joi, 21 martie 2013

Au fost adoptate tezele care formeaza obiectul revizuirii Constitutiei


Comunicat de presă - Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României - joi, 21 martie 2013
Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României a adoptat miercuri, 20 martie a.c., tezele care vor sta la baza modificărilor ce vor fi aduse Legii Fundamentale.
Astfel, membrii Comisiei pentru revizuirea Constituției au analizat în şedinţa de miercuri conformitatea tezelor propuse de către grupurile parlamentare în vederea revizuirii Constituției cu reglementările articolului 152 din Constituție. 
Întrucât activitatea Comisiei de revizuire a Constituției nu coincide cu activitatea unei Adunări Constituante, aceasta este limitată de prevederile articolului 152 în care se menționează că: „Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii”. 
După analiza individuală a fiecărei teze au fost eliminate cele care cad sub incidența acestui articol. Tezele care formează obiectul revizuirii Constituției, au fost adoptate în temeiul articolului 3, alineatul (1) din Hotărârea nr. 17 din 13 februarie 2013 privind constituirea Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României.
Vă transmitem ataşat tezele adoptate miercuri de Comisie, în conformitate cu prevederile constituţionale referitoare la limitele revizuirii Constituţiei României.
(Click aici pentru Anexa)
21 martie 2013

4 comments:

Avatar spunea...

Vorba unui coleg de pe blog, MISTO !.. sa vedem cati vor mai merge la vot?...cum ne trateaza asa vor fi tratati !

gheo spunea...

Deci, printre altele, "trantorii" din parlament sa-l aleaga pe presedinte pentru a nu avea surprize, maghiarii, sa aiba "limba teritoriala" si, curios, "romanii" de acolo ce limba au "voie sa vorbeasca", ceilalti romani din restul tarii, trebuie sa invete limba maghiara daca au o problema de rezolvat "acolo" pentruca, daca acum cand limba oficiala este "romana", romanii de acolo au "interdictie" la angajarea intro institutie publica fara "stiinta limbii maghiare", dupa, va fi pentru ei o teroare si mai mare, adica, romanii, in propria lor tara vor "re-deveni natiune tolerata ca acum cateva sute de ani !!!", ... celelalte 18 milioane de romani (luand in calcul si celelalte minoritati) vor fi constituite intrun "Bantustan European" strunit de o minoritate de 1,5 milioane de maghiari ???, unde si cum, se materializeaza principiul democratiei "conducerea de catre popor pentru popor" daca, votul popular pentru un parlament de cel mult 300 de parlamentari a fost folosit ca "hartie igienica" de actualii parlamentari?, cu ce "cardasie politica" am ajuns sa ne pricopsim la conducerea Romaniei !!!, ... voturile "pentru" o asemenea constitutie sper sa le obtina doar de la "trantorii" din parlament, pentruca, daca "prostia va continua sa nu ne doara", ne va costa scump !.

Lupus spunea...

@gheo
Potrivit constituției președintele nu poate iniția un referendum constituțional .
De aia nu-l bagă nimeni în seamă cu cu referendumul lui din 2009.
Am pus aci tezele de revizuire a Constituției în care se preconizează să se prevadă și numărul de parlamentari, dar sistem bicameral.
Vom avea referendum în toamnă pe baza noului Cod electoral.

Avatar spunea...

@plano
Si plus ca era / a fost consultativ...nu decizional !
Cel din 2009 nu va fi luat in seama...
De fapt e tot aia....ori 500 de politicieni cu 1000 euro salar ori 300 cu 2000 de euro...cred ca vom iesi mai scump...sigur isi vor cota salarii duble...ptr. ca muncesc dublu.....si au nevoie la cotizare la pensie..NU ?