luni, 25 martie 2013

Nicio constructie politică legată de numele lui Basescu nu va avea viitor!

Comentariu cenzurat pe blogul lui Cristian Diaconescu

"Păcat!
Cristian Diaconescu, prin el însuși, era o instituție în România.  A fost printre cele mai respectate personalități din zona politica social-democrată și printre diplomații României.
Incă nu e conștient de valoarea sa dacă s-a înhămat sa tragă la căruța unui regim autoritarist, mai întîi ca un  bidiviu uneperist și. apoi, ca un vătaf pe moșia risipitorului TB.
Folosiții familiei Băsescu
Nicio construcție politica nu va avea viitor dacă este legată de numele lui Traian Băsescu.
Ce este de drepta în programul politic prezentat, aici, avant la lettre?"

Acesta este comentariul pe care l-am scris pe blogul lui Cristian Diaconescu, aflat la o jumătate de zi  de funcția de președinte al PSD, detașat în Oastea de strînsură UNPR, actualmente  consilier prezidențial al lui Băsescu, blog pe care astăzi face următorul anunț :

"Dragii mei,

Astazi am decis, împreună cu colegii mei, să inițiem procedurile pentru înființarea Fundației “Mișcarea Populară”.

Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva – semn ca noua noastra forma de expresie, care își propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc.
Vom avea suficient timp sa furnizam toate elementele care tin de functionarea si dezvoltarile ulterioare ale Miscarii Populare, asa ca pentru inceput va voi oferi liniile principale ale obiectivelor noastre."

Pe facebook, toți ceilalți consilieri ai lui Băsescu au anunțat că  înscriu  în Mișcarea lui Cristian.
De ce fundație? Pentru ca domnii consilieri nu au voie să facă politică.
Cine nu știe că Mișcarea Populară a fost brevetată de Ioana Băsescu? Cine l-o fi îndemnînd pe băiatul asta să se sinucidă politic?


26 comments:

Yorick spunea...

"Baiatul asta" cum il numesti dumneata este un oportunist feroce.Nu asta-i problema ci faptul ca toti acesti "baieti"(!) platiti din bani publici ,din banii nostri mai bine zis, ptr. a-l consilia pe cel care incalca Constitutia zi de zi fac mofturile politice ale famigliei Basescu.Si asta se intampla in conditiile in care atat Ponta cat si Antonescu se uita la toate aceste magarii ca hipnotizati si nu fac nimic motivand ca ne taie Barosso si Merkel ajutoarele. Sa isi urce amandoi fundurile in avion si sa se duca sa explice la Bruxelles IN PLEN cum isi bate joc mitocanul de o tara intreaga,de Constitutie in principal, iar apoi sa il zburataceasca de la Cotroceni direct la Rahova.Pai ce mama dracului asta are de gand sa o tina cu cearta, ura si scandalul otova inca 1 an si jumatate pana la terminarea mandatului ?! Imi este sila sa mai deschid televizorul ori calculatorul !

Mihai spunea...

Base;
Adio PDL, caut oameni cinstiti de care sa profit in vederea formarii unui nou partid. Si va promit ferm ,cu acesti oameni cinstiti vor recupera si declinul meu politic si flota.

Anonim spunea...

@plano lupus
La:
"Pensiile minime de 350 lei nu se vor mai actualiza pînă cînd partea combutivă, calculată în puncte de pensie, va depăși suma de 350 lei.
Partea de protecție socială nu se indexează."

Asta reprezinta o alta mizerie PDL-ista, pentru ca au castigat capital politic prin aceasta masura.
Iar acum se dovedeste ca a fost praf in ochi, datorita legilor aberante basiste.
O inselatorie caracteristica smenarului de cea mai joasa speta.

Anonim spunea...

@Yorick
Foarte corect ce spui.
Din pacate pleci de la premisa ca Ponta si Antonescu chiar ar fi interesati de altceva decat de propriul interes.
Daca ne uitam ce se intampla in Cipru in prezent, avem imaginea modului in care U.E. transpune ideea din Ferma animalelor:
DREPTATEA NU E PENTRU CATEI

Anonim spunea...

Cand vorbim de UE vorbim in principal de Germania.Asa se explica masurile de sorginte nazista care lovesc tarile sarace din UE.
Cei care actioneaza din umbra, inclusiv doamna Merkel, au radacini naziste, iar cum aschia nu sare departe......

Mihai spunea...

@cipri
Poate pentru unii aceasta masura pare aberanta si pentru unele cazuri chiar este.
Ca masura a fost electorala destul de rau, insa ea a fost binevenita pentru foarte multi pensionari CAP de exemplu, care au muncit o viata intreaga in agricultura,au fost rasplatiti cu norme transformate intr-o o pensie de mizerie in timp ce de terenurile lor s-a folosit statul peste 30 ani.SE stie destul de bine ca nimeni nu si-a predat pamintul in CAP de dragul comunistilor. Aici si poate mai sunt si alte cazuri(urmasi,etc) Boc nu a gresit.
Nu poti sa lasi oamenii sa moara lent cu o pensie de 10, 50,100 lei dupa ce au muncit zi lumina o viata intreaga,au nevoie de medicamente,plata utilitati,ingrijire medicala.Oamenii astia isi duc necazul cum pot,ajusteaza zi de zisi nu se pling nimanui.
Ca trebuia platit din alt fond,asta-alta problema.
Nu poti compara acesti oameni cu comunitatile rome care nu au muncit nimic si primesc ajutor sume mai mari decit acesti pensionari neajutorati ai soartei.

Anonim spunea...

@avianyc
De acord.
Sigur ca masura a fost binevenita.
Numai ca, exact cum se doreste si in cazul pensiilor militare, partea asa zis "necontributiva" nu se mai indexeaza, asa ca bietii oameni au "pe hartie" tot vechea pensie, aceea se mai poate indexa odata cu cresterea punctului de pensie.
Singura consolare este ca raman in plata cu suma de 350 lei.
Tot asa, chiar daca militarii vor reveni in plata la cunatumul din 2010, urmatoarele indexari se vor acorda fata de pensia recalculata/revizuita, deci cea stabilita conform L.263 si L.119.
Asta spune si Lupus, diferenta este ca mie mi se pare o inselatorie, chiar daca unii incearca sa o justifice.
Sigur ca este corect din punct de vedere legal, dar nu si politic sau moral, am explicat anterior de ce sustin asta.

Anonim spunea...

@avianyc
La:
Nu poti compara acesti oameni cu comunitatile rome care nu au muncit nimic si primesc ajutor sume mai mari decit acesti pensionari neajutorati ai soartei.

Aici sunt 100% de acord cu tine, nici nu am facut o asemenea comparatie.
Singura discutie care ar putea avea loc in cazul romilor este legata de modul in care statul roman a inteles-sau mai bine spus nu a inteles- sa ia masuri pentru integrarea romilor.
A se vedea si scandalul recent legat de casatoriile intre romi la varste foarte mici, de la 12 ani fetele, iar baietii niste adolescenti.
Avand in vedere traditiile acestei comunitati, problema este oricum greu de rezolvat, fapt dovedit si de esecul inregistrat de catre statele occidentale in acest sens.
Deci adevarul e pe la mijloc.
Occidentalii care au criticat Romania s-au dovedit nu numai la fel de neputinciosi, dar in multe cazuri au dat dovada de rasism si xenofobie, adica exact ceea ce ne reprosau noua romanilor.

Bella spunea...

Ceva de interes de discutat pe aici?....ca inafara de treburile politice si ce prostii mai face guvernatyorul..nu vad!

Unknown spunea...

Asta e de interes..f. mult timp de acum incolo :
Pensiile militare de stat s-au desființat ptr. beneficiari, pentru ca art. 82 din Legea 303 / 2004, modificata in ianuarie 2012, statueaza ca ”…Judecătorii şi procurorii militari pot opta între pensia de serviciu şi pensia militară de serviciu.”
In rest, cei cu haina militara nu conteaza si nu au contat absolut deloc....deci ii puteti aplauda inainte!

Robert Horvath spunea...

@ O parere personala impartasita de presa apuseana.
Le Monde Rasputinul dela Bucuresti. Romania este condusa de varan si nu de Basescu care este mort si vanat
greu de resuscitat.
Dar dupa interventia mea la TVR se produc miscari tectonice. Lumea fuge de conducatorul suprem Dan Voiculescu.
Dupa Victor Ciutacu....urmeaza Lipusi?

Avatar spunea...

Problema este, ca unii au pupat pe unii si pe altii in dosulet, pentru a le creste pensiile, precum Fat – Frumos. Intr-o societate dezbinata si degringolata, atacata din toate partile, intr-o societate in care seful suprem al Armatei isi bate joc de militari, nimic nu mai contează decat propria persoana. Presiuni prin vorbe nu exista, doar prin fapte, insa, se pare , ca asa ceva nu suntem dispusi sa facem !

Anonim spunea...

@Bella
Banuiesc ca intrebarea ta, foarte justificata de altfel, ai adresat-o administratorului blogului.

Anonim spunea...

@Avatar
Corect.
Cei care au pupat in dosulet sunt cei mai vocali.
Tipa ca din gura de sarpe in speranta ca avantajele obtinute prin pupincurism le vor ramane intacte, mai vor sa dea si lectii de morala amaratilor care au cazut victime jocurilor politice.

CURAT MURDAR !!!!!

Avatar spunea...

Ti-ai proştii ai dracului !..acum o fac fundatie sau ONG sau ce tâmpenii mai cred ei...că sunt cam toţi consilierii acolo si acestia nu pot n-au dreptul sa-l inregistraze ca partid(pers. juridica).Între timp adună proşti..pardon, oameni, membri..şi cum se cară guvernatorul..cu tot cu ei (cel nou vine cu ai lui)...o transformă în partit, juridic !
Pe cine mai prostesc aştia ?????

Anonim spunea...

@Avatar
La: Pe cine mai prostesc astia?

Sincer, cred ca pe foarte putini.
Asta in ciuda faptului ca detinem o rezerva imensa de prosti, cred ca e prea mult si pentru ei.

Avatar spunea...

Ion Creanga avea mare dreptate...ia vedeti sunt printre noi :
- ,,daca toata lumea ar invata carte, n-ar avea cine sa ne mai traga ciubotele,,
- ,, stiu ca sunt prost , dar cand ma uit in jur prind curaj ,,

apropo de prost.
Astia unbla doar dupa avaritie personala. Dupa 2 mandate beneficiaza de pensie, cei europeni de pana la 7000 euro. Afacerile nu merg in tara, alta meserie nu stiu...ce le-a mai ramas...sa prosteasca...ii putem baga la INSELATORIE...speta penala de altfel.

tigri2 spunea...

Fratilor,eu am mai spus-o si o repet,incepem sa ne cam lamentam degeaba.Sacul s-a cam golit,s-a ajuns la fund.Sperantele sunt desarte.Un deget nu s-a miscat de noua putere.Doar vorbe ,vorbe goale si acuze,ca devina ar fi Base,ca lulea-ca pulea dar nici o masura in sensul revigorarii economiei.Pana acuma am trait din cheag ,n-am economisit nimic doar prada,furt si danii la cei ce i-au sprijinit;functii grase,bine remunerate,praduiala si capatuiala.Gata,scadenta este pe umerii nostri si suntem intr-o situatie grava.Ganditi-va ca daca doua luni nu primim pensii si salarii suntem morti-minciunile nu tin de foame si de frig.Unii se amagesc gandindu-se ca-si vor vinde din averi si vor supravietui,gresit,cine sa le cumpere?Plus ca unii dintre mai mosi[mosnegi] nu au ce vinde decat pampersii ce-i poarta cu mandrie de asta toamana.

Flit spunea...

Tu ai paduchi pe creier?
Spuneai ca ti-e rusine de contul in care economisesti.

karadeniz spunea...

@tigri2
Nu are nici o treabă sacul, mai ales că nu e încă gol. Chiar dacă se va ajunge în situația de a nu se plăti salariile și pensiile câteva luni, marea majoritate vor supraviețui. Probleme vor avea cei care au golit pușculița României, în cazul unui asemenea scenariu mulți dintre ei vor plăti cu viața nu doar cu averea și pușcăria.

tigri2 spunea...

@fLIT
Nu discut cu avortoni de teapa ta!

tigri2 spunea...

@Karadeniz
Si,pana la urma,nu TOTI politicienii au contribuit la golirea sacului,oare nu in vilele si conturile acestor impostori se regaseste averea Romaniei?Hotii nu au culoare politica iar falsii politicieni romani sunt cu ochii si gandul doar la "miere".

Flit spunea...

@opinticul negru
Orice discutie(in sensul unui dialog) este exclusa. Aceasta stare de fapt nu ma poate impiedica ca constat si sa notific excesele acelora care umbla liberi, fara insotitor si fara certificat medical.

tigri2 spunea...

Mars javra umana!

Flit spunea...

@opinticul negru
Daca te porti belicos iti dau cu spray sub coada!

tigri2 spunea...

Mai bine da cu organul gustativ!