joi, 7 iunie 2012

Antonescu la mitingul USL: fără milă, fără ipocrizie, AFARA cu PDL!!!!

Antonescu i-a anunțat pe cristoi, turcești și guși cînd se rupe USL!
 Liderul PNL Crin Antonescu le-a transmis "catelusilor bine hraniti ai propagandei lui Basescu", carora le-a "cam pierit glasul" ca USL nu se va "rupe" decat atunci cand "hoti si mincinosi ca Basescu nu vor mai fi in politica".
 Atunci, atunci stimati prieteni, atunci abia liberalii si social democratii ne vom putea permite sa ne luptam, sa ne certam, sa concuram, sa dezvoltam diferentele dintre noi. Si le spun acum celor care asteapta, cu sufletul la gura si cu ultima speranta, asteapta fiecare zi, ca sa vada o ruptura intre mine si Victor Ponta, intre PSD si PNL, le spun clar: Dragilor ati vazut ca nu va mintim. Atunci si numai atunci cand oameni fara onoare, cand hoti si mincinosi ca Basescu si PD-ul nu vor mai fi in politica, atunci ne vom desparti, liberalii, pesedistii, eu si Victor Ponta. Pana atunci, nu!"

 “Fiți alături toți până în ultima clipă, adică până la ultimul vot numărat, alături de toți colegii noștri, liberali, pesediști sau conservatori care candidează în numele nostru, sub însemnele Uniunii Social Liberale. Luptați-vă cu onoare, cu corectitudine, dar fără milă! Să ne fie milă de cei care suferă, nu de cei care au produs suferința, să ne fie milă de cei care au fost sărăciți și călcați în picioare și nu de cei care i-au sărăcit și i-au călcat în picioare”, a spus Antonescu.

Respectaţi democraţia, dar luptaţi până la capăt, fără ipocrizie, fără milă. Afară cu PDL! Nu uitaţi cei aleşi că, odată aleşi, nu mai există bine pentru dumneavoastră dacă nu este şi binele comunităţii. Şi nu uitaţi, cei care alegem şi care îi susţinem, că ne-am unit nu ca să înlocuim o haită de hoţi şi mincinoşi ci ne-am unit pentru ca în România să se facă dreptate", a punctat copreşedintele USL, Crin Antonescu.

53 comments:

maiag spunea...

Discurs disperat,simte ca fuge pamintul de sub piciore,un tip flamind dupa putere,un puturos care nu scoate o ideiei constructiv,un prostanac si un infantil.pina la alegeri prezidentiale apar oameni adevarati si el va fii ciuca mistoului.numai oamenii redusi pot vota un asemenea tip de comportament,nu are nimic bun in el,tip ofticos,il bate ungureanu la fund ,intr o confruntare intre cei doi,antonica nu e in stare sa lege 2 fraze coerente.are limbaj limitat si se vede oftica de pe chipul lui,precum si nerabdarea.pontica va pierde mult daca mai sta mult prostalaul asta pe linga el.

Lupus spunea...

@maiag
Taaare reduși mintal sunt cei care după ce Băsescu i-a facut pensoionari nesimțiți și le-a tăiat din pensii și salarii mai simpatizează cu acest presedinte și cu aliații săi politici.
Pamîntul fuge de sub picioarele lui Băsescu, nu ale lui Antonescu.De duminica seara va mai rămîne cu piciorul, cîteva luni, doar pe pamîntul din curtea Cotroceniului.
Trebuie să-și pregătească azil politic în Siria

maiag spunea...

A LUPUS ,nu vei avea bucuria asta si la toamna,nu vezi ca in fiecare zii noul guvern pontaco-antonesco-felix,fac numai timpenii si in ciuda firescului?nu vezi ca nu au oameni,nu au ministrii,la invatzamint nici acum,numai hahalere,la cultura pleaca peste o saptamina pentru incompatibilitate si matarpazlicuri.la industrie agramatul ala retracteaza seara ce spune ziua,la invatzamint au creat iar posibilitatea bosorogilor sa si traga besinile sub catedra,zii ceva din ce au promis in campanie bun si s au tintu de cuvint.unde este tva scazut,pensii indexate,salarii minime crescute,etc?te obosesti degeaba.la toamna se numara voturile si pina atunci multe prostii se aduna si masa de votanti se trezeste.mai ales dupa tzeapa de la locale unde vor constata in scurt timp ca au votat jumatate din banditi si infractori,indiferent de unde provin ei.

maiag spunea...

vorbim la toamna iubire,.

william spunea...

@maiag

ia o gura de DTT gandacule cu elitre verzi...asa, ca un preview la ce va pati cuibul de insecte basiste

Lupus spunea...

@maiag
Ponta are curajul să-i înlocuiască imediat din funcții pe cei incompatibili.
I-a avertizat aseară pe toți USL-iștii că le dă peste degete dacă se vor comporta ca portocaliii lui Boc.
Ai d-voastră băsiști o țin în funcție și acum pe borfetă hoață, Roberta.

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

Gasca pdl-ista la ...brutarie!

Lupus spunea...

@all
Repet pentru ipocriții care se dau apolitici și echidistanti că pe acest blog se promovează o politică favorabilă tuturor forțelor politice și organizațiilor civice care se opun derapajului democratic instalat în ultimii 8 ani de regimul Băsescu.
Deocamdată USL a reușit să convingă că poate să reinstaureze funcționarea democratică a instituțiilor fundamentale ale statului.
Cînd se va abate de pe acest drum va primi reacția cuvenită.
Vor primi aprobare și comentariile pro Băsescu sau PDL, nu și cele anti USL, exprimate într-o forma vulgară sau injurioasă.
Avertisment pentru Corleone, tigri și maiag.

Eugen spunea...

Toti catelusii basisti le e tare dor de un tatuc . Asta e o dovada clara de masocism . Cunosc cativa basei care au doi idoli : Ceausescu si Basescu . Daca ati sta de vorba cu mai multi basisti veti observa ca au un regret enorm pentru vremurile ceausiste . Le place enorm sa fie batuti la fundulet sau mangaiati pe crestet de liderul maxima base .Baseii sunt niste inadaptati care nu pot trai intr-o socitate normala , ci trebuie permanent sa fie condusi , de fapt calariti de un asa zis lider luminat , de fapt un zero , o catastrofa , o ciuma pentru natiunea romana .

Costachel spunea...

@ maiag
Nu -ti intelegem inversunarea cu care il aperi pe Basescu si portocaliii decolorati care l-au propulsat. Dumneata chiar nu ai suferit din cauza acestui om?! Il ataci pe dl. Lupus, care dupa parerea mea nu este militar de cariera dar este un om bine informat si echidistant. Cel putin ai rabdare pina au loc alegerile locale si parlamentare, dupa aia vedem ce vrea electoratul roman nu ce vor unii dintre noi!

bazel09 spunea...

Lupuș spunea...8 iunie 2012, 12:24
Nu sufăr de boala "uitării" şi nici nu fac pact pro cu “memoria colectivă” ! În această idee vă aduc aminte faptul că din ianuarie 2005 s-au succedat la putere mai multe guverne ! A da vina pe Băse, care este constituţional o parte a puterii executive, denotă multă ipocrizie !
Să-mi argumentez spusele:
Din ian. 2005-aprile 2007 a fost guvernul "Alianţei DA" PNL - PD şi soluţia imorală GRIVCO: din aprilie 2007 - decembrie 2008 guvern PNL-UDMR cu susţinere PSD (simpatizanţii domniei voastre au fost la caşcaval) ! : din ianuarie 2009-octombrie 2009 guvern PDL-PSD, iar din oct 2009-aprilie 2012 guvern PDL-UDMR !
Din mai 2012 lapte, miere, ipocrizie, minciuni, manguri, dumitreşti şi alte specii care se înmulţesc ! ...deci nici un căştig, ba mai mult, restauraţie : un fel de colectivizare cu bâta
În Mangalia au fost înlocuiţi directorii de la şcoli şi licee cu ai lor. De ce ?! Parcă spuneaţi că nu se vor politiza structurile instituţiilor !
Deci, atenţie la temperatura din cameră, se dezacordează pianul ;)

bazel09 spunea...

Eugen spunea...8 iunie 2012, 12:54

Vorbeşti serios ? NU cumva e viceversa ? Un refresh al memoriei este absolut necesar ...altă explicaţie nu am ;)

Lupus spunea...

@bazel
Asta îmi place la d-voastră, la cîntăreții lui Băsescu, că nu termină dînsul de spus un cuvînt că vă și grăbiți să-l repetați, de multe ori inadecvat.
Aici este vorba de cuvîntul restaurație folosit politologic mai ales pentru a marca revenirea la putere a unor regimuri dinastice.
Se referă cumva domnul Băsescu la faptul că PSD ar complota pentru a aduce monarhia la putere?
Sunt de acord că Băsescu a încălcat Constituția și cînd l-a desemnat pe Tăriceanu să formeze guvernul Alianței DA, în decembrie 2004, cu toate că nu cîștigase alegerile, pervertind voturile PUR-ului lui Felix prin celebra soluție imorală.
Atunci v-a fost bun Grivco, nu?

mos alecu spunea...

mos alecu spunea...
31 mai 2012, 21:27
@bazel09 :
Ce bine ca ati mai venit pe aici ... Ca eu tot nu am inteles mare lucru , din cele spuse de dvs ...


@bazel09 31 mai 2012, 20:03 :
Deci erati militar in activitate , si in aceasta calitate ati participat la intocmirea celebrei baze de date ...

Legat de explicatiile date karadeniz ... puteti indica o adresa unde le gasesc ?
//www.plano10.com/2012/05/confirma-si-imas-cresterea-usl-in.html#comment-form


Poate va faceti putin timp si ne lamuriti si pe noi : "in ce calitate ati participat la intocmirea bazelor de date cu veniturile ... pensionarilor militari ... ?"

bazel09 spunea...

Lupuș spunea...8 iunie 2012, 16:46
Vă rog să înţelegeţi sensul cuvântului restauraţie sub forma celor scrise mai jos ;)
"restauráție s.f. (pol.) (După 1989) Revenirea la putere a neocomuniștilor, recomunizare ◊ „«Restaurația» realizată prin acapararea feroce a puterii și legitimată prin «alegerile» din 20 mai 1990 a creat condițiile ideale pentru refacerea fațadei.” R.lit. 21 II 91 p. 4. ◊ „Restaurația. La vremuri noi – eșalonul doi.” R.l. 19 VIII 93 p. 11. ◊ „Un proces de restaurație cripto-comunistă sub oblăduirea puterii actuale.” R.lit. 4/96 p. 3; v. și 11/92 p. 3, Calende V 93 p. 10, D. 33/93 p. 3, ◊ „22” 41/93 p. 9; v. și recomunizare (cf. fr. restauration; DN, DEX, DN3 – alte sensuri) "

"Pledoaria" mea din commentul anterior s-a vrut a fi "antiteza" la afirmaţiile domniei voastre aici " ...care se opun derapajului democratic instalat în ultimii 8 ani de regimul Băsescu" !
Sigur, nu putem fi pe aceiaşi frecvenţă cât timp avem alte convingeri doctrinare ;)

bazel09 spunea...

mos alecu spunea...8 iunie 2012, 17:08

Mă obosiţi ...

Lupus spunea...

@basel
Cel mai cripto comunisto-securist regim a fost cel din ultimii trei ani cu un Băsescu pe post de jucător-dictator si un Boc pe post de Dăscălescu. Un veritabil stat polițienesc, mai feroce chiar și decît temuta secu, va fi pus în evidență de verificările la instituțiile care l-au servit pe Băsescu, DNA, Parchete, Servicii de Informații și mai ales la departamentale de informații ale MApN și MAI.
Mă rog, ce ghiveci de convingeri doctrinare a avut gașca politică de strînsură din preajma lui Băsescu dacă acum se împrăștie ca potîrnichiile, își schimbă denumirea, își schimbă culorile, doar, doar nu-i va mai recunoaște electoratul?
Fără milă, dar democratic, cum zice Antonescu, afară cu PDL!

CEZAR spunea...

Fără milă, dar democratic, cum zice Antonescu, afară cu PDL!

Socrate spunea...

Pentru Lupus si altii...
Dupa ce si-au cumparat puterea ,Ponta si ai lui , v-ati mai spalat pe ochi ?
Va intreb fiindca vad ca umblati prin ceata si ascultati talangile care va indruma. Apropo , credeti , voi cei cativa postaci vopsiti politic cu o vopsea care la prima ploaie se duce sau la Soare se cojeste , ca toti pensionarii militari asteapta , cu gurile cascate ca niste pui de vrabie , sa le indicati care este calea de urmat ?. Credeti ca tot ce zbiara pe stadioane , sali de intrunire , pe strazi , pe ecrane , cei care si-au cumparat puterea , sunt si invataturi sau programe in beneficiul celor care le asteapta ?. Hai sa fim seriosi !. Nu peste mult timp si voi , cei care scuipati precum cumparatorii puterii,veti fi etichetati de catre altii recolorati politic tot un fel de bashisti.Nitica rabdare!

karadeniz spunea...

Realitatea din teren arată că mulți militari, activi sau în rezervă, simpatizează cu Traian Băsescu. Motive ar fi destule, unele chiar obiective dar mai ales subiective. O altă parte a acestora au devenit aprigi susținători ai UNPR. Există destui susținători și ai alianței USL. Tot românul are o echipă de fotbal și un partid pentru care e gata să moară de gât cu adversarii acestuia. Doar că la noi și fotbalul și politica merg dezastruos.
Orice om cu oarece putere de analiză care ar compara situația României din 1989, raportată la situația celorlalte state ale lumii, cu situația actuală, ar ajunge inevitabil la concluzia că principalul vinovat de aceasta degradare a țării este clasa politică postdecembristă, în ansamblul ei. Alternarea la putere a unora sau altora nu a produs nici un efect benefic la fel ca și promisiunile politicului de a se reforma. Este ca un cancer generalizat la care doar un tratament radical, gen chimioterapia, mai poate da o minimă șansă de supraviețuire, cu condiția să nu se mai aștepte prea mult. Ori noi încă mai așteptăm vindecarea folosind aspirine, supozitoare și clisme. Ar trebui să înțelegem că noi, simpla populime, vorba lui moș alecu, vom muri înaintea cancerului politic ce ne macină.

Cârcotaşu spunea...

@ Lupuş,
Mare dreptate ai când afirmi:
Taaare reduși mintal sunt cei care după ce Băsescu i-a facut pensoionari nesimțiți și le-a tăiat din pensii și salarii mai simpatizează cu acest presedinte și cu aliații săi politici.
Aş mai zice că e de neînţeles sistemul de valori pe care-l adoptă nişte oameni care-i admiră pe un Băsescu, Boc, Udrea, MRU, Roberta, Monica Macovei şi lista e luungă. La un moment dat ziceam şi eu că admiraţia pentru specimenele citate o pot avea doar ce-i de-o seamă, interlopii, cei cu aceleaşi interese, cei care fură cot la cot cu ei. Dar după cum putem vedea mai există şi categoria citată de unu' acilea, a celor partizani ca suporterii lu' Rapid! Doar că ăia numai se distrează, iar ăştia fiind sado-masochişti n-au lumină la mansardă!

Lupus spunea...

@karadeniz
Toată lumea este tentată să arunce regresul economic, social și cultural de după 90 în seama politicienilor.
Nu știu ce ar fi putut ei să facă dacă generațiile care au ieșit din socialism n-au minima cultură despre principiile care guvernează economia de piață.Toți au început să acumuleze rapace în interesul lor,sfidînd interesul public și al celor care produc, furtul din proprietatea etatizată sau creată sub comuniști fiind cea mai la îndemînă formă de privatizare.
Abia acum se afirmă o generație de politicieni care probabil va pune capăt acumulării sălbatice de avere.
Am speranța ca acest cuplu politic, Ponta-Antonescu, va fi primul care va promova măsuri prin care v-a decupla politicul și instituțiile statului de afaceri.

karadeniz spunea...

@ Lupuș
Păi în seama cui ar trebui aruncat acest regres? Cine conduce de 23 de ani această țară? Cine face legi, cine urmărește aplicarea lor, cine stabilește strategiile pe termen scurt, mediu ori lung? De la președintele statului la directoarea de grădiniță, sunt aleși ori numiți doar oameni politici. Chiar crezi că americanii, nemții, norvegienii, canadienii de rând sunt doctori în economia de piață ?
Chestia cu furtul de fapt o supapă politică. Sunt peste 400.000 de oameni în țara asta ce au ca principală atribuție ordinea și siguranța acestei țări, (SRI, SPP, poliție, poliție locală, poliție de frontieră, firme de protecție și pază, poliție economică și sanitar veterinară, garda financiară, gardă de mediu, ANI, etc, ) și cei mai mulți dintre ei poartă pistol și uniformă . Cam unul la 50 de români, fără să mai vorbesc de structurile de control centrale și ale administrației locale, de la corpul de control al primului ministru la compartimentul de control al primarului din Vășcăuți. Ca să apărăm țara de un inamic extern avem o armată de sub 60.000 de combatanți iar ca să o apăram de românii necinstiți din interior avem aproape jumătate de milion, cu tot cu justiție.
Generația de politicieni care se afirmă acum sunt, în fapt, câteva excepții, le vor mai trebui 20 de ani să înlocuiască vechii politicieni. În acest timp, în care noi batem pasul pe loc omenirea merge mai departe. Și se pare că nu se oprește să ne aștepte. De când am întrat în UE vizitez destul de des Bulgaria, de care mă despart doar 5 km . Dacă la început mă bucuram că sunt alții mai rău ca noi, de la o vreme încep sa-i invidiez. Or fi știut probabil mai multă economie de piață ca noi.

bazel09 spunea...

Cârcotaşu spunea...8 iunie 2012, 21:48

Domnule,
Dacă citeai mai atent topicul anterior ai fi dat peste această motivare CEDO: "Statul e suveran în stabilirea măsurilor care asigură un echilibru între venituri și cheltuieli publice" - din partea mea cu accent pe "... care asigură un echilibru ..."
În rest...no comment ! Aştept să cobori în realitate !
PS Apropo...amu eşti mulţumit că Ponta îţi reduce salariul/pensia prin metoda scamatorului ? ...curs leu - euro, diminuarea puterii de cumpărare !

bazel09 spunea...

Lupuș spunea...8 iunie 2012, 21:51

De acord cu commentul reply pentru karadeniz cu menţiunea: în privinţa celor doi, Che Gargara şi Absentescu, greşiţi. Sunt păpuşarii lui Născase, Ilici, Hrebe şi Păturiciu! ... dacă timpul "prezent" încă nu produce "fructe" pentru a vă trezi, viitorul sigur o să vă trezească !

Lupus spunea...

@bazel
Pot să apreciez comentariile critice realiste la adresa USL-iștilor,că doar nu sunt îngeri, dar sunt deranjante cele stass, emanate de penibila propagandă cotrocenistă și distribuită tuturor comunicatorilor portocalii din presa scrisă, televiziunile aservite lui Băsescu și pe Internet.
N-a prins această propagandă cît ați fost la putere, vă va afunda și mai mult acum după ce presa aservită va fi decuplată de banul public.
N-aș putea să acuz nici guvernul Boc de paritatea leu-euro si cu atît mai mult este penibilă aruncarea acuzei în cîrca noului guvern.
Am zis că sunt premize ca Ponta și Crin să decupleze politica de afaceri.
Vom vedea dacă vor trece la măsuri de tăierea deștelor lungi din propria ogradă.
In tabăra portocaliu legionarie sunt doar aspiratori din bugetul public.

Cârcotaşu spunea...

@ bazel09,
Da! Altceva n-ai găsit?
Pe 19 aprilie, cursul € era de 4,3748, asta era pe vremea lui MRU după o creştere continuă, de la mai puţin de 4 lei/€.
Azi, cursul este 1€=4,4610 Lei. N-ai cam tras-o de păr cu dramatizarea scăderii cursului? Ce ziceai în ianuarie 1997 când imediat după alegeri cursul a sărit de la 3000 lei la 7500/Dolar? Era de vină Constantinescu?
Aştepţi să cobor în realitate? Realitatea voastră? Doamne fereşte-ne şi apără-ne! Păi din partea mea n-ai să apuci ziua!

Lupus spunea...

@Cârcotașu
Cel puțin @bazel comentează decent și scrierile sale sunt publicabile.
Nu puteți să vedeți ce reduși de cap sunt cei din ceata băsistă care scriu atît de murdar că sunt nepublicabili.
Dacă ar avea minte și capacitate să discearnă politic momentul în care se află, ar comenta într-o formă acceptabilă astfel încît laudele aduse regimului Băsescu( nu prea au)cît și criticile la adresa USL sa poată fi publicate.
Cum să le ceri ce n-au!

Cârcotaşu spunea...

@ Lupuş,
Dom-le, ei chiar nu realizează că în rândurile românilor nu mai este sub nicio formă loc pentru Băsescu şi gaşca. Ei nu înţeleg că ne e atât de urâtă chiar numai imaginea lui încât este greu chiar să-i mai suportăm poza. Când începe să vorbească nu ştim cum să schimbăm mai repede postul. Văd şi-n jurul meu că nimeni nu-l mai suportă, numai când aud de el oamenii strivesc o-njurătură-ntre dinţi.
Ei nu pricep că ajunseserăm să ne blestemăm pentru că avem copii, pentru că nu le mai vedeam niciun viitor. Ne-a adus în stare de disperare, pur şi simplu nu speram să mai putem scăpa de ciuma băsească.
Ei cred că ar mai putea face propagandă pentru acest nemernic şi că i-ar mai asculta cineva. Ei chiar nu pricep că ar fi momentul să se ascundă undeva şi să nu mai audă lumea de ei. Nici nu e important cu ce cuvinte îşi răspândesc otrava, suntem deja vaccinaţi, imuni la propaganda băsistă. Ei însă, chiar şi-n ultimele momente tot iresponsabili sunt, nu realizează cât amar de rău au putut face poporului ăsta, ţării întregi, tot speră că-i va mai băga cineva-n seamă. Auzi, cică Antonescu spune "în mod democratic" să dispară PDL. Uite unde s-au găsit promovatorii democraţiei, ăştia care consdieră că li se cuvine până şi dreptul de-a jefui ţara. Da, dacă un partid dispare urmare unor alegeri libere are exact ceea ce-a meritat, condamnarea la dispariţie şi condamnarea lui este cât se poate de democratică!
Hai s-avem noapte bună!

bazel09 spunea...

Cârcotaşu spunea...9 iunie 2012, 01:26
Domnule,
În 3 ani şi 5 luni o creştere de la 3,93 la 4,37, iar amu într-o lună de la 4,37 la 4,46. Nu crezi că s-a mişcat cu viteza sunetului euroiul?
Şi...vis a vis de reacţia ta sau a altora la vederea pozei matrozului !...probabil îţi dai seama că am sau avem aceiaşi reacţie la văzul cel doi păcălici, Che & nătângul!

PS . Lupus, am să preiau jpegul cu hot. BEC. Fiind mai departe de centru, "informaţia" ajunge mai greu ! În urbea noastră s-au aciuat cam mulţi flotanţi şi secretarul primărie deja are plăngere penală " Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 2 Mangalia (BEC) a facut astazi plangere penala impotriva secretarului Consiliului Mangalia, Daniel Vladescu..Membrii BEC au reclamat distribuirea unui numar de 26 de buletine de vot sectiilor de votare fara a se respecta prevederile legale.
Deasemenea, membrii BEC sunt nemultumiti de faptul ca li s-a adus la cunostinta abia dupa doua zile ridicarea de la Prefectura Constanta a unui numar de 44 buletine de vot pentru Consiliul Local Mangalia, care nu au putut fi anulate in totalitate, la membrii BEC ajungand doar 18 buletine de vot, restul fiind impartite sectiilor de votare"

mos alecu spunea...

@bazel09 8 iunie 2012, 19:44 :
Intr-adevar ... este obositor sa raspunzi de faptele proprii ...
Deci ati participat la "culegerea" veniturilor (in perioada 2010-2011 ; in celebra baza de date) in calitate de "militar in activitate" .
Niste rauvoitori ar putea spune ca in aceeasi perioada , prin blogurile dvs . , ati cam incalcat prevederile L.80/1995 :
"Art. 28. - Cadrelor militare in activitate le este interzisa exercitarea urmatoarelor drepturi:
a)sa faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori sa desfasoare propaganda prin orice mijloace sau alte activitati in favoarea
acestora ori a unui candidat independent pentru functii publice; ..."
Bineinteles ca noi (cei de pe aici) intelegem ca asta "nu se pune" ... pentru un bun si prolific propagandist se pot face chiar si incalcari de prevederi legale ...

Tot niste rautaciosi ar putea spune ca prin participarea dvs. la intocmirea acelei baze de date
, ati avut posibilitatea sa "mai aduceti din condei" unele (multe ?) solde ale unor colegi de partid merituosi ... iar unii foarte , foarte rautaciosi ar putea spune ca "v-ati rotunjit" chiar propriile date privitoare la solde ...
Bineinteles ca noua , nefiind rautaciosi , nu ne trec prin minte astfel de ginduri ...

Cârcotaşu spunea...

@ bazel09,
Noi nu-l mai suportăm pe Băsescu pentru răul pe care ni l-a făcut. Voi nu-i suportaţi pe Ponta şi Antonescu pentru că există, că rău n-au avut cum să facă nimănui.
Se zice că dracu nu suportă tămâia!
Rămâne să vedem care din noi contează azi.
Luni vom începe să avem o imagine apropiată de adevăr!

Cârcotaşu spunea...

@ mos Alecu spune:
Deci ati participat la "culegerea" veniturilor (in perioada 2010-2011 ; in celebra baza de date) in calitate de "militar in activitate" .
Chestia mi-e necunoscută. Rogu-vă, dacă nu vă e greu, un mic remember.

mos alecu spunea...

@Cârcotaşu 9 iunie 2012, 12:38 :
Discutia (initiala/initiatoare) poate fi urmarita la adresa inscrisa la sfirsitul extraselor urmatoare :

bazel09 spunea...
26 mai 2012, 18:05
(@...)Anonim spunea...26 mai 2012, 17:15
Vorbesc în cunoştinţă de cauză ! Programul ...

karadeniz spunea...
26 mai 2012, 21:50
@ moș alecu
Bazel09 are, în ce mai mare parte, dreptate, pe partea de colectare a datelor, a fost un efort uriaș din partea activilor care au participat la această activitate, detașați din unități, lucru în schimburi, tehnica IT și cea foto nu din cea mai performantă.

bazel09 spunea...
26 mai 2012, 23:33
Lupuș spunea...26 mai 2012, 22:01
Aveţi dreptate, am participat, deci la trecut ! Au fost mai multe centre. Rolul nostru a fost să introducem datele în program, verificare lor primară, pentru UM-urile repartizate(au fost numai de la marină), după care, prin grija compartimentului financiar, au fost predate unui centru de "triere"...exact unde,nu ştiu, şi nu aş vrea să vă dezinformez, pentru că la centralizarea lor zonală, activitate de după, au participat alţi colegi ai mei!

Toate aceste extrase de comentarii ... de la : //www.plano10.com/2012/05/reintrgirea-pensiilor-etapizata-sau.html#comment-form

Despre activitatea "propagandistica" :
//bazel09.wordpress.com/2009/10/12/
//bazel09.blogspot.ro/2010/06/ne-unit-idealul-libertatii.html
... poate mai sint si altele ...

Costachel spunea...

Mos Alecu
Cu respectul pe care vi-l port , imi permit sa va inatreb la ce a folosit tot efortul depus de Bezel 09 si ceilalti care au gindit ca dinsul , daca acum cind aceasta activitate care inca nu nu s-a terminat , este atacata de toata lumea , inclusiv de Domnul General Dobritoiu ,ministrul nostru ,care afirma ca totul a fost ilegal si ca trebuie o noua lege a pensiilor militare? Oare acest domn este unul din cei carora li s-a marit considerabil pensia in urma recalcularii? Poate sa ne spuna ce pensie primeste?

Cârcotaşu spunea...

Dom' Costăchel,
Mai documentat dom-le, că-s date publice.
Dl General Dobriţoiu a greşit că nu v-a contactat personal, altfel dumnealui este din cei care au pierdut prin recalculare. Drept urmare a acţionat ministerul în instanţă. Când însă a fost numit ministru a trebuit să renunţe la acţiunea judiciară pentru a nu fi în incompatibilitate cu funcţia pe care o ocupă. Da, a afirmat că este necesară o lege a pensiilor militare, o lege ocupaţională. A afirmat că pensiile recalculate care au crescut vor rămâne la noul cuantum, iar pentru cei ce au pierdut se va aplica prevederea stabilirii cuantumului celui mai avantajos.

mos alecu spunea...

@Costachel 9 iunie 2012, 18:17 :
Poate ca intrebarea dvs. : ""...la ce a folosit tot efortul depus ...?" ar fi trebuit formulata : "CUI a folosit tot efortul depus ...? "

Cârcotaşu spunea...

@ moş Alecu,
Mulţumesc.
MApN a folosit pentru scoaterea din arhive şi introducerea datelor în baza de date, care ulterior a fost folosită la recalcularea pensiilor, cadre militare active, într-un efort pe care-l pot înţelege. Am destui amici care-au fost angrenaţi în această acţiune şi nu consider că li se poate reproşa ceva din acest motiv.

mos alecu spunea...

@Costachel 9 iunie 2012, 18:17 :
Asa-i cind te grabesti ...
Combinind pe "cui a folosit" cu "la ce a folosit" ... putem spune ca celor carora (intr-o alta situatie) le vor ramine in plata pensiile "umflate" pe baza unor date "din burta"...

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

In loc de concluzie.
Toate pensiile care sunt mai mari decit cele din 2010 sa fie verificate de catre procurori.

Toate schimbarile din functii in ultimele sase luni ale celor disponibilizati sa fie verificate de catre...procurori!

Ce, nu putem numi prin OZ niste ...procurori. Caci pentru prelucrarea datelor a fot floace la ureche!

Costachel spunea...

@ mos Alecu
Oare cind au fost calculate legal pensiile noastre? Eu unul nu mai inteleg nimic!

karadeniz spunea...

@ Costachel
Cei care au executat activitatea de colectare și centralizare a datelor nu s-au întrebat la ce folosește acest efort. Au primit ordin și au executat. L.119 și mai ales a OUG. 1 au câteva probleme care le fac extrem de vulnerabile în fața instanțelor. Nu este o lege a pensiilor propriu zisă ci o interfață de aplicare a legii 19, lege care de fapt nu a fost aplicată în integralitatea ei ci cum le-a trecut prin cap celor de la guvern. Nu întâmplător și nici în necunoștință de cauză ministru Dobrițoiu a afirmat că ”totul a fost ilegal si că trebuie o noua lege a pensiilor militare. Dovada o reprezintă numirea în postul de consilier pe a ministrului și din 7 iunie și președinte a ”Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale”, a doamnei avocat Sârbu Simona Luminița, cea care a reprezentat în instanță majoritatea pensionarilor militari din județele Constanta , Tulcea, Galați, Brăila, care a câștigat cele mai multe procese pe H.G.735 și va câștiga probabil și pe OG 1, deci o persoană care cunoaște, din dosarele concrete a sute de pensionari, care sunt problemele legii 119.

Costachel spunea...

@ mos Alecu
Stim cu toti cui a folosit! De aceia cei vizati sunt foarte speriati de ce li se va putea intimpla. Eu il apreciez pe" Circotasu " ca elogiaza efortul celor care au trudit sa ne ciunteasca pensiile "nesimtite",mai ales a celor care li s-au desfiintat unitatile si nu au mai avut alternativa la propunerea guvernantilor de atunci! Probabil dumnealui nu stie ca pentru multi camarazi , recalcularea si revizuirea au fost adevarate drame. Dar asta este viata! Cer scuze Circotasului!

karadeniz spunea...

@moș alecu
Cred că ai identificat greșit inamicul. Eu zic să rămânem concentrați pe direcția principală. Nu bazel este problema noastră. Opiniile politice nu cred că au mare relevanță. Eu am o alergie generalizată la tot ce înseamnă partid politic românesc. Cei mai mulți dintre noi sunt adepții zicalei ”E rău cu rău, dar mai rău fără rău.” Asta nu înseamnă că trebuie să-i consider inamici pe cei care cred că un partid ne va aduce mântuirea.
@spunea
Nu e exclus ca unii să ia de bune astfel de glume, căci sper că glume au fost.

karadeniz spunea...

Și pentru că mâine ar trebui să mergem cu toții la vot, pentru cei care încă nu s-au decis vă recomand concertul lui Tudor Gheorghe ”Degeaba” din decembrie 2011 cu orchestra simfonica din Craiova, condusă de dirijorul Marius Cristescu.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=57FPrXMQ6lY&feature=endscreen

Costachel spunea...

@ Karadeniz
De acord cu dv. Dar dupa ce execut un ordin care este atit de conroversat , macar nu mai apar pe bloguri! Stiti vorba aia"ciocul mic!"

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

@karadeniz

,, .(point) spunea...
9 iunie 2012, 20:13
In loc de concluzie.
Toate pensiile care sunt mai mari decit cele din 2010 sa fie verificate de catre procurori.

Toate schimbarile din functii in ultimele sase luni ale celor disponibilizati sa fie verificate de catre...procurori!

Ce, nu putem numi prin OZ niste ...procurori. Caci pentru prelucrarea datelor a fot floace la ureche!,,

Chiar nu pricep ,,gluma,,.
Cind noi faceam planuri de perspectiva pe urmatorii 20 de ani,fara buget,fara personal...

Sa verifice pina vor cadea lati pe hirtoage.Ani de zile nu am avut concediu intreg,ani intregi am fost vinovati ,,fara de vina''.
Sa verifice pina vor muri de oboseala.Si daca vor avea dovezi sa taie pina la singe!

Lupus spunea...

@kardeniz
Strîmbati din nas la politicul românesc, dar uitați că nimic nu s-a mișcat în modificarea OUG. nr.1/2011 dacă n-a existat voință politică cît portocaliii au fost majoritari.
In condițiile în care CEDO a dat decizia de inadmisibilitate în actiunea celor peste 300 contestatori militari ai Legii 119/2010, nicio instantă nu va admite decît acțiuni care invocă aplicarea gresită a OUG nr.1.
Ce nu poate face Justiția poate să indrepte Legislativul.
Cu condiția să existe voință politica pentru adoptarea proiectului de modificare a OUG nr.1
A devenit o modă păguboasă să ne exprimăm neincrederea în întregul politic și cînd trebuie și cînd nu trebuie.
Eu imi exprim încrederea în cei care vor conduce România în următorii ani.
Nu sunt de acord cu băsescienii care cred că dacă ai lor au eșuat în administrarea țării toți politicienii sunt răi.

mos alecu spunea...

@Costachel 9 iunie 2012, 20:40 :
Pensiile au fost calculate "legal" (adica in baza unei legi) si pe L.164 si pe L.119 .
La aplicarea L.119 problema care "sare in ochi" cel mai vizibil este cea a realitatii/valabilitatii elementelor de calcul folosite . Pe urma (dar nu dupa problema veniturilor) vine problema "discordantei" cu legislatiile de pensii aplicabile militarilor din "tarile fratesti" ...

mos alecu spunea...

@Costachel 9 iunie 2012, 21:14 :
Nu aveti dreptate cu : cei "care au trudit sa ne ciunteasca pensiile "nesimtite" ...
Eu am inteles ca este vorba despre "robii" care "au lins" mii si mii de file de dosare prafuite , roase si pisate de soareci ... intr-o incercare de a recupera niste elemente neclare pentru recalcularea unor pensii ... Ei nu au nici o vina !

Ca printre ei vor fi fost si "baieti destupati la minte" care au stiut ce sa inregistreze (cum ca ar fi fost inscris in acele state de plata) ... asta-i alta poveste ...

Dupa cum si ... daca printre ei vor fi fost si de aceia care ne-au injurat "cu gura plina"... ca din cauza noastra trebuie sa faca acele treburi murdare ... este iarasi o alta poveste ...

karadeniz spunea...

@ Lupuș
Nu strâmb din nas, îi acuz de tot dezastrul acestor 23 de ani. Cine are răbdare să studieze perioada interbelică o sa constate enorme similitudini între clasa politica de atunci și cea de acum. Să sperăm că nu va urma un nou război deși nu aș fi prea sigur nici pe asta.
Chestia cu CEDO nu este încă bătută în cuie. Instanțele vor constata în timp că L.119 nu poate fi aplicată în spiritul legii 19, determinând mari inechități datorită imposibilității, în forma actuală a OG 1, identificării veniturilor nepermanente.

mos alecu spunea...

@karadeniz 9 iunie 2012, 21:23 :
N-am "identificat" nici un inamic ...
Mi-a "sunat clopotelul" ca a tot evitat sa raspunda direct ... Daca-mi raspundea "din prima" ... poate nu aveam timp sa-mi mai treaca prin cap atitea "prapastii"...

Din restul comentariului ... "sa chiorasc eu" dac-am inteles despre ce este vorba ...

Lupus spunea...

@karadeniz
Mentalitățiile care vin din trecut se schimbă greu și pentru politicieni și pentru mediul de afaceri dar și pentru electorat.
Jocurile piramidale,tip Stoica la Cluj sau FNI, au prins acolo unde există mentalitatea cîștigului fără muncă.
Si hotia, atît de frecventă printre români, este tot un cîștig fără muncă.

In viitor CEDO nu va mai reține spre judecare vreo speță avînd ca obiect Legea 119/2010.
Recalcularea/revizuirea este pe final, instanțelor rămînîndu-le doar rolul de a indrepta eventuale erori de aplicare a legilor de recalculare/revizuire.
Dacă sunt venituri nepermanente ele nici nu influentează prea mult punctajul general comparativ cu metodologia de calcul introdusă prin OUG nr.1.