duminică, 3 martie 2013

Corlatean vrea ca Romania să rupă pisica în problema Schengen


Declarații dure, aproape nediplomatice, din partea ministrului român de Externe, la A3.
Pentru aderarea la Schengen ne-am pus rău cu arabii, cu turcii și cu frații moldoveni, zice ministru de Externe.


"Cata vreme statul roman, prin institutiile sale, a fost un stat slab si, dupa data aderarii la UE nu a stiut sa-si sustina printr-o politica interna corecta, solida, de respect fata de cetatean, printr-o politica economica corecta si printr-o pozitionare in planul UE cu demnitate, promovand interesele cu demnitate, fara sa-si negocieze mici interese, fara sa se aplece, astfel de chestiuni sa nu ne surprinda. A venit un moment in care - stiti cum spune romanul - trebuie sa rupem pisica. Trebuie sa spunem foarte clar: daca noi, Romania, ne-am facut datoria, ne-am indeplinit obligatiile, atunci avem o asteptare legitima, europeana, sa fim respectati si o decizie pozitiva sa fie adoptata."





22 comments:

Robert Horvath spunea...

@ Clarificare pentru cei care asociaza numele meu cu Horty. Drept de replica.

PATRIOTISMUL CINEASTULUI ROBERT HORVATH PUSA LA INDOIALA DE UN ONANIST CU EPOLETI
DAR FARA BRETELE LA PANTALONII DE LA UNIFORMA !
Sunt ridicat in brate de toti nationalistii romani.....
Revista Transilvania a-mi dedica un intreg
Robert Horvath (Deva) Istorie cu jumătate de măsură la Institutul Cultural Român din New York!
Ion Coja "Sunt alături de domnul Robert Horvath!"
I am sustaining Mister Robert Horvath!
Sunt corespondentul american... Romania Mare Tricolorul.
Diversiunea nationalista securista nu tine in cazul meu

Robert Horvath spunea...

Am gasit pe un alt blog un comentariu care exprima exact parerea mea.
"Un refren patriotic al epocii ceaușiste spunea că ”noi suntem aici de două mii de ani”... Și vom mai rămâne aici încă două mii de ani, zic eu, în aceeași mocirlă lipicioasă și călduță în care ne scăldăm cu indulgență, autocompătimindu-ne, miorlăindu-ne, căinându-ne că nimeni nu ne vrea, că suntem rățușca cea urâtă a Europei, deși suntem viteji, deștepți, buni, iubitori de pace. Nu ne vrea Schengenul? Dă-l dracului, nu-l mai vrem noi pe el, maica Rusie ne primește oricând cu o vodcă pe masă și cu kalașnikovul la-ndemână, pentru orice eventualitate."

Robert Horvath spunea...

@ Drept la replica
Lupus
Nu sunt colaborator al vreunul servici strain sau roman. Nu au bani sa ma plateasca. In momentul in care esti atacat nu mai este loc de modestie. Probabil ca castig pe zi cat tu intr-un an.... ca director de fotofrafie film. Si ca sa te desfintez ....impreuna cu Kiyoko 5000$
pe zi . Intradevar nu avem de lucru zilnic.
Dar fiecare ziarist a-si creiaza contacte chiar in cadrul servicilor. Noi reprezentam tv japonez la ONU de cel putin 15 ani.
ATENTIE MARITA In calitate de ziarist cu experienta in probleme romanesti mi se cer opinii....SUNT CONVINS CA LOCUL ROMANIEI ESTE IN CIVILIZATIA EUROPEANA, NATO ETC. REPET CU INSISTENTA :
JOCURILE SUNT FACUTE : ROMANIA A INTRAT IN PERIMETRUL AMERICAN SI VA RAMANE ACOLO....PENTRU MULTI ANI DE ACUM. INAINTE ....

Robert Horvath spunea...

@ IPOCRIZIA ESTE LA INALTIME. CINEVA TREBUIE SA SPUNA ADEVARUL.
SA FIE CLAR : DACA NU ERAU CELE CATEVA MILIOANE DE TIGANI CARE AU SPERIAT OCCIDENTUL ROMANIA ,ERA DE MULT PRIMITA IN SPATIUL SCHENGEN !
Acum sunt la NY dar am televiziunea japoneza 24 de ore. Prima stire.....A fost prins si al doilea criminal provenit din.....
A fost omorata o tanara ca sa i se ia poseta in mijlocul
Tokyo....Dupa moartei japonezei aceasta crima oribila
....adio vize pentru Japonia a cetatenilor romani.

Robert Horvath spunea...

TOATA LABARIA SI ATINGEREA COARDEI NATIONALISTE ESTE IN DETRIMENTUL ROMANIEI....SI IN FAVOAREA INTRARII IN SPATIUL FOST SOVIETIC !

Skywalker spunea...

Pai nu ziceai tu ma ca sa avem grija ca Hitler a inceput cu 6 oameni, acu' te dai mare ca te apreciaza toti nationalistii romani. Cam incoerent in idei, esti un caz interesant pentru orice medic psihiatru. Esti pe dracu fotograf, esti doar un personaj scapat de sub control medical strict. Daca te ridica in brate nationalistii romani in frunte cu Coja nu pot decat sa iti spun ca va meritati, mie imi provocati scarba. Ar trebui sa mai urmaresti reportaje din WWII, ai sa vezi fete de oameni desfigurate de teroare cand erau pusi sa isi sape singuri gropile, sau femei si copii pusi de'a valma in gropi comune apoi impuscati ca niste animale si multe alte orori sau mai recent razboiul din Sebia, singura vina a acelor oameni nu a fost decat aceea ca nu erau pe plac unor jigodii ca tine si ca ceilalti care va laudati ca sunteti nationalisti. Si eu te-as sustine insa in streang. Te-am intrebat pentru cine lucrezi si ce dracu vrei. Nu ne mai aburi cu NY, stii bine ca te afli ori in cladirea unei ambasade ori a unui serviciu din tara sau in cel mai rau caz ceva mai la est.

Robert Horvath spunea...

DREPT LA REPLICA
@ Unknown
Ai invatat o istorie gresita ....comunista. Romani nu i-au trimis
pe evrei la Holocaust si i-au salvat de la Holocaust.
Nu sunt fotograf....ci unul din marii fotogtafi.
Nu stau la ambasada ci in cartierul cel mai.....din NY
numit Chelsea unde am si studioul
vezi la contact.
Deschide pentru adresa http://devagallery.com/
Dovada ca stau la New York ; Sunt creiatorul scandalului ICR NY....chemand politia la expozitia antisemita , anti crestina si pornografica.
Nationalistii apreciaza ca am fost singurul care s-a intalnit in public cu membrii comisiei Wiesel si le-a dat un sut in fund si in cur.
Sunt impotriva oricarei forme de extrimism sau antisemitism. Nu sunt perfect si uneori gresesc...a-ti acord prea multa atentie.
 

Robert Horvath spunea...

Domnule Lupus
Ai pus o intrebare pe care o vei incuietoare....
"Ti-ar conveni să te numească cineva fascist pentru că negi holocaustul?"
Nu neg Holocaustul lui Hitler. Caut doar adevarul istoric. In enciclopedia Jadaica Romania apere cu 40.OOO de victime.
PENTRU A DOVEDI HOLOCAUSTUL S-A ADAUGAT UN ZERO ! Nu numai eu ci si celalalt Plano...un adevarat patriot am fost declarati fascisti ....cerandu-se de P.Clej Revista Acum....ani grei de puscarie comform legilor......

Robert Horvath spunea...

JOS PALARIA CELUILALT PLANO....UN OM DE CURAJ
UN ADEVARAT PATRIOT ....CARE NU SE RUSINEAZA PE
PANTALONI !
http://www.plano10.com/2011/09/robert-horwath-neaga-holocaustul-in.html


Robert Horvath si Holocaustul din Romania la ICRNY :Video

Lupus spunea...

@Horvath
5000 euro venituri pe zi?
Ești sigur că nu lucrați la Polul Nord, unde ziua are 6 luni?

Plano10 Walter n-a avut de lucru să se bage în seamă pe acel site filorus.Petru Clej a continuat să-și promoveze site-ul pe adresa blogului dar i-am dat spam.

Robert Horvath spunea...

@ Lupus
Orice fotograf fashion important este platit
cu ziua intre 2000 si 5000$ dolari pe zi.
In film...cand lucrez pentru altii ratele sunt asemanatoare,
Eil nu lucreaza in fiecare zi. Noi suntem doi ....deci in jur de .....
Nu sunt sarac dar traiesc la limita.
Chiria studioului meu...un etaj este 15.000 lunar.
Daca adaug echipamentul ...cei doi asistent ....si locuinta ...ramane mai nimic. Mai vand cate o pictura...
@
Ce legatura are Clej cu Rusia ? Este platit de industria
holocaustului...banii contr...roman.

Robert Horvath spunea...

@ LUPUS
Controleaza
http://www.ehow.com/about_5121282_salary-range-fashion-photographer.html
Fashion photographers not only get to work with top fashion models and noted designers, they also make a pretty penny from doing so. Top fashion photographers can make more than $100,000 annually

oane editorial in Vogue 50.000 $
FILM
http://www.ehow.com/info_8380636_average-salary-director-photography.html

The national average median salary of a director of photography ranges between $51,334 to $108,803, as of 2011, according to PayScale

Repet suntem doi. Kiyoko este un cunoscut si apreciat fotograf japonez,

Robert Horvath spunea...


Lupus
Ce parere ai de gafa lui Corletean ?
Este primul pas notabil spre iesirea din EU sau doar puerilitatea si infantilitatate lui Ponta ?
Vreau sa aflu parerea ta. Sper ca nu are legatura cu
obsesia patologica....pensiile si iar pensuie militare.

Robert Horvath spunea...

erata
A se citi PENSULE MILITARE. Scuze

cetateanul x spunea...

"Sa va fie rusine(Corlateanu, Crin si Ponta)! Cum de puteti afirma o asemenea aberatie ca putem trai si ca nu avem nevoie de Schengen? Sunt un tanar de 23 de ani, proaspat absolvent al unei forme de invatamant superior, ma declar sufocat, constrans si privat de multe aspecte ale societatii noastre contemporane, iar mai presus a lipsei locurilor de munca si a grilelor proaste de salarizare care se practica in patria noastra, orientarea politicii voastre e gresita si impotriva vointei mele si a celor ca mine!
Cred cu tarie ca sunteti degeaba acolo la Bucuresti, nu sunt simpatizantul nici unei forme de organizare ideologico-politice dar pentru faptul ca ne pierdeti ani buni din viata nu aveti nici o scuza!
Nu! va spun eu, nu se poate trai si nu traim bine, imi permit sa vorbesc si in numele multora altora aflati in situatia mea, eu unul am nevoie ca de aer de un loc de munca in strainatate si poate de ce nu de o inbratisare/de o primire intr-o alta tara, intr-un alt stat unde meritele oamenilor/a cetatenilor sunt respectate si rasplatite, o tara in care sa nu fiu supus batjocurii clasei politice conducatoare a tarii, o tara mai buna fara voi, eu am impresia ca voi in prezent conturati realizarea unei ratari epice.
Cred ca Ardealul are o alta gandire psihologica decat voi sudistii, care poate uneori sunteti dezlipiti de realitatea faptica de la nivel teritorial local, ajutati-ne sa prosperam si sa reusim pe plan economico-social, nu ne pierdeti ani buni din viata si vietile noastre, nu vrem sa fim generatii de sacrificiu pentru incapacitatea voastra mascata in demagogie populista!"
Necredibili numai voi nu mai sunteti politicienilor atat pentru poporul roman cat si pentru europa!

Lupus spunea...

Cetățene x
Prin anii 80 țările occidentale apreciau mai mult cetăteanul român socialist decît îi apreciază acum pe românii eliberați de dictatură.
Atunci nu era referire la România în media occidentală în care să nu fie denunțată politica lui Ceaușescu de îngrădire a liberei circulatii a românilor peste graniță.
Dacă iți răspunzi la întrebarea de ce, acum, ocidentalii nu se mai zbat pentru libera circulație a românilor în Europa, din contră, o împiedică,dai dovadă că înțelegi ce înseamnă interesele în relațiile internaționale.
Tu ce crezi, nemții il apreciau mai mult pe Ceaușescu decît acum pe Ponta, Antonescu?

Robert Horvath spunea...


@ Incep sa cred in viitorul acestei tari. Cetateanul x
spune exact ce cred eu. Nu pot decat sa-i multumesc.
Sper ca noua generatie sa schimbe lucrurile.
Ardealul este sansa Romaniei. Prin el se va face tranzitia spre Europa apuseana. Dece polonezii o duc mai bine decat toti ?...Economia poloneza este integrata in economia germana iar muncitorii polonezi sunt apreciati .
Pe cine intereseaza ce spune acest ....
...infantiligauzar....I-au jucariile si plec.

@ Lupus
Pareai educat si relativ serios. Diversiunea ta nu merita atentie. Ceausescu nu a fost niciodata admirat . S-a cautat o bresa in sistem. Pe de alta parte Ceausescu a vandut ultima tehnologie ruseasca amerivcanilor.
Este greu de crezut.
In ancheta securitatii...transmiterea unui film despre bomba atomica romaneasca....Am avut sansa si nesansa
sa ma intalnesc cu Ceausescu. Intalnirea este descrisa in cartea DACA TRECI PRIN CAMERA MORTII. Victor Nicolae. La Snagov.....La un moment s-a intors spre mine si mi-a spus. "Poti sa-ti spun tie Robert caci oricum.....EU SUNT OMUL AMERICANILOR.
Eu am cumparat de la Gaddafi ultimele rachete rusesti
................Din toate documentele actuale....al cred.
Daca intereseaza cazul il divulg cu placere militarilor romani.
Inclusiv documentatia necesara.
Respect dar nu si consideratie pentru diversiuni ieftine....

Lupus spunea...

E greu pentru tine, Robert să înțelegi!
Pe atunci, nemții il urau pe Ceaușescu dar îi respectau pe cetățenii români.
Acum e invers. Il iubesc pe Băsescu și îi sfidează pe români.

Bella spunea...

Draga Robert..fara suparare, faci un monolog reusit...nu prea vrea nimeni sa-ti raspunda..sau sa dialogheze.

Lupus spunea...

@Robert
Criminalitatea în România nu va atinge niciodată cotele și agresivitatea cele din SUA.
Si noi suntem oripilați de măcelul din școlile americane.

Russu spunea...


- Spuneţi că aceşti oameni care au lucrat pentru Securitate au interese politice şi economice. Ce fel de interese?
G.M.: Se văd cu ochiul liber. Nu comentez mai mult

- Vi se pare normal ca liderii politici să-şi facă în jur un cerc format din foşti şefi de servicii secrete?
G.M.: Nu e nimic anormal. Sunt oameni liberi, important este, dacă intră în astfel de cercuri, să-şi aducă un aport pozitiv în consiliere, fiindcă au un bagaj de cunoştinţe extrem de folositor.
- Nu doar foşti şefi de servicii au intrat în acest joc al consilierii, ci şi o serie de rezervişti; îi aveţi în vedere?
G.M.: Pe mine mă deranjează o serie de rezervişti care folosesc informaţii, ceea ce este ilegal, pe care le-au dobândit pe parcursul carierei de ofiţeri de informaţii, pentru agende economice sau politice, sau care încearcă să contacteze ofiţeri activi pentru a dobândi informaţii noi pe care să le folosească şi care pun prin acest mod de operare fie pe Serviciu, fie în diverse anturaje în care se învârt. Este contrar eticii ofiţerilor de informaţii şi îi dispreţuiesc pentru ceea ce fac.
- Îi monitorizaţi?
G.M.: Nu voi spune niciodată pe cine monitorizăm sau nu.
- Dacă nu sunt monitorizaţi, înseamnă că ei pot folosi fără probleme aceste informaţii în cercurile politice şi economice.
G.M.: Serviciul are suficiente mecanisme pentru a preveni şi pentru a elimina aceste aspecte din viaţa curentă.

- Există o revistă a rezerviştilor din SRI cu care dvs. colaboraţi. Ce fel de relaţii există între Serviciu şi aceşti foşti ofiţeri?
G.M.: Am încercat să avem o relaţie. Îi mai informăm în legătură cu dezvoltările legate de securitatea naţională, îi chemăm la discuţii periodice; la diverse evenimente sunt foarte mulţi oameni de bună calitate şi foarte puţini dintre cei despre care v-am spus că-i dispreţuiesc. Şi ei ştiu la cine mă refer.
- Aceste excepţii ar putea să pună mâna pe anumite zone de putere, într-o formă sau alta?
G.M.: Nu cred, pentru că ideea despre politică a acestora este atât de artificială încât devin foarte repede dezamăgiţi că nu pot să facă politică la nivelul la care şi-ar dori. Aţi avut ocazia să vedeţi anumite evoluţii în acest sens. Ei pot uza de informaţiile pe care le mai au de la fosta lor instituţie, dar în momentul în care nu au nimic de spus suplimentar involuează rapid în politică.

Russu spunea...


"V-as ruga sa publicati acest material pe blogul dvs.
Stiu ca este citit de multi rezrvisti.
E.Rusu
Intr-un interviu acordat, in luna februarie, deontoloagei Sabina Fati, in Romania Libera, directorul SRI, George Maior, demonstreaza inca o data de ce politruci ca dinsul, ca Ungureanu, ca Melescanu etc, nu trebuie sa ajunga la conducerea principalelor servicii de informatii ale tarii.
Structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala trebuie conduse de profesionisti , nu de personaje politice care raspund obedient comenzilor politice venite din partea celor care i-au numit pe functii, cu grave prejudicii de imagine pentru aceste institutii ale statului.
Se vede ce urme au lasat la MApN ministeriatele lui Oprea și Dobritoiu, la MAI ministeriatele lui Blaga și Igas. In directoratul lui George Maior, la SRI, suspiciunile de aservire politica s-au multiplicat, mai ales prin scurgerile de informatii -stenograme ale interceptarilor- privind viata personala a unor oponenti ai regimului Basescu, viata privata protejata de lege si pentru cei cercetati penal. Nu exista scuza ca informatiile au ajuns in presa pe circuitul valorificarii lor catre factorii decizionali. Potrivit Legii Siguranței Naționale, inca in vigoare, acele stenograme privind viata personala si alte aspecte care nu aveau legatura cu cauza trebuiau distruse, nu atasate la dosarele penale sau la documentele de informare a factorilor decizionali.
Dl Maior ar trebui sa inteleaga ca un ofiter de informatii, obligat, in trecut, prin lege, sa desfasoare activitati informative care in prezent sunt calificate acte de politie politica, de intruziune in viata privata a persoanei, are competenta profesionala sa recunoasca politia politica si cand este disimulata, printr-o retorica de aparenta democratie, pentru a servi unor interese de grup, nu celor de siguranta nationala.
Dupa ce au citit acest interviu, lucratorii SRI trec pe celalalt trotuar cand se intilnesc cu colegii lor iesiti la pensie, de teama sa nu ajunga in informarile CI catre domnul Maior."


Totuşi, în ultimele 10 zile, mai mulţi politicieni şi mai multe posturi TV au atacat SRI în discuţiile publice. Ce a determinat această nervozitate?
G.M.: Eu am văzut că un fost ofiţer de Securitate şi un membru al Parlamentului care a fost informator al Securităţii au vrut să atragă serviciul într-o dispută bazată pe interese economice sau politice. Mi-am dat seama cât de incapabilă este Securitatea să înţeleagă dinamica lumii contemporane şi ceea ce se întâmplă, atât economic, cât şi politic. Am fost dezamăgit să văd unele comentarii care încercau să amestece lucrurile, fără să facă o departajare netă în ceea ce înseamnă Serviciul Român de Informaţii faţă de fosta Securitate. SRI este o instituţie care nu are la bază o ideologie, ci doar un sistem de valori democratice, iar faptul că asemenea oameni încearcă să vorbească de poliţie politică, tocmai ei, care au lucrat pentru poliţia politică a regimului comunist, arată o incapacitate intelectuală de a înţelege lucrurile, dar şi un interes faţă de propria agendă.
- Vă referiţi la senatorul Sorin Roşca Stănescu, fost informator al Securităţii, la Dan Voiculescu, la rândul lui fost informator, dar care ulterior a lucrat pentru firme ale Securităţii, şi la prosperul om de afaceri Ioan Niculae, care se laudă că şi-a început cariera de ofiţer al Securităţii când avea 21 de ani…
G.M.: Nu vreau să mă refer la nume. Eu am vorbit despre o situaţie foarte clară.
- Spuneţi că aceşti oameni care au lucrat pentru Securitate au interese politice şi economice. Ce fel de interese?