miercuri, 13 iunie 2012

Demiteți-l pe profu` de ..UE

Am ajuns ca un inculpat pentru fapte de corupție să ne dea lecții de constituțional și legislație europeană la o oră de audiență maximă pe toate posturile de televiziune.
Ca oricare frustrat care nu are studii superioare caută nod în papură celor cu studii și mai ales celor cu doctorate.
Ca oricare infractor interpretează legea doar cum crede el, totdeuna în favoarea sa. Daca  ar fi convins că nu are dreptate făptuitorul n-ar comite infracțiuni cu intenție.
Lăsînd la o parte constatarea că inculpatul nu mai reprezintă decît o minoritate de talibani băsiști, să vedem toate textele constituționale care reglementează reprezentarea statului român în plan extern și realizarea politicii externe a României.

ARTICOLUL 61 - Rolul si structura Parlamentului
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii. 

 ARTICOLUL 80 - Rolul Presedintelui
(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

 ARTICOLUL 102 - Rolul si structura Guvernului
(1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice. 

Să fie clar!
Politica externă a României, potrivit Constituției, este realizată de Guvern pe baza mandatului dat de Parlament. 
Nu a ajuns politica externă a României la cheremul unui cioflingar care nu mai reprezintă pe nimeni. 
Urgent trebui desărcinat de povara reprezentării statului român!

Trebuie să-l felicităm pe Ponta ca a răspuns elegant profului de ...UE!

Băsescu "face o confuzie si nefiind jurist, nici macar doctor in drept, dar e scuzabila aceasta confuzie. Consiliile reunesc ministrii, cum este JAI, Ecofin, nu participa nici un premier la aceste consilii, iar prim-ministrii participa la Consiliul European", a spus Ponta, adaugînd: presedintele "face o confuzie si cred ca nu i-a ascultat pe consilieri".

6 comments:

ursu spunea...

Regulamentul Camerei Deputaţilor
Art. 85. - Camera Deputaţilor adoptă legi, hotărâri, moţiuni simple, mesaje, declaraţii, rezoluţii şi alte acte politice în prezenţa majorităţii deputaţilor, conform prevederilor prezentului regulament.

Regulamentul Senatului
Art.83.-(1) Senatul adoptă legi, hotărâri şi moţiuni simple.
(2) De asemenea, Senatul poate adopta mesaje, declaraţii, rezoluţii şi alte acte cu caracter politic

Regulamentul Camerelor Comune, art. 1 pct. 22
22. adoptarea unor declaraţii, mesaje sau a altor acte cu caracter exclusiv politic;

Lupus spunea...

@ursu
Bună completarea cu regulamentele Camerelor. Asta pentru a se convinge și talibanii susținători ai lui Băsescu cît de aerian e cioflingarul lor.
Eu nu cred că Basescu își va permite să ignore declarația Parlamentului.

Unknown spunea...

Base ignora ce vrea el !!!
Chiar nu v-ati dat seama ?!

mos alecu spunea...

@Lupuș 13 iunie 2012, 17:47 :
A nu se crede ca "ma da afara din casa dragostea pentru ..." ... dar regulamentele celor doua camere sint obligatorii pentru toata romanimea ?
Inscrisurile din cele doua regulamente au putere de lege si sint obligatorii pentru toti sau numai pentru membrii celor doua camere ?

Lupus spunea...

@mos alecu
In calitate de organ reprezentativ suprem al poporului român Parlamentul poate emite documente general valabile pentru orice instituție aflată sub controlul său.
Regulmentele camerelor stabilesc regulile interne de functionare si procedurile de legiferare sau de interacționare cu celelalte autorități ale statului.
Nimic nu rămîne valabil dacă a fost stabilit prin incălcarea procedurilor. De aceea vedeti ca dezbaterea problemlor de procedură stabilite prin regulamente are prioritate în orice stadiu de legiferare.
Un simplu cetățean nu prea are tangență cu regulamentele Camerelor decît dacă vrea să se adreseze cu memorii sau daca vrea să asiste la lucrări.
In schimb, autoritățile statului si subiecții de drept internațional nu pot nesocoti documentele Parlamentului emise în baza competențelor stabilite de Constituție și de Regulamentele Camerelor.

razerul spunea...

Pai, daca priviti "in spate" o sa vedeti o sumedenie de interpretari "personale" ale Constitutiei Romaniei urmate de incalcari pe masura, aplaudate sau criticate in functie de simpatiile politice fara sa constientizam ca, intro buna zi aceste obiceiuri impamantenite, de fapt "infractiuni" la "legea suprema" a statului, ne va afecta pe toti, ca din cauza ratiunii invinsa de sentiment am calcat cu picioarele in propria "strachina" in loc sa bagam lingura !.