vineri, 6 aprilie 2012

Băsescu i-a pus gînd rău lui Antonescu?

In preziua congreselor partidelor componente ale USL,  mass media s-a trezit că are de măcinat, pe toate scocurile morilor, o misivă de la Cotroceni prin care domnul Băsescu încearcă să introducă la măciniș  un bănicior de neghină, astfel încît pîinea pe care Victor, Crin și Costel o vor lansa pe piață să nu fie prea aspectoasă.
Nu e nimic nou de comentat despre conținutul scrisorii; decît că Puterea vrea să acopere mediatic evenimentul politic de mîine, Congresul USL.
Chiar crede cineva că domnul Băsescu e atît de naiv încît să spere în modificarea Constituției în Parlament și să mai fie și supusă referendumului, odata cu alegerile locale?
Cine l-ar crede pe domnul Băsescu, acum, după 5 ani de la celebra  zicere „demisionez în cinci minute dacă sunt suspendat” că se va ține de cuvînt cînd promite că va demisiona în timp util, un termen mult mai imprecis.
Dacă liderii USL au minte, nu vor pierde prea mult timp pentru a sparge balonul de săpun lansat de președinte.  Ar trebui să-l trimită  să-i lămurească pe cei din coaliția aflată la putere să voteze proiectul de lege depus de USL în Parlament  pentru reducerea numărului de parlamentari și votul uninominal pur într-un singur tur.
Crin ar trebui să fie ceva mai preocupat de scrisoreaua domnului Băsescu; atentează la durata viitorului său mandat de cinci ani ca președinte.


 COMUNICAT DE PRESA
(06 aprilie 2012)
REF: Scrisoare adresata de catre presedintele României, Traian Basescu, presedintelui Partidului Social Democrat, presedintelui Partidului National Liberal si presedintelui Partidului Conservator Presedintele României, Traian Basescu, a trimis vineri, 6 aprilie a.c., câte o scrisoare presedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, presedintelui Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin. Va prezentam integral textul scrisorii:
"Stimate domnule Presedinte,
Îmi este cunoscut faptul ca în cursul zilei de 7 aprilie 2012 se desfasoara Congresul Extraordinar al partidului pe care îl conduceti.Consecvent ideii de respectare a votului electoratului si principiilor Constitutiei îmi permit sa va reamintesc faptul ca prin Referendumul din noiembrie 2009 electoratul a votat pentru Parlament Unicameral si maxim 300 de membri ai Parlamentului. Acest subiect cu propuneri adecvate l-am ridicat si în cadrul consultarilor care au avut loc la Palatul Cotroceni în data de 6 februarie 2012.
Din pacate, propunerea mea cu privire la revizuirea Constitutiei pentru implementarea rezultatului referendumului din noiembrie 2009 a ramas pâna astazi fara un raspuns oficial din partea partidului dumneavoastra.
Având în vedere credinta mea ca organele colective de conducere ale partidelor sunt cele care trebuie antrenate în deciziile importante pentru tara, va adresez rugamintea respectoasa de a supune Congresului Extraordinar al partidului pe care îl conduceți urmatoarele propuneri având ca obiectiv respectarea votului românilor:
1.    Participarea parlamentarilor partidului dumneavoastra la procesul de revizuire a Constitutiei pentru punerea acesteia în acord cu rezultatul referendumului din noiembrie 2009 (parlament unicameral, 300 parlamentari);
2.    Revizuirea ar trebui sa includa si reducerea mandatului Presedintelui României la 4 ani astfel încât alegerile parlamentare si prezidentiale sa se desfasoare simultan;
3.    Lucrarile pentru adoptarea legii de revizuire a Constitutiei ar trebui sa se desfasoare astfel încât legea de revizuire a Constitutiei sa fie supusa referendumului cu ocazia alegerilor locale.
În cazul în care veti accepta revizuirea Constitutiei asa cum ea a fost ceruta prin referendumul din noiembrie 2009, dar si propunerea mea de reducere a mandatului presedintelui la 4 ani, va garantez ca în timp util voi demisiona din functia de presedinte al României, astfel încât alegerile legislative din noiembrie 2012 sa se desfasoare simultan cu alegerile prezidentiale.
Consider ca o astfel de abordare este în masura a da oamenilor politici ocazia sa respecte înscrisul constitutional de la art. 2 din Constitutia României care precizeaza dreptul de exercitare a suveranitatii nationale a poporului român prin referendum.
În acelasi timp, apreciez ca revenirea la mandatul de 4 ani pentru Presedintele României este necesara în perspectiva consolidarii deplinei democratii. "
Departamentul comunicarii publice
06 Aprilie 2012

1 comments:

Robert Horvath spunea...

DAN VOICULESCU CONDUCATORUL DIN UMBRA A USL ARE
MARI PROBLEME ! SE PARE CA VA FACE PARTE DIN ACEIASI CELULA CU BASESCU ! CELULA REALA SI NU POLITICA !
DAN VOICULESCU : ROBERT HORVATH MA DENUNTAT LA INTERPOL !
DAN VOICULESCU ACUZAT DE CRIMA SI DE FURTUL BANILOR CEAUSESCU !
Cititi pe blogul personal al acestuia :
“Când devii persoană publică iti asumi – si nu trebuie să te plângi de asta, a fost optiunea ta – tot soiul de intâlniri, acuzatii si lupte ”exotice”. Zilele trecute, de pildă, am descoperit cum un simpatic critic al acestui blog, domnul Robert Horvath, luptă zelos împotriva mea cu… Interpolul pentru că nu i-au apărut niste comentarii…. Cam in aceeasi maniera, Traian Băsescu vorbea, in campania din 2009, despre cum vreau eu să mă înfrupt din sarea României, împilând pe cale de consecintă poporul. ”
ROBERT HORVATH IN DREPT DE REPLICA :
Aveti dreptate. Banii furati de Ceausescu vor fi redati poporului roman. Va invanuesc de crima si de furtul secolulului.
Concluzie :
Inspectorii Interpolululi dupa ce au studiat “sinuciderea ” lui Marin Ceausescu la Viena au sosit in cursul zilei
de ieri la Bucuresti !!!