sâmbătă, 16 martie 2013

Opinca, de pe Parlamentul din Budapesta pe gardul I.C.Maghiar din București

Gestul poznaș al sergentului craiovean Iordan și al caporalului mehedințean Bivolaru de a lega opinca de steagul maghiar care flutura pe Parlamentul din Budapesta al Ungariei conduse de comunistul Bella Kun, în august 1919, ca răspuns la interdicția dată de regele Ferdinand de a nu arbora steagul României pe instituțiile maghiare, a  fost reluat pe 16 martie 2011 de un grup de tineri bucureșteni care au pus o opincă pe gardul Institutului Cultural Maghiar din București.
Programaţi
Sus Opinca lui Avram Iancu la Centrul Cultural Maghiar 1 150x150 Tineri bucuresteni au pus Opinca pe Centrul Cultural Maghiar, in replica la spanzurarea lui Avram Iancu (Ziaristi Online)Un grup de tineri nationalisti din Bucuresti, condusi de avocatul Mihai Rapcea si cetateanul Mihai Tociu, a dat replica provocatorului Csibi Barna, care l-a spanzurat pe Avram Iancu in piata publica, prin “punerea opincii” pe Centrul Cultural Maghiar din Capitala. In vazul politistilor impacientati si agitati de gestul romanesc, tinerii au pus opinca pe gardul Centrului Cultural Maghiar alaturi de inscriptia “Fara Opinca Budapesta era in Siberia”. Actiunea eleganta s-a desfasurat miercuri, 16 martie, 2011.



Iată filmul acțiunii de readucere aminte:

3 comments:

Anonim spunea...

Asa DA!!

gheo spunea...

Baietii aia merita cel putin ... "o bere" ..., bravo lor !!!.

Bella spunea...

Atitudine pe care trebuie sa o ,,arboram,, imediat, prin orice gest, fara cracnire si induiosare. De nu le convine ,,mars,, in hungary.