miercuri, 20 iunie 2012

Furt intelectual? Nu i-a interesat pe români furtul intregii FLOTE!

Ponta plătește acum superficialiatea de acum 10 ani, cînd a redactat neglijent Teza de doctorat despre Curtea Penală Internaţională. 
Culmea este că Ponta, în calitate de procuror, a făcut parte din comisia pregătitoare de la New York de constituire a acestei instituții internationale, despre care a și scris cîteva articole după ce  a fost înfiinţată prin Tratatul de la Roma, în 1998. Nu am citit lucrarea dar cred că, fiind participant la lucrările de inființare, Ponta putea  să publice lucruri inedite despre Curtea Penală și nu era nevoie să completeze lucrarea cu pagini preluate din alți autori.
Pînă la urmă se va analiza dacă valoarea științifică sau de noutate a tezei  este dată de contribuțiile autorului Ponta sau de cele preluate neglijent din alți autori.
 Ce impact va avea în rîndul românilor împrejurarea ca Ponta este acuzat de niste hoti de nave si de curent electric ca ar fi copiat ideile stiințifice ale altor autori?
Cam același impact pe care l-a avut furtul Flotei Romaniei pentru jumătate din electoratul român din 2004 și 2009? Ei, de aceea nu l-a ales președinte pe Băsescu!!! Cîți  nu fură și ei cîte ceva!!! Doamne ferește, de la stat nu doar de la particulari.
Va dați seama cîți români au copiat o dată-n viață?
 Greșeală fatală de logica la Băsescu. Si-a pus singur funia pentru atîrnare.
Ponta tot rezistă în politică! Măcar pînă cînd Parlamentul  îl suspendă pe mariner.


8 comments:

tulceanul spunea...

am observat ca romanul analizeaza un furt in functie de alt furt sau in contextul general al starii de infractionalitate. un furt ramane "un furt".basescu a furat ? sa plateasca . ponta a furat ? sa plateasca . eu am furat ? sa platesc . daca eu am furat nu mai am voie sa spun ca ponta a furat ? platim fiecare pentru faptele noastre .

Lupus spunea...

@nic
Aici voiam sa subliniez impactul electoral pe care l-ar putea avea acuzațiile de plagiat la adresa lui Ponta.
In cazul Băsescu nu a avut niciun efect cu toate ca era deja inculpat în cazul Flota cînd a fost uns presedinte..

colonelul63 spunea...

Cu cat spumega mai tare dusmanii lui Ponta ( vezi emisiunile tv de pe B1 - Turcescu, Cristoiu, Tapalaga, Turturica, Pora, etc.)cu atat creste cota de incredere a premierului. Nu-i exclus ca la alegerile generale USL sa obtina peste 60% din voturi.
Asadar, dati bataie basescienilor.

Socrate spunea...

Colonele , leat 63, esti in deplinatatea facultatilor mintale , sau si la acest capitol ai plagiat ?. Dupa cum accepti insusirea de hot , trag concluzia ca ai furat pe rupte la examenul de colonel , daca l-ai dat . Fiindca te lauzi cu gradul de colonel , tu , colonele , leat 63 , nu ai avut nicio atitudine justitiabila fata de furturile care au avut loc , prin unitatea sau biroasul tau , in anii cand stelele si apoi tresele iti dadea aerul de mare om de stat si specialist?. Nu prelucrai ordinele primite de la esalon si nu luai masuri preventive in privinta producerii furturilor din bunurile unitatii ?
Cata impostura zace sub mantia colonelului , leat 63, satisfacut de niste promisiuni ale unui premier procopsit cu titlul de doctor poate in acelasi mod cum dansul , colonelul leat 63 , a fost procopsit cu stralucitul grad de colonel!.
Imi este greata de cei ce in inconstienta lor sau amagiti de promisiuni desarte , uita ca , printre altele , au avut si insusirea de a fi cinstiti si drepti. Abtine-te domnule colonel , leat 63 , daca nu cunosti adevarul !. Citeste asa zisa teza de doctorat a ilustrului tau premier si vei constata ca si furierul dumitale ar fi fost poate mai stralucit in a redacta o prezentare a unei situatii cunoscute tabu. Asta este teza ilustrului premier doctor , este o lucrare de curs pe care o intocmeste orice student care termina un curs de specialitate.Nu are nicio contributie la actul de justitie internationala , inclusiv concluziile sunt niste copii fidele din lucrarea citata in acuzatie , lucrare care , avand in vedere toleranta fata de hot a autorului ,este la randul ei o copie a unei alte lucrari, publicata intr-o alta limba.

Socrate spunea...

Lupus , daca dumneata esti autorul articolului de prezentare , atunci , stimate domn , ramai cu cei de care te leaga spiritul dumitale "impartial". Nu am decat sa spun ca nu este atitudinea unui om normal , este atitudinea a unui om orbit de ura.

Zor albastru spunea...

Apropo! Care mai este stadiul cazului de furt al Flotei Romaniei ? Daca stie cineva... Si inca ceva legat de febra plagiatului care bantuie azi politica romaneasca : oprea chiar si-a conceput singur lucrarea de doctorat, ca sa nu intreb de cea prin care a devenit ofiter de justitie militara in Ministerul Apararii Nationale(1990) si chiar cea de absolvire a Colegiul National de Aparare (1997)? Nu este nimeni care sa investigheze cum a ajuns conducator de doctorat? Nu face nimeni nimic -legat de fulminantele avansari- sa-l readuca acolo unde ii este locul? Care ii sunt meritele care il fac sa aiba deschisa pagina pe Wikipedia ? Oooo! cate mai sunt de indreptat...

Lupus spunea...

@Socrate
Eu am scris și nu neapărat laudativ la adresa premierului.
În schimb, d-voastră nu sunteti original. Plagiati după bilețele de propagandă basistă.

@Livius
Dosarul Flota se reia după suspendarea procedurală pe timpul cît Băsescu este președinte.

Venetic spunea...

Inca o dovada ca "marea masa" are deseori memoria cam scurta - lucru pe care se bazeaza clica din jurul presedintelui, care se tine (inca) cu toti dintii de putere.