luni, 11 iunie 2012

PDL a pierdut și Primăria Rm Vâlcea. Harta rezultatelor pe județe

 Primaria Ramnicu Valcea:
Emilian Francu (PNL - USL): 42%
Romeo Radulescu (PDL): 28%

Consiliul judetean:
                                      Ion Cilea (PSD - USL): peste 60%

ARENA Valceana
"Conform numărătorilor paralele făcute în această noapte de către USL şi PD-L, Emilian Frâncu (USL) a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al Râmnicului.
Eusebiu Veţeleanu, candidatul UNPR, a obţinut cu aproximativ o mie de voturi mai puţin. Pe poziţia a treia, ca număr de voturi, s-a clasat, aşa cum anticipam, reprezentantul PD-L, Romeo Rădulescu."

Harta interactivă  a rezultatelor alegerilor pe județe

Liberalii au cîțtigat 43 de primării din cele 83 ale județului Vălcea:

 La Horezu, primarul democrat-liberal, Constantin Niţu a fost învins de liberalul Ilie Fârtat, candidat al USL, relatează Agerpres.

O răsturnare de situaţie s-a produs însă în Călimăneşti, unde primarul social-democrat, Ilie Amuzan, aflat la cel de-al doilea mandat a pierdut în faţa democrat-liberalului Florin Constantinescu.

În municipiul Drăgăşani, social-democratul Cristian Nedelcu a câştigat al doilea mandat pe lista USL, la Govora, liberalul Constantin Mateescu a câştigat cel de-al patrulea mandat, la Olăneşti, primăria a revenit social-democratului Sorin Vasilache.

Oraşul Băbeni a fost câştigat de liberalul Sorin Bâzâc, pe lista USL, ca şi oraşul Berbeşti, unde liberalul Vintilă Chelcea a câştigat un al doilea mandat. la fel şi în Brezoi, Robert Schell (PNL) a luat un nou mandat pe lista USL.

Cel de-al doilea oraş pe care democrat-liberalii au reuşit să şi-l treacă în cont este Ocnele Mari, unde edilul Petre Iordache a reuşit să câştige un nou mandat.

De altfel, din numărătoarea paralelă, partidul cu cele mai multe mandate de primar din judeţul Vâlcea, este PNL care a reuşit să contabilizeze 43 de primării din 89.

17 comments:

alex parolea-moga spunea...

Eu cred că cel mai mult a pierdut DEMOCRATIA . Mai cred că a câștigat , previzibil USLul . Și mai cred că dacă JUSTIȚIA își va face treaba cel puțin 10 la sută din primari nu-și vor încheia mandatul . Știu sigur că unii politicieni au deja bagajul făcut . Și-au trimis arginții și sunt cu un picior peste graniță ... Previzibil !

În rest , aș dori ca măcar unul dintre decidenți să le spună rumânilor - ,, e vremea să ne punem serios pe treabă ,, !

Lupus spunea...

@parolea
Nu cred că democrația ar fi fost întruchipată de actualul primar, PDL-istul Romeo Rădulescu.
Dispare monopolul PDL-ist asupra mediului valcean de afaceri.

CEZAR spunea...

alex parolea-moga spunea...
11 iunie 2012, 08:18
Eu cred că cel mai mult a pierdut DEMOCRATIA . ??? Chiar asa ? Vreti sa detaliati?

mos alecu spunea...

Nu inteleg cum poate pierde (mult sau putin) democratia ... atunci cind se numara voturi ... intruchiparea esentei democratiei ...

Sper ca nu s-a vrut a se spune ca , daca "scorurile" ar fi fost invers , ar fi insemnat "o intarire" a democratiei ...

Se vede treaba ca democratia asta , ale carei pierderi intristeaza asa de mult , este o "fiinta" tare ciudata ... n-am auzit-o plingindu-se atunci cind s-a hotarit (in parlament , democratic , "n'asa") ca cineva poate fi ales "cu 50%+1 din voturile valabil exprimate" , dar ca , acelasi , poate fi "dezales" cu 50%+1 din voturile celor inscrisi pe liste ... Oare de aceea (si iarasi nu plinge de durere democratia) , toate autoritatile lucreaza cu vreo 18 milioane de inscrisi pe liste ... din vreo 19 milioane de locuitori , cit ar mai avea Romania (din rezultatele preliminare ale recentului recensamint) ?!?

alex parolea-moga spunea...

Da , stimabile ... Democrația ,contrar explicației de dicționar ( demos - popor , kratos - putere ) , ca formă politică normală de organizare a societății moderne ar trebui să fie însuși echilibrul dintre PUTERE și OPOZIȚIE ( fapt , fenomen ,stare ) prin care ALTERNANȚA la decizie să poată fi înfăptuită ... ce s-a și întâmplat acum o lună .
La ora la care am postat , rezultatele pulverizaseră - probabila , posibila , necesara - opoziție reprezentată din PDL , UDMR și adunătura de transfugi înstelați din UNPR .

Nu plâng că au dispărut , dar ... ceea ce se întâmplă , ținând cont de mulțimea unora care nu vor să părăsească scena - vârstnici cu năravuri proaste , alții cu mustăți abia mijite - mă tem că așa și doar așa se poate naște tot ce e mai rău . Istoria este un cumul nesfârșit de ciclicități - o bancă a timpului în care evenimentele stau la adăpost și uneori nici nu știm că există . Cum mulți nu știm de existența - meritocrației !

Postarea mea anterioară nu trădează o anume bucurie , o satisfacție exprimată indecent ori gălăgios ... Și nici frustrare . Nu . Îl cunosc pe Emilian Frîncu de peste douăzeci de ani . Eu și soția mea l-am cununat , i-am botezat fiul , i-am cunoscut părinții , povestea reală a familiei marcată de MAREA UNIRE și retragerea din CADRILATER ... N-am spus că Romeo Rădulescu a întruchipat ori ar fi putut întruchipa democrația ... absurd . Nu spun că Râmnicul a pierdut ori a câștigat alegându-și un alt primar . Spun doar că ROMANIA a fost dată de la unii la alții .Așa cum s-a întâmplat în 22 de ani . Incompatibil cu ...democrația !

Lupus spunea...

@parolea
Inseamnă că sunteți vîlcean, dar nu sunteți prea entuziasmat de victoria finului.
De altfel, se vede că liberalii, singuri sau prin Alianța USL, au cîștigat aproape jumătate din primăriile județului.

Eu cred că tocmai democrația poate face posibilă alternanța la putere.

mos alecu spunea...

"ALTERNANȚA la decizie ..." este , peste tot in lume , "alternanta la CIOLAN" ... pe care eu o vad ca fiind "probabila , posibila" ... in nici un caz "necesara" ... hai sa-i zicem , doar , DEZIRABILA ...

"echilibrul dintre PUTERE și OPOZIȚIE ( fapt , fenomen ,stare )" ... eu il vad ca fiind cel definit/hotarit (si cantitativ si calitativ) de catre cei care se vor supune (volens nolens) acestui "echilibru" .
Daca el , "poporul suveran" , hotaraste , prin vot , ca acest "echilibru" trebuie sa fie de 98% PUTERE - 2% OPOZITIE ... asta este !

Probabil populimea si-a dat seama de urmatorul fenomen :
- la "echilibre" de 98+2 , daca se hotaraste sa "se fure" 100 lei ... se fura 100 lei si gata .
- la "echilibre" de 22+32+5+14+..... , daca unul dintre ei hotaraste sa fure 100 lei trebuie sa obtina si "consensul" altora . Ca urmare se fura 200 lei ... pentru a-i multumi si pe ceilalti ...

mos alecu spunea...

Si , iertata fie-mi vorba proasta , unde sint "meritocratistii" despre care se tot vorbeste ?
De ce nu "ies la bataie" ?
De ce , daca totusi , iese cineva "la bataie" , sar , imediat , alti "meritocratisti" (autodefiniti ca fiind mult mai "meritocratisti") si-l "trag la fund" pe cel care a indraznit sa "iasa in lume" ?

Cârcotaşu spunea...

@ Lupuş,
Cineva suferă de ceva, hai să nu spun ce, patologic. Deci odată cu mătrăşirea PDL-ului putem striga Vai nouă! A murit democraţia! Vaaaaaaiiiiii!
Dom-le, USL nu este un partid, sunt trei partide, aritmetic. Dacă PDL nu mai intră-n parlament (Dă Doamne!) se va chema că până la ieşirea din Criză şi să-nţelegem prin asta consolidarea dispariţiei PDL-ului, vom avea guvern de uniune naţională! Uaaaileeei, mamăăăăă, Băsesculeeeee, cui ne laaaaaşi tu bandituleeee?
Dacă n-ar fi trist pentru respectivii, ar fi de râs în hohote!

Lupus spunea...

@Cârcotașu
Eu aș vrea să văd cum funcționează democrația în România nu numai fară PDL ci și fără Băsescu.
Si cît mai repede!:)

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

Buna ideiea asta cu democratia fara pdl-ei si fara tRRaienei.Dar ceva despre functionarea injusta a justitiei in tara asta ?
Daca asta este justitie atunci ne meritam soarta!

Lupus spunea...

Da, se poate spune ceva și despre JUSTITIE! După plecarea jucătorului poate scapă și ea de politizarea în care a afundat-o el si ministresa Monica!

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

Nu dupa plecarea ,,jucatorului,,! Acum!Pentru ca functionarea defectuasda a justitiei ne-a adus acolo unde suntem. De ce nu exista raspundera pentru exercitarea defectuasa a profesiei? Chiar suntem prostii prostilor? Tone de dosare ajung in instante si se dovedesc a fi doar hitie de reciclat.De ce platim procurori cel putin incompetenti,daca nu corupti?
Suntem de risul Caracalului.

Rectificare! De risul Clujului.

Cârcotaşu spunea...

@ Lupuş,
Dom-le, s-ar putea ca acu', după semnalu' clar că ce fuse se cam duse, şi că-i la fel de clar ce vine, domnii procurori şi domnii judecători vor lua o pauză de cugetare adâncă şi vor ajunge la concluzia că e timpul să-şi bage... minţile-n cap şi să vedem de-o justiţie adevărată chiar înainte de plecarea "jucătorului"

alex parolea-moga spunea...

Sunt de acord cu cei care înțeleg necesitatea promovării valorii - în toate planurile . Există și sper să nu mă înșel , o disciplină numită axiologie ,ale căror explorări profunde , la obiect , servesc prezentul în pregătirea viitorului universal . Tratarea simplistă , uneori cu suficiență , desconsiderând esențele , în bășcălie, în dispreț ,cu prezervare a valorii din păcate dureros de limitată , duce la un final păgubos .
Este chiar motivul unui demers pe care îl facem uneori public , alteori în cercul restrâns de cunoștințe sau amici , în famile - ceea ce se consumă și aici , prin acest mijloc virtual . ATITUDINE ! Un cumul de stări , nimic sofisticat , lipsite de presiune ori greutate , într-un anume fel, urmare a perceperii informațiilor , a stării , a prelucrării lor de către conștiințele noastre - fără suferințe patologice !
Așadar , vorbim de etică , de ordine și curățenie , de cinste și integritate , de punctualitate , responsabilitate și autoperfecționare . Vorbim despre respectarea legilor , a regulamentelor , respectarea drepturilor celorlalți , vorbim despre muncă despre economii și juste cheltuieli .Adesea publice . Nu trăim , nu mai trăim într-un perimetru închis ... și chiar dacă nu dăm dovadă permanent de prevedere , lipsind reacția, asta nu înseamnă că suntem morți - vii ! Spun și eu ce-au spus și alții , mai avizați , mai instruiți , mai informați ...

Lupus spunea...

De cele mai multe ori nu avem înțelepciunea de a asculta opiniile altora. Le taxăm, apriori și cu multă suficiență, desuete doar pentru că nu concordă cu opiniile noastre.
Se simte refuzul confruntării de idei. Se trece la atacuri, la jigniri, la bășcălie, etc, pentru a acoperi necunoșterea.
Si în virtual trebuie să existe o eleganță a discuțiilor în contradictoriu.

mos alecu spunea...

Considerindu-ma inclus in rindurile celor care "nu avem înțelepciunea de a asculta opiniile altora..." , care "trece la atacuri, la jigniri, la bășcălie, etc, pentru a acoperi NECUNOASTEREA" , recunosc ca nu am capacitatea de a intelege maretia demersurilor facute pentru "etică , ordine și curățenie , cinste și integritate , punctualitate , responsabilitate și autoperfecționare" mai ales cind aceste demersuri sint facute de catre "cei de pe margine" ; cu atit mai mult de catre cei "de pe alta margine a unui ocean" .
Sigur este o mare greseala a mea ca nu am inteles marea importanta , si efectele practice , ale discutiilor despre sexul ingerilor in contextul caderii ghiulelelor in cetate ...