vineri, 16 august 2013

Ungurii striga pe Nepstadion: " Transilvania sa intre in Ungaria"

Cine crede că doar politicienii incită la iredentism în Ungaria se înșeală. Acolo este o stare de spirit națională împotriva Tratatului de la Trianon.O dovedesc scandările din tribunele stadionului din Budapesta la meciul de miercurea trecută cînd au luat bătaie cu 1-0 de la Cehia.In peluza stadionului national din Budapesta, maghiarii au fluturat un steag al Secuimii, iar apoi au trecut la amenintari.

"Transilvania va fi Ungaria!", au scandat ei de mai multe ori pe durata partidei.

Acest slogan este refrenul unei melodii a unei formații rock din Ungaria. Pe numele ei Romantikus Eroszak, trupa rock participa des la mitingurile organizate de Jobbik, iar melodia "Transilvania va fi Ungaria" este de fiecare data sufletul petrecerilor din tara vecina.

Peste cinci ani, în 2018, sărbătorim un secol de la formarea statului național unitar român. Față de Declarația de Unire de la Alba Iulia, România a pierdut prin Tratatul de la Trianon teritoriile de la actuala graniță cu Ungaria pînă la Tisa.
Dacă ungurii țin neapărat, Transilvania se poate extinde și peste Budapesta. Doar n-au uitat că, în 1919, Armata Română a pus opinca pe Parlamentul de la Budapesta, eliberînd-o de comunism, iar în 1944 românii au eliberat Budapesta de ocupația fascistă?
Este bine ca să le reîmprospătăm memoria.


9 comments:

Anonim spunea...

Da Doamne! Sa ma cheme la mobilizare ca sa fac ceea ce stiu eu cel mai bine.

Dan B. spunea...

Da, Corleone, de data asta sunt de acord cu tine! Daca ar fi fost vorba de altceva decat tiganime si bogorime, nu m-as fi bagat, dar asa, .....

Anonim spunea...

Don Corleone cred ca trebuie sa te asezi la coada, si nu e mica....

Dan B. spunea...

"Transilvania sa intre in Ungaria"?
Visele, cateodata, se realizeaza si, in acest caz, de ce sa nu intre Romania in Ungaria? Intai cu armata, apoi cu motii si ulterior cu totii!

Dan spunea...

Nu mai are cine sa te cheme, aia de sus sunt toti niste corcoi imputiti fara pic de patriotism ramas in ei

mega2005 spunea...

Raritate....toti vorbim aceeasi limba,...inseamna ca dincolo de ceea ce ne desparte in opinii, ne uneste in simtire!!!!

gheo spunea...

Daca vor !!!, sa intre in Ungaria, Transilvania cu tot cu restul Romaniei bineanteles si ... sa "arboreze din nou", "opinca ramaneasca pe Parlamentul Ungariei" ... daca asta vor "neaparat", de ce sa nu le implinim visul !!!, ei ... au fost circa 200 de ani "pasalac turcesc", de ce sa nu fie tot pe-atata "pasalac romanesc" ???.

gheo spunea...

Si, care-i problema, daca vor !!!, sa intre in Ungaria, Transilvania cu tot cu restul Romaniei bineanteles si ... sa "arboreze din nou", "opinca ramaneasca pe Parlamentul Ungariei" ... daca asta vor "neaparat", de ce sa nu le implinim visul !!!, ei ... au fost circa 200 de ani "pasalac turcesc", de ce sa nu fie tot pe-atata "pasalac romanesc" ???.

CEZAR spunea...

Fiti patrioti, dar dupa ce cumparam cacatele alea de avioane - noi sau vechi, dar sa fie !
Vedeti aviatia ....bozgoroilor !!