vineri, 27 aprilie 2012

Cîtă umilință a trebuit să îndure MRU în Parlament

Plăcintă, în lacrimi, imaginea simbol a PDL, băgată în ședință de Udrea
Discursul premierului la Moțiunea de Cenzură a fost în realitate un veritabil program politic al ceea ce dorește să construiască domnia sa în viitorul apropiat, indiferent că moțiunea trece sau cade.
Așa cum era de așteptat, MRU a fost lăsat singur de către PDL să îndure criticile, ironiile, persiflările liderilor USL, Crin Antonescu aplicîndu-i adevărate uperkut-uri la ficat prin trimiterile la reeducare într-ale politicii. Pedeliștii au ales să nu-și lase parlamentarii în sală decît în măsura în care e nevoie de asigurarea cvorumului.
Antonescu l-a invitat pe MRU să constate că e singur, nu are decît susținerea lui Băsescu , și ar fi cazul să plece singur.

19 comments:

karadeniz spunea...

Singurii câștigați în urma moțiunii de azi sunt PDL-iștii. Își pot linge rănile în liniște și mai pot câștiga ceva capital electoral prin victimizare. Meciul USL - Traian Băsescu continuă. Nu cred că El comandante îl va lăsa pe Victor Ponta să formeze guvernul, cel puțin nu în prima fază.
Probabil că îl va desemna tot pe Ungureanu. Perdanții vor fi, cred, UDMR-ul. Alt perdant poate fi UNPR-ul. Dacă rămâne alături de PDL riscă să nu intre în parlament. Dacă se aliază cu USL îi cresc șansele dar îi va trage înapoi pe aceștia. Se anunță o lungă vară politică fierbinte și o toamnă cu multe surprize.

Lupus spunea...

@karadeniz
Nu v-as dori să fiți în pieleade perdanți a pedeliștilor, uneperistilor sau udemeriștilor.
Dacă mai e un animal politic, Băsescu ar trebui sa-l nominalizeze pe Ponta, pentru a mai proteja ceva din PDL în alegeri.

Anonim spunea...

@lupus
Credeti ca la guvernare va va fi usor?(dincolo de ciolan, afaceri,securizare firme samd)
Hai sa va vad,ca din opozitie e usor de dat din gura!
Incepeee distractiaaa!!!!
FMI-ul a suspendat discutiile....asteapta!
Io zic sa-i dati afara din tara,mama lor de banditi.Sau poate noul guvern va semna din nou "in genunchi"In fix 14 zile vom vedea cat lapte si miere va curge in tara numita RO
PS atentie la ciolan!!

karadeniz spunea...

În pielea lor nu-mi doresc să fiu, chiar dacă epiderma politică este mult mai benefică decât coșarul ori mielul cu noroace pentru prosperitatea personală și familală ori sănătatea afacerilor, cel mult să fiu cu pielea lor pe băț. Compătimirea oamenilor politici e ca plânsul după ceapă. Mare parte din ei vor fi și în viitorul parlament, sub diverse farduri politice.
Teoretic așa ar trebui, Traian Băsescu să încredințeze guvernarea USL-ului. Puterea le-ar mai coroda din poziția în sondaje iar PDL-ul ar mai câștiga ceva din cinstea obrazului. Dar ”El comandante” cred că joacă după alte reguli. Se pare că nu prea îl mai interesează PDL-ul. Probabil că va năși, în stilu-i caracteristic, o altă formațiune politică.

Robert Horvath spunea...

Pentru prima data Coreolone are dreptate si bun simt,
USL nu are program, a facut promisiuni irealizabile si se va face de ras si
de plans. A obtinut victoria prin tradatorii.
CIRCUL ABIA INCEPE
vorba blondului

Robert Horvath spunea...

DIN LAC IN PUT !
Romania a ramas fara opozitie credibila si viabila.
Clasa politica si-a dat foc la valiza . Serviciile sunt in deruta.
Armata va fi factorul hotaritor .

Robert Horvath spunea...

Lupus
OBAMA : NU VREAU UN PUTIN LA BUCURESTI ! ( DESPRE UNGUREANU )
Serviciile americane participa si ele ....
Citeste cu atentie intodeauna ROBERT HORVATH DEVA BLOG.

Robert Horvath spunea...

DORINTA LICURICIULUI CEL MARE !
Lupus
Trei craii de la rasarit se vor indrepta spre puscarie, bulau, sau chiar spre scaunul cel cald BASESCU UNGUREANU SI ......VOICULESCU ! Din surse foarte sugure si credibile,

Lupus spunea...

@Robert
Nu ați avut vreme să ascultați discursurile liderilor USL la Moțiune, unul pragmatic, pe puncte de guvernare, pînă la alegeri, al lui Ponta, și altul emoțional, persuasiv pentru parlamentari nedeciși, al lui Crin Antonescu.
Mai mult ca sigur, în luna sept vor fi alegeri înainte de termen.

Anonim spunea...

@lupus
dvs spuneti:
"Mai mult ca sigur, în luna sept vor fi alegeri înainte de termen."

eu spun:

Ei si?
Astea cu inainte de termen imi cam suna a foame de bani,ca saracii sunt lihniti dupa atata opozitie.
Problema e ca p....imea tot asa ramane
Eu mi-am spus punctul de vedere si anume ca USL va castiga SIGUR si DETASAT
Ce va mai ramane dupa alegeri din USL=PSD+PNL+PC
in goana dupa posturi si functii vom vedea .Eu sunt convins ca-si vor da la gioale rau de tot.
....si ca de obicei,se va alege praful
Cine pune pariu? si prin ian feb anul viitor vedem daca eu am gresit

Lupus spunea...

@Don Corleone
Mulți le-au prezis spargerea USL.
Se pare că noua generație de politicieni vede altfel politica.
Competiția politică între liberali și social democrați există și în prezent, dar separarea se va produce abia după plecarea lui Băsescu de la Cotroceni.

Socrate spunea...

In noiembrie 2011 electoratul roman va vota , in principal , doua mari partide : PSD si PNL sau cum se va numi acesta din urma atunci cand cea mai mare parte dinte actualii PDL-isti vor trece catre partidul liberalilor adevarati si vor intari dreapta care se doreste sa fie mult mai vizibila decat stanga. Celalte partidulete sau uniuni politice vor fi trecute la categoria " alte forte politice". Banuiesc ca actuala deruta produsa in PDL este bine gandita de cineva care isi doreste in Romania o clasa politica mult mai organizata si consienta de menirea sa. Argumentele acestei actiuni constructive , excluzand emotiile dictate de disperare sau de prostie ,incep sa fie evidente.Un prim argument isi are izvorul prin 2005 , prin vara , cand se sugerase unirea PNL cu PD care nu a avut finalitate din cauza emotiilor si a orgoliului unor liberali mai grei de cap.Un al doilea argument il constituie dorinta persistenta a mai multor pdl-isti de a guverna impreuna cu liberlaii- alta constructie nerealizata tot din cauza unor stangacii a actualei conduceri a PNL. Un al treilea argument il constituie tocmai lipsa de reactie a conducerii PDL si a altor membri cu greutate in partid fata de migratia unor membrii PDL catre PNL in preajma alegerilor locale . Mai exista un argument , respectiv atitudinea publica a fostului premier Ungureanu fata de liberalism. Mai sunt si alte argumente pe care timpul le va dezvalui dintre care prezint unul, cu riscul de a fi injurat , respectiv dorinta acerba a presedintelui Traian Basescu de a vedea realizata in Romania constructia a doua mari partide ,partidul stangii si partidul dreptei adica partidul liberalilor autentici chiar daca partidului d-lui se va destructura. Despre PSD nu discut fiindca acest partid nu mi-a placut niciodata .

Lupus spunea...

@Socrate
Cum vreți să se nască o dreaptă puternică dacă nu este și o stîngă puternică?
In toamnă, USL este principala forță politică participantă la alegeri.
Pînă nu pleacă Băsescu de la Cotroceni, demis sau la termen, în 2014, USL va supraviețui pentru a-și atinge și celălalt țel, alegerea lui Crin Antonescu președinte.
Alianăa a fost necesară doar pentru readucerea instituțională a României pe calea democratică.
După aceea vom avea o competiție puternică între două mari partide, PSD pe stînga ți PNL pe dreapta. Celelalte partidulețe nu vor aduna impreună mai mult de 15-20% din voturi.

Anonim spunea...

@lupus
Parca ai fi oracolul din Delphi
poate iti iei tzeapa cu atata propaganda.Parca si PCR era mai putin grobian la propaganda

Lupus spunea...

@Don Corleone
Daca d-voastră cunoașteți sensul cuvîntului grobian, analizați și constatați cît de mult se potrivește comentariului dvs.
Așa vă e firea în toate? Doar negați?

Socrate spunea...

La : Lupuș spunea...
28 aprilie 2012, 22:41

Ma surprinde gandirea dumneavoastra. Credeti ca o stanga puternica se realizeaza intr-o alianta stanga- dreapta ?. As fi foarte curios sa explicati aceasta dilema politica. Eu cred ca fortele politice se intaresc prin propriile posibilitati , nu printr-un melanj de posibilitati. In rationamentul meu nu am exclus intarirea stangii , am zis ca nu ma preocupa cu nimic partidul stangii findca nu mi-a placut niciodata aceasta doctrina.

Lupus spunea...

@Socrate
Nu e surprinzator decît că nu înțelegeți oportunitatea alianței temporare între stînga și dreapta pentru a înlatura niște escrescențe politice maligne pentru democrație. PNL și PSD s-au unit, nu pentru a se întări ele, ci pentru a salva viitorul pluralismului politic în România.

Socrate spunea...

Lupuș spunea...
29 aprilie 2012, 14:54

Cum adica intaresti pluralismul politic prin constituirea de aliante ?
Acceptand o asemenea teza cred ca ne situam intr-o lume a aberatiilor !
Pluralismul presupune diversificare nu unificare.Cum trebuie sa inteleg dorinta unuia din conducerea USL de a distruge un partid adversar , sa o inteleg ca o lupta pentru sustinerea pluralismului ?. Hai sa fim seriosi !.
Pierdem timpul cu contre hilare.

Lupus spunea...

@Socrate
Dacă sunteți pus pe șotii chiar pierdem timpul.
Să fim serioși, diversificarea ca semn al pluralismului politic nu înseamna atomizare.
Eu chiar cred că este necesar și un partid popular, dar serios nu liber-schimbist ca PDL-ul lui Basescu-Bocc.
Nu mai este cazul, după caderea PDL de la putere, să ne facem griji pentru viitorul pluralismului!
In USL fiecare partid își păstrează identitatea și și-o vor manifesta imediat după încetarea funcționării USL, după debarcarea lui Băsescu.