duminică, 8 aprilie 2012

Secta portocalie amenință: Voința lui Băsescu, validată prin referendum de români, este voința lui Dumnezeu!

Ironic.ro
Serviciul de propagandă de la Cotroceni a difuzat, pentru activisti și  toti participanții la răspîndirea politicii oficiale cotroceniste,  următorul material ce se dorește o replică la discursurile liderilor USL, la Mitingul din 7 aprilie 2012..
Se întreba lumea cum de vorbesc portocaliii aceeași limbă politică  în ziare, la televizor, pe blogosferă etc. Materialul  acesta explică totul.
Dacă veți avea răbdarea să parcurgeți tot materialul, un exemplu didactic pentru definirea propagandei negre și cenușii, veți găsi și încercarea de a  timora prin amenintări mistice: voința lui Băsescu, validată prin referendum de români, este voința lui Dumnezeu!

Poziția PDL referitoare la mitingul USL

• PDL îşi exprimă profunda dezamăgire şi îngrijorare fată de refuzul USL de a respecta vointa poporului român, aşa cum a fost ea exprimată prin Referendumul din noiembrie 2009. Gestul lui Victor Ponta, de a rupe scrisoarea prin care preşedintele României cerea USL să respecte votul dat la referendum arată cât pretuieşte Alianta Socialistă vointa românilor, pe care o invocă atât de des atunci când le convine, dar fără nici un fundament.
• Românii au votat, cu o majoritate covârşitoare, de peste 80%, pentru un Parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de aleşilor la 300 de parlamentari.
• PDL nu poate să fie de acord cu un tip de discurs nationalist şi totalitar, care vorbeşte despre excluderea din viata politică şi publică a opozantilor USL. Ne exprimăm profunda îngrijorare fată de derapajele de la democratie pe care discursurile liderilor USL le-au arătat. În acelaşi timp, nerespectarea vointei românilor, exprimată prin referendum, reprezentă un precedent extrem de periculos pentru democratia românească.
• Tipul de atitudine afişată de liderii USL, de negare a oricărui dialog politic, de exacerbare a conflictelor ideologice, trezeşte amintiri ale unor vremuri nu foarte îndepărtate. Atunci când vorbeşti de eliminarea adversarilor politici, de trimiterea acestora la închisoare şi de impunerea prin fortă, prin „război”, nu mai poti vorbi şi de democratie sau de valori europene.
• Constatăm, cu tristete şi îngrijorare, că Victor Ponta şi Crin Antonescu doresc instaurarea unui tip de politică în care doar vointa lor să conteze, în care orice formă de dialog politic, în afară de forta pumnului, să nu existe.
• Românii au văzut ce a răspuns Victor Ponta, la întrebarea privind aplicarea vointei românilor privind Parlamentul unicameral, aşa cum a rezultat din Referendumul din noiembrie 2009. Ponta a spus, dur şi arogant, “Noi nu vrem!”
. Traian Băsescu a făcut o ofertă care îndeplineşte, în acelaşi timp, dorintele USL şi ale românilor. USL a cerut alegeri prezidentiale anticipate, iar românii au cerut un Parlament functional, fără grevişti de lux, cu parlamentari mai putini şi responsabili fată de mandatul care le-a fost dat. Din păcate, ca şi în momentul în care Victor Ponta s-a temut să-şi asume responsabilitatea de a prelua guvernarea, liderii USL refuză să respecte.
• Pentru PDL, modul în care se comportă liderii opozitiei în acest moment denotă totală iresponsabilitate. Victor Ponta şi Crin Antonescu ignoră faptul că suntem prinşi în rigorile foarte grele ale crizei economice mondiale, în care singura solutie este unitatea poporului român. Ei preferă să vină cu mesaje care îndeamnă la o sciziune profundă a societătii, vorbesc de războaie, “armate” şi distrugerea tuturor celor care nu sunt de acord
• Preşedintele Traian Băsescu le-a oferit celor de la USL ceea ce au spus tot timpul că îşi doresc: posibilitatea de a oferi românilor dreptul de a alege un nou preşedinte, odată cu un nou Parlament. Ceea ce Ponta şi Antonescu par să nu înteleagă este că ei nu au refuzat oferta lui Traian Băsescu, dispus să-şi termine cariera politică, dacă asta va duce la respectarea alegerilor poporului român. Ei refuză să aplice vointa românilor, deşi, vorbesc tot timpul despre asta.
• Revizuirea Constitutiei este necesară pentru a putea alege în toamnă noul Parlament unicameral. Nerevizuirea Constitutiei va conduce la organizarea în toamnă a alegerilor pentru acelaşi Parlament bicameral cu 471 de parlamentari.
• USL sustine un o lege care are trei vulnerabilităti majore: lasă deschisă posibilitatea de modificare oricând a legii şi de revenire la numărul actual de parlamentari, presupune mentinerea în continuare a Parlamentului bicameral şi ar duce la o suprareprezentare a minoritătilor nationale în Camera Deputatilor, în detrimentul majoritătii, ceea ce ar înfrânge regulile reprezentării democratice.
În discursurile lor, liderii aliantei socialiste au făcut dese referiri la Dumnezeu. Vrem să le aducem aminte de un dicton al strămoşilor noştri romani, “Vox populi, vox Dei” Voita poporului este vointa lui Dumnezeu. Aşa cum le-a cerut poporul român prin referendum, aşa cum le-a cerut preşedintele Traian Băsescu, le cerem şi noi: respectati vointa românilor, puneti dreptul românilor de a decide mai presus de setea de putere şi veniti în Parlament să votati revizuirea Constitutiei. Este singurul mod în care mai puteti dovedi că nu sunteti doar un grup însetat de putere şi că, undeva, adânc, mai aveti o umbră de patriotism.
• În altă ordine de idei, marea manifestare a USL de astăzi a arătat, în mod clar, că PNL s-a topit cu totul în PSD. Crin Antonescu a marcat clar, astăzi, ruperea de trecutul demn al liberalilor. Este pentru prima oară când un lider liberal din România proslăveşte stânga cu atâta ardoare cum a făcut-o Antonescu. Nici un om cu adevărat de dreapta nu poate sustne că stânga trebuie să devină mai puternică, că politicile de stânga trebuie să fie sustinute. Crin Antonescu va rămâne în istorie drept liberalul care a strigat tare „Apărati valorile stângii”
• Imaginea primarului Radu Mazăre înconjurat de amazoanele sale de la malul mării este reprezentativă pentru USL-ul de astăzi: un loc fără morală, fără principii, care operează cu aparente, pentru care imaginea externă trebuie să ascundă putreziciunea din interior.
• Am remarcat faptul că liderul PNL se foloseşte foarte mult de cuvinte precum război, lupte, tranşee, inamici. Ceea ce ştie toată lumea, însă, este că singurele războaie câştigate de Crin Antonescu sunt cele cu orele de somn şi prezenta în Parlament.
• A fost absolut înduioşător faptul că Victor Ponta l-a rugat pe Crin Antonescu să nu se opună primei măsuri pe care o va lua ca premier – creşterea salariului minim. Probabil că Ponta a renuntat la ideea de a deveni premier anul acesta – pentru că Antonescu nu poate fi, fizic şi teoretic, preşedinte decât începând cu 2014.
• Multumindu-i de la tribuna oficială, Victor Ponta a arătat clar care este modelul său în politică – Adrian Năstase, mentorul său penal, cu executare.
• Congresul USL a fost un mijloc de a se convinge singuri că PSD, PNL şi PC vorbesc aceeaşi limbă. O demonstratie de fortă menită să ascundă neîntelegerile profunde din
interiorul acestei constructii politice. Este relevant faptul că a fost amânată lansarea candidatilor pentru o dată ulterioară pentru că cele trei partide nu se pot pune de acord.
• USL are o agendă paralelă cu cea a românilor. Iar agenda Aliantei Socialiste nu este construită pe nevoile reale ale cetătenilor ci pe vrajbă, duşmănie politică, negativism

1 comments:

Robert Horvath spunea...

DIN LAC IN PUT !
@ Lupus
Daca veti deschide blogul meu nu veti gasi nici o virgula favorabila lui Basescu. Dar incep sa vad mai clar lucrurile. Mergem din rau in mai rau.
Acest USL nu are nici-un program politic,economic sau social ,ca sa schimbe lucrurile. Primirea tradatorilor o dovedeste pe deplin. Singurul program este JOS BASESCU si asta nu ajunge. In toate tarile lovite de criza
atentia este acordata economicului. La noi politicului....care inseamna lupta pentru ciolan. Nu pot si nu vreau sa imagineez un prim ministru pe nume Ponta si un presedinte pe nume Antonescu.
O CARTE DESPRE ROBERT HORVATH APARE IN SUA
http://devanewyork.blogspot.com/2012/04/daca-treci-prin-casa-mortii-o-carte.html