miercuri, 20 iunie 2012

Militarii și revoluționarii vor fi scoși din sistemul public de pensii

A declarat Mariana Campeanu, ministrul Muncii, la RTV.

"Noi vom încerca să introducem sistemul de pensii ocupaţionale, care este în toată lumea. Se ştie bine că nu există decât o singură ţară în lume care are sistemul pensiilor militare în sistemul public. Eventual, vom forma un capitol special în lege pentru ei, aşa cum este, de exemplu, în Franţa. Există o lege cadru, care are mai multe capitole pe diverse profesii. O să studiem acest lucru, dar în orice caz acest fapt nu se va întâmpla anul acesta, ci anul viitor, atunci când considerăm că un guvern care se instalează pe o perioadă de patru ani poate să lucreze în tihnă la o lege şi să o facă corectă", a precizat Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, la România TV.

"În orice recalculare care s-a făcut în România, dar şi în alte ţări, atunci când din recalculare s-au produs majorări, acestea au fost primite, când s-au produs diminuări acestea nu au fost operate, menţinându-se pensia respectivă. Binenţeles, nu s-a mai acordat nicio majorare până când punctajul nu a ajuns la nivelul corespunzător", a explicat ministrul.

"Revoluţionarii vor primi o indemnizaţie fixă şi atât, nu va mai fi corelată cu nimic altceva. Este o propunere, încă odată spun, o să o discutăm împreună cu ei", a mai spus Mariana Câmpeanu.

7 comments:

CEZAR spunea...

EI DAAA..MILITARII SI.... REVOLUTIONARII !! Buna asociere !!

mos alecu spunea...

O completare logica , de bun-simt ar fi fost : "Recunosc ca am fost citiva idioti care am sustinut , realizat si pus in practica un sistem care ne-a facut sa fim singura tara din lume cu pensiile militare in sistemul public !"

Ca vorbeste tot despre "pensii ocupationale" (si , pe urma vorbeste despre "pensiile militare") ... sa o punem pe seama emotiei (de frica sa nu fie intrebata despre sustinerile inverse pe care le avea prin 2008-2009) ...

razerul spunea...

Mda, dincolo de ... asociere, ca idee, este un inceput totusi chiar si la nivel "teoretic".

ciumpalak spunea...

pensii militare, pensii ocupationale, revolutionari...este un ''mix'' nedorit de la un ministru al muncii. sper ca este totusi un inceput, desi, daca nu ma insel prea tare, madama este unul din promotorii chestiei aleia cu ''nasimtite''...

karadeniz spunea...

Sunt multe începuturi, unul este lista cu cele peste 2.700 de avansări pentru rezerviști facute în mandatul de ministru al lui Gabriel Oprea. Se lucrează și la lista copiilor de militari promovați în M.Ap.N pe filiera indirectă.
Un început este și condamnarea lui Năstase.
Sper că aceste începuturi, măcar parte din ele, să aibă și finalitatea dorită, începerea, chiar și timidă, intrării în normalitate.

alex parolea-moga spunea...

Ce revoluționari Doamnă Minustru ?! După douăzeci de ani chiar credeți că miile de indivizi cu patalamale , unele măsluite , sunt îndreptățiți la indemnizații pe viață ? Geme poporul și dumneavoastră nu puteți presta de grija acestora ? Mii de brevete cu valori imense acoperite din truda amărăștenilor au fost oferite unora care n-au știut și nu știu ce înseamnă rușinea . Un general , ministru al apărării , scoate și el peste 2800 de avansări în grad la o turmă de nesimțiți , unii n-au făcut nici măcar o oră instrucție ! Din soldati ajung colonei , din neinstruiți , necombatanți - ofițeri superiori !!! A înnebunit OPREA dă gradele de la mă-sa din grădină ... O RUȘINE , O RUȘINE NAȚIONALA !!! Calculați-le și ăstora pensiile , pensii speciale , doamnă ministru . Lui ONTANU - fruntaș , săltat la grad de general de președintele Băsescu ar trebui să-i crape și obrazul și burdihanul strîns în uniformă ! IMPOSTORI ! MIZERII ! CINE ÎȘI BATE JOC DE ARMIA ROMANA !!!

Unknown spunea...

Pentru ca NIMENI sa nu mai blameze acesti Veterani ai Revolutiei de la 1989 care au adus Libertatea ,demnitatea si alegerile Libere in Romania,cu riscul de fi ucisi,sau ascunsi pe veci si omorati in chinuri , de pe urma carora sunt milioane de masini ,milioane de Vile in toata tara,milionari de toate felurile ,Televiziuni particulare ,Veterani de Razboi ,in plata ,Deportati in plata , Directori ,Doctori ,Parlamentari ,Ministrii,Premieri,Patroni de toate calibrele ,bogati si afaceristi ,dar in primul rand avem " DEMOCRATIE" , Domnilor PARLAMENTARI pentru acesti Veterani ai Revolutiei de la 1989 ,va implor ,dati "LEGEA RESPECTULUI si
RECUNOSTINTEI",pentru ca nici un nevolnic sa nu mai umileasca ,sau sa blameze acesti cativa Veterani ai Revolutiei de la 1989,care daca nu au avut venituri ,au primit indemnizatie in 2011.Trebuie sa tineti cont ca majoritatea care au luat indemnizatii sunt batrani si MURITORI DE FOAME ,fiindca toata Romania i-au izolat ,dandu-i afara din servici,i-au HULIT creandu-se iluzia ca ei sunt de vina pentru dezastrul tarii . NU ESTE ADEVARAT ! Revolutionarii Veterani de la 1989 ,au oferit cu incredere puterea ALEGATORILOR pentru ca acestia sa aleaga si sa fie " ALESI DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA ALEGATORILOR" !Nu Veteranii Revolutiei sunt de vina ca Romania este in Criza -Indusa de U.E.,presedinti si guvernanti.Revolutionarii sunt EROI VII,DACA NU REUSA REVOLUTIA IN ROMANIA ,ACESTI OAMENI ERAU SCOSI SI DIN ' ARHIVE " CU TOATE RUDELE LOR ,SI CU ACESTIA SE CONSTRUIA -CANALUL BUCURESTI -SUCEAVA ! Iar adevaratii impostori si profitori de pe urma Veteranilor de la 1989, sunt cei care-i umilesc si injosesc zilmic ,in Mass-media ,parlament, ,guvern,ETC,ETC. PENTRU PROTECTIA ACESTOR EROI,URGENTATI SI DATI "LEGEA RESPECTULUI SI RECUNOSTINTEI" CAT MAI SUNT IN VIATA, ALTFEL ,PACAT DE SANGELE VARSAT !