miercuri, 27 martie 2013

Ferice de bucuresteni! Ce fac cu centralele pe gaz?

Bucurestenii racordati la RADET nu vor mai plati factura la caldura si apa calda dupa ce municipalitatea va moderniza CET-urile si reteaua de distributie a energiei termice, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la RTV. 

Edilul a declarat ca, in aproximativ doi ani, dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a retelei de producere si distributie a energiei termice, municipalitatea va plati in continuare subventia la caldura - 180 de lei din cei 350 cat costa gigacaloria - iar din profitul facut din vanzarea energiei electrice produse de CET-uri se va plati diferenta pe care trebuie sa o plateasca populatia. 

"Daca deleg acest serviciu (n.r. de producere si furnizare energie termica), este posibil acest lucru. 80% din productia CEt-urilor este energie electrica. Va iesi la vanzare pe piata libera. Profitul unei scoietati de de circa 11% pe an. Este suficient un procent sa fie bonusul dat pentru termo ca sa nu mai plateasca nimeni caldura. Nu vorbesc prostii", a declarat Oprescu.

HotNews

9 comments:

ofiter pensionar spunea...

Hai s-o vedem si pe asta adica neplata energiei termice fie pt. caldura fie pt. apa calda din reteaua centralizata ( pt. apa calda se v-a plati "apa rece pt. apa calda“) ; nu o sa faca fata furnizorii de energie termica cu rebransarea celor care acum s-au debransat!!?

gigi tepus spunea...

Asta e cea mai mare trompetă ce am auzit-o vreodată !

Anonim spunea...

cred ca Oprescu se crede print prin emiratele arabe...se inseala amarnic

Anonim spunea...

apropo de "nu vorbesc prostii"
Ba chiar vorbeste prostii.S-a dilit si asta!!:):)

tigri2 spunea...

In sfarsit,unul din visele lumii s-a descoperit: perpetuum mobile,urmeaza piatra filozofala si panaceul universal.Cel putin asa crede Oprescu,cu toate ca el a descoperit doar...apa calda si mersul pe jos.

Costachel spunea...

Ma mir ca primarul general ,cu experienta lui poate gindi asa! Sau vrea sa-i determine pe bucuresteni sa nu se ma deconecteze de la sistemul centralizat de incalzire ! Mai stim pe cineva care sustinea ca vor disparea banii! Ca fiecare va consuma dupa nevoi fara sa plateasca!Cred ca nici in RAI ,cei care vor ajunge acolo dupa ce vor parasi aceasta lume ,nu vor avea asemenea avantaje.

Lupus spunea...

Poate se entuziasmează domnul Oprescu, dar, dacă se obține o reducere substanțială a facturii de intreținere pentru bucureșteni, este o realizare.
Tehnologic,aburul folosit pentru producerea energiei electrice în centrală tot trebuie răcit pentru a condensa.
Răcirea se realizează în rețeaua de încălzire a orașului.

Costachel spunea...

Domnile Lupus,
Pai daca ar pune ei in aplicare aceste planuri tehnice despre care vorbiti ,lor ce le-ar mai ramane de furat? Energia electrica este si va fi tot mai scumpa pentru hotiile pe care ei le fac ,( vezi baietii destepti) , energia in general, combustibilii, apa, toate se vor tot scumpi. Preturile vor creste direct proportional cu secatuirea resurselor energetice primare si cu setea de imbogatire ( pe spatele contribuabilului roman ) a politicienilor si acolitilor lor.Daca vom fi sanatosi, despre aceste probleme care ne macina viata vom mai discuta si peste 10 ani!Va doresc dv. bucurestenilor sa beneficiati de energie termica gratuita de la dl. dr. Oprea , m-as bucura si eu pentru cei doi copii ai mei care locuiesc in capitala!

Costachel spunea...

Cer scuze! este vorba despre dl. doctor Oprescu ,nu Oprea!Multumesc pentru intelegere!