere cu premierul Victor Ponta. Eu mă aşteptam ca partea ungară, cu această ocazie, să ceară scuze Guvernului României pentru faptul că un cetăţean, preşedinte al Parlamentului maghiar, a făcut afirmaţii defăimătoare la adresa Guvernului României. A stat în aceeaşi atitudine de frondă, nu a solicitat întrevedere cu premierul, nici premierul nu avea cum să-l primească fără ca el să ceară şi fără ca înainte de acest lucru să-şi ceară scuze Guvernului României pentru un limbaj neconform făcut de un înalt diplomat maghiar. Lucrurile au rămas aşa cum au fost. Premierul Ungariei a făcut o vizită în legătură cu care nu ştia nimeni, nici diplomaţia românească, la un prieten de-al lui la Bucureşti. Nu ştim nici acolo ce-au discutat. Deci aşteptăm scuze", a subliniat Ioan Rus.

Băsescu trebuie să iasă public pentru a informa dacă Viktor Orban a prezentat scuze! 

UPDATE

Organizația evreiască B’nai B’rith International, ce reunește membri și simpatizanți în peste 50 de țări, adresează o scrisoare deschisă Primului Ministru al Ungariei, Viktor Orban, ca urmare a implicării Ungariei în reînhumarea scriitorului antisemit Nyiro Jozsef și profanarea zilele trecute a două monumente ale Holocaustului din Budapesta.
B’nai B’rith deplânge afișarea publică a unor sentimente anti-Semite, pro-Naziste ale autorităților de la Budapesta cu ocazia slujbei de comemorare a scriitorului Nyiro Jozsef ce a avut loc duminică la Odorheiul Secuiesc, manifestare la care a participat președintele Parlamentului Ungariei Laszlo Kover și liderul Jobbik Gabor Vona.
B’nai B’rith solicită Guvernului Orban să condamne crimele naziste și să afirme public dacă este sau nu de parea toleranței, drepturilor umane și a principiilor democratice.

7 comments:

Anonim spunea...

Bravo! Ponta,Bravo!Ioan Rus, sa incetati odata cu .....astia(puneti voi cuvantul dorit in loc de..)

Anonim spunea...

@lupus
sunteti sigur ca cei din poza nu sunt cumva mongoli macar dupa caciulitza tzuguiata.....parca am mai vazut ceva asemanator pe HBO.....Attila se numea filmul

Lupus spunea...

Dați clik sub poză pentru a vă convinge.

razerul spunea...

Partea proasta este ca noi toti suntem sfidati, dispretuiti, ignorati din cauza "carpelor" care fac politica in romania, e oare greu ...sau usor sa izbucneasca o ... "scanteie" sau, tocmai asta se incearca ?.

Robert Horvath spunea...

Domnule Lupus
Ori esti naiv ori faci pe naivul.
Toata aceasta tevatura a fost creiata de organizatiunile evreiesti. Aceiasi
care al ataca pe Eminescu, Eliade, Cioran au intins nada. La ICR New York
acestia sunt interzisi la fel ca si folosirea limbii romane.

Robert Horvath spunea...

IATA CE AM DECLARAT DIRECT SI FARA MENAJAMENTE :
!
http://devanewyork.blogspot.com/2010_08_01_archive.html

Aceasta constatare aduce un atac frontal Istoriei Romaniei si nu scapa de aceasta
decapitare niciun om politic, niciun partid istoric, niciun moment al istoriei si nici al monarhiei. Deci, Istoria Romaniei este prezentata de Comisie in primul rand ca o istorie a antisemitismului. Acelasi tratament i se aplica insa si Culturii Romanesti.
Nu scapa de “atentia” noii inchizitii nicio personalitate culturala, de la Alecsandri, Eminescu, Kogalniceanu, Hajdeu, Slavici etc., iar in epoca moderna nu scapa nici Emil Cioran, Noica, Mircea Eliade. Asadar, in opinia Comisiei, Cultura Romaneasca nu este importanta prin valentele sale universale, ci numai prin caracterul ei rasist si antisemit. Cu alte cuvinte, Mihai Eminescu si ceilalti piloni ai Culturii Romanesti sunt, nici mai mult, nici mai putin, vinovati pentru cauzarea Holocaustului. Cruciti-va, doamnelor si domnilor, cruciti-va, domnule general!.
Concluzia acestei Comisii a dat o unda verde unei adevarate “vanatori de vrajitoare”, avand ca victima cultura si limba nationala. Atentia este in primul rand indreptata asupra lui Mihai Eminescu si a lui Mircea Eliade, fiind orchestrata din birourile presedintelui Institutului Cultural Roman (ICR), d-l Horia Roman Patapievici.
Avand la dispozitie un buget de cateva milioane de dolari, avand sub control edituri si reviste culturale, el si ciracii sai au pornit un atac delirant indreptat impotriva a tot ce este romanesc. D-l Patapievici spune in clar: “Eminescu, ca poet national, si intreaga cultura nationala nu-si au locul sub zodia internationalismului”. Sau: “Daca vreti sa intrati in Europa, trebuie sa va debarasati de Eminescu”. Daca nu credeti, ma voi referi la seara dedicata “Luceafarului poeziei romanesti”, desfasurata la Consulatul General al Romaniei din New York si boicotata de Institutul Cultural Roman New York, condus de d-na Corina {uteu, ai carui angajati nu au avut
decat curiozitatea de “a baga capul” la acest eveniment care a durat 6 sau 7 ore.
Aceasta manifestare a avut loc prin bunavointa Consulului General al Romaniei la New York, d-l Pietro Lucian Pavoni, caruia trebuie sa-i exprimam sincera gratitudine. Nu pot sa nu adaug faptul ca nu mi se permite (de doi ani!) sa particip la activitatile
ICR New York, deoarece am cerut sa se vorbeasca si romaneste la manifestarile organizate de Institut (pentru participarea din aceasta seara, a trebuit sa mi se dea o derogare speciala de la Washington!)

: DESCHIDETI

http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#

Acest video a fost editat tendentios si acompaniat de o minciuna de tip stalinist.

Robert Horvath spunea...

VANATOAREA DE VRAJITOARE CONTINUA !!!
SE ATACA ATAT VALORILE ROMANESTI CAT SI MAGHIARE !
SE FOLOSESTE INVRAJBIREA LOR !