marți, 18 iunie 2013

Iliescu, despre vandalii si minerii din Piata Universitatii

COMUNICAT

18/06/2013
          Declaraţiile făcute la câteva posturi de televiziune, privind evenimentele din 13-15 iunie 1990 – sunt declaraţiile unor oameni  frustraţi – care au trăit o amară decepţie în urma alegerilor din 20 mai 1990, când electoratul s-a pronunţat, printr-o majoritate zdrobitoare, în favoarea reprezentanţilor Frontului Salvării Naţionale.
          Spre deosebire de oamenii politici responsabili, inclusiv din conducerile PNŢ-CD  şi PNL – care şi-au retras , atunci, reprezentanţii – un grup de oameni iresponsabili au continuat să ocupe Piaţa Universităţii, menţinând în mod artificial un punct de tensiune in centrul Capitalei.
          La încercarea de eliberare a pieţei, din 13 iunie 1990, pentru a o reda circulaţiei normale, demonstranţii au răspuns prin acte de vandalism, atacând clădiri publice – ale Poliţiei Capitalei, Ministerului de Interne şi Televiziunii Naţionale, folosindu-se şi de slăbiciunile forţelor de ordine , de atunci.
          Pe acest fundal, a avut loc în ziua de 14 iunie, venirea minerilor din Valea Jiului, care mai fuseseră în Capitală, în februarie, când aceleaşi elemente anarhice, vandalizaseră clădirea Guvernului României.
         Din păcate, prezenţa minerilor în zilele de 14-15 iunie 1990, a fost  însoţită , la rândul ei, de acte de violenţă, care nu au fost favorabile imaginii internaţionale a României. Cert este , însă, că fără actele de vandalism din ziua şi seara de 13 iunie – nu ar fi avut loc venirea minerilor şi violenţele din 14-15 iunie.
        A pune acele evenimente, însă, pe seama conducerii politice a ţării de atunci – este o speculaţie politică rudimentară, care  deformează realitatea şi o acţiune propagandistică inutilă.
      Întrebarea firească : cui folosesc asemenea procedee şi de ce sunt ele vehiculate astăzi ?
 
 
ION ILIESCU
18 iunie 2013

7 comments:

GO spunea...

Ce tot o invartim atat? Nu a existat si nu va exista inger politc!

In anii de gratie 2003-2004, sefii de state majore din Bucuresti ai unitatilor care au "cazat" mineri sositi la Bucuresti in anii '90-91, au primit ordin sa "distruga" toate documentele de arhiva care atestau ca Armata a primit ordin sa cazeze minerii, ceea ce Armata a si facut! Cazare pentru mineri inluzand casa, masa, chiar si TV color - ceva rar in acele vremuri.

Documentele au fost distruse, dar multi dintre membrii comisiilor acelor unitati, traiesc! Iar PV de distrugere care consemneaza pacatul lui Iliescu, exista de asemenea! Ceva similar ca in cazuL Basescu, care desi coloborator cert al fostei Secu, i s-a distrus dosarul. Dar PV exista si din nou, multi dintre membrii comisiei care au distrus dovezile care il incrimineaza pe Basescu, traiesc!

Concluzie! Da, Iliescu a dat ordin Armatei sa ii cazeze pe mineri in unitatile Armatei! Iar Basescu a fost colaborator cert al Secu! Dar, cand au ajuns la putere, cei 2 au dat ordin Armatei sa le distruga dosarele, ramanand doar cateva PV si cativa martori! Dar asta nu stie decat tot Armata si mai e si secret de serviciu!

Lupus spunea...

Bine zici, Gourcha!
In timp ce minerii erau cazați în unități, noaptea, vandalii erau cazați la poliție,ziua și noaptea.
Nu era decît un episod al bătăliei pentru cîștigarea puterii post-comuniste.

Anonim spunea...

iar imi aduceti aminte de "duminica orbului"?

Robert Horvath spunea...

ILIESCU , BASESCU, VOICULESCU ETC ...ETC...ETC...
Iliescu este cel care la acoperit pe Dan Voiculescu
El este si azi in spatele lupilor tineri din PSD.
Stiu ca speriat de curajul avut vei cenzuta anuntul de mai jos ....dar incerc.

S.O.S
LA CATEVA ORE DUPA PREZENTAREA FILMULUI
https://vimeo.com/68411388
LA 4 STATII DE TELEVIZIUNE AMERICANE DIN REGIUNEA
NEW YORKEZA ACUM O ORA
STUDIOUL MEU DE FILM A FOST SPART DE
SERVICIUL......DAN VOICULESCU.
ACELAS LUCRU LA 20 MINUTE DISTANTA LA STUDIOUL
MEU DIN TOKYO.
ATENTIUNE ! ATENTIUNE.

Voi prezenta in cadrul noului program de televiziune in pregatire documente
foto si video despre acest atac terorist
A MEN WITH A CAMERA
NEW YORK
CIneastul Robert Horvath anunta un unic program
TV pe internet din capitala lumii.

gheo spunea...

Au spus-o multi, o spun si eu, ... "nu recunoaste nimeni" ... Romania ... "este o tara de prosti", cum naiba sa nu recunoastem sau sa ne si supere, memoria iti poate juca feste, e adevarat, tehnica moderna a inregistrarilor insa, pastreaza "pentru posteritate" ... inregistrarile, iar in ele ... "bunicuta iliescu", foarte emotionat, "multumeste din inima minerilor", cum naiba sa nu vedem sau, trebuia sa recunoastem ca am fost o "natie entuziast de aplaudaci" si, am devenit o natie atat de ... "mancurti" ???, sau ... poate de ... "prosti !!!.

Anonim spunea...

De ce nu se accepta adevarul ca, pana la 13 iunie, manifestantii din Piata Universitatii primeau bani pentru participare, de la liderul de grup?
Cine platea, cine trebuia sa preia puterea si cum oare recupera investitia ulterior?
De ce unii sunt numai rai iar altii sunt numai buni?
Adevarul, intotdeauna, este greu de suportat!
Dar acum, unde sunt cei care vroiau binele poporului roman? De ce nu reusesc sa se faca intelesi?
Cum de toti cei care au ajuns la putere ne-au furat si ne-au inglodat in datorii pentru intregi generatii?
Fiecare arata cu degetul pe celalalt. Noi, poporul pagubit, vedem vinovatii dar nu putem sa le zicem sau sa le facem nimic deoarece au paznici la usa.
Furturile cele mai mari se fac in spatele usilor inchise si cu contracte secretizate.
Iar noi ne tot certam intre noi, iar situatia este plans daca nu ar fi de ras. Sau poate invers?

gheo spunea...

Cand "un lucru trebuie distrus", daca nu pot din afara, il distrugi "din interior" ...