miercuri, 10 iulie 2013

Cîți nebuni ca Oliver Stan nu sunt monitorizați de SRI? Mai sunt în funcție șefii SRI din Iași și Suceava?

Grota, fostă cazemată, în care a trăit teroristul
Un tip destul de inteligent, dar cu grave probleme psihice, a putut să pregătească nestînjenit un act terorist, pe care cel mai prost agent al serviciilor de informații l-ar fi prevăzut și prevenit.
Neputința de a absolvi o facultate a Universității din Iași i-au alimentat psihoza răzbunării pe acea instituție. Intîmplarea a făcut ca o tragedie de mari proporții să nu se finalizeze: declanșatorul improvizat de Oliver Stan pentru a exploda obuzul nu a funcționat cum și-a dorit nebunul.
Lanțul slăbiciunilor.
Omul are părinți care l-au alungat din casă.
Medicii psihiatri care l-au lăsat liber, deși știau că este un pericol public.
Autorități din comuna Cîrlibaba, pimar, polițiști, pădurari, care ani de zile au luat contact cu obsesiile lui Oliver Stan și nu au intreprins nimic
Datele arată că obuzul a fost purtat în rucsac printre călători, în autobuz, o distanța de peste 200 km, de la Cîrlibaba , județul Suceava, pînă la Iași, și cîteva ore printre petrecăreții dintr-un bar de noapte din Iași.
Dacă în întreg acest lanț al slabiciunilor SRI nu s-a interferat, potrivit atribuțiunilor sale legale, să identifice și să prevină o asemenea amenințare la siguranța națională, anunțată și pe Internet, ce pretenții să avem că această instituție ne va apăra de acte teroriste pregătite mult mai sofisticat de organizații teroriste internaționale?
Premierul Ponta greșește dacă se lasă păcălit de explicațiile nașului Maior cum că prevenirea ar fi fost dificilă pentru că nebunul a acționat individual, nu într-o organizație.
NU au nicio scuză serviciile locale de informații din județele Iași și Suceava dacă nu au putut preveni un act terorist pregătit în public.
 


Teroristul din Iaşi a filmat un documentar despre el însuşi

2 comments:

Anonim spunea...

da las ca nici măsa nu are toate tiglele pe casa( eu am vazut-o la tv.pe bune ca-i 'dusa' si aia
ce nume....oliver!!

Anonim spunea...

Ba e o femeie normala mama lui Oliver. Ti s-o fi parut tie asa, ca, poate, nu ai mai auzit persoane din Moldova vorbind.
Apropo de nume, am pe aici nume ca Franta, Argentina... si lucreaza si parintii si sunt normali si superseriosi.
..................
Stii cate genii au suferit de boli psihice? Poate tocmai ca au aceste probleme ii face sa iasa din anonimat, sa vada lumea altfel. Ce scrie el e chiar frumos.