miercuri, 25 aprilie 2012

A.Năstase sugerează formarea unui guvern provizoriu USL



„În eventualitatea în care moţiunea de cenzură e votată, preluarea guvernării "provizorii” de către USL pare singura soluţie viabilă şi responsabilă, chiar dacă ea nu se încadrează în proiectul strategic anunţat iniţial de alianţa.” scrie liderul PSD în editorialul de astăzi din Jurnalul Național

„În primul rând, e evident pentru toată lumea că majoritatea guvernamentală oficială nu mai există şi nu mai funcţionează. Drept consecinţă, nu mai sunt votate legi sau trec legi prin Parlament la întâmplare, în procedura de aprobare tacită. Practic, chiar şi gestionarea problemelor curente a devenit imposibilă iar haosul se instaurează tot mai mult în societate. Ceea ce se întâmplă zilele acestea cu pensionarii e numai un exemplu. În condiţiile în care liantul principal al acestei majorităţi, PDL, se descompune pe zi ce trece, aceste fenomene se vor amplifica.
În al doilea rând, e nevoie de un nou guvern care să oprească mai ales politicile ireponsabile de scoatere la mezat a resurselor ţării, operaţiunile de "prăduire" realizate de clientela actualei puteri. Evident, un guvern USL nu ar avea, până la alegeri, mandatul politic necesar pentru a pune în aplicare un program amplu de guvernare. Dar stabilizarea problemelor socio-economice şi oprirea jafurilor "de final de mandat” sunt posibile şi imperios necesare.
Nu în ultimul rând, un guvern USL ar avea sarcina să organizeze alegeri corecte, locale şi generale. De fapt acesta este motivul principal pentru care Traian Băsescu nu va accepta, probabil, o asemenea variantă. Fără susţinerea aparatului administrativ de stat, PDL nu mai are chiar nicio şansă la alegerile care urmează. Vă aduceţi aminte felul în care a fost scos de la interne, în 2009, Dan Nica pentru că urmau alegerile prezidenţiale?
Disponibilitatea alianţei de a-şi asuma guvernarea a fost anuntaţă oficial. Desfăşurarea evenimentelor viitoare depinde, însă, de numeroşi factori, începând cu votarea moţiunii, vineri. Dacă guvernul cade iar Traian Băsescu preferă o variantă în care va plimba prin faţa Parlamentului tot soiul de premieri fantomă, prelungind agonia actualei puteri, acest lucru va amplifica haosul din societatea românească şi va scoate PDL din istorie, într-o atmosferă generală de maximă confuzie.”

Aș adăuga că, dacă Băsescu ține la PDL, ar trebui sa-i ceară demisia lui Ungureanu și dacă moțiunea de cenzură nu trece. 

1 comments:

Robert Horvath spunea...

IN LOC DE GUVERN PROVIZORIU PROPUN UN GUVERN DE UNIUNE NATIONALA MINORITAR !
Antonescu, Udrea, Vanghelie, si toti ceilalti
Poate fi coptat un militar.......