marți, 12 februarie 2013

N-am reusit sa demolam in ultimii 24 de ani ce am construit in anteriorii 24 de ani

Perioada 1965-1989

                                                                          

Perioada 1989-2013
Ceaușescu a condus România între anii 1965-1989, adică 24 de ani. Post-ceaușismul împlinește anul acesta 24 de ani. Ce repede a trecut! Se poate face o comparație.
Dincolo de orice dezbatere ideologică și de noua limba de lemn prin care se vituperează regimul ceaușist, oricine  poate constata regresul economic și demografic al României din ultimii 24 de ani.
Oricît ne-am străduit,  în ultimii 24 de ani n-am reușit să demolăm tot ce am construit în perioada lui Ceaușescu. La capitolul reușite putem trece fabricile, ajunse mormane de fier vechi, și tevile-dalele din sistemul de irigații, mutate în gospodăriile sătenilor. 
In locul proiectelor sociale avem o acumulare imensă de avuție în mîna cîtorva învîrtiți ai neamului. 
Furtul a fost cea mai reușită metodă de privatizare în România. 
Din punct de vedere demografic România a trecut printr-un adevărat dezastru.
In 1965 eram cca 19 milioane de români. În 1989,  e adevărat, după interzicerea avortului, populația României crescuse spre 23 de milioane.
După 24 de ani suntem din nou tot 19 milioane. Unde au dispărut 4 milioane de români? Nici în cele 2 conflagrații mondiale ale secolului trecut România nu a pierdut  atît de mulți locuitori, dacă excludem pierderile de teritorii.

La recensămîntul din 2011 populația România avea o POPULAŢIE STABILĂ de 19.042.936   locuitori din care persoane prezente în țară 18.384.049 și   658.887 persoane temporar absente.

7 comments:

CEZAR spunea...

Categoric CEAUSESCU era si mai ..prezentabil!!

Unknown spunea...

Da! Cel mai bine s-a prezentat la Targoviste!

Unknown spunea...

Acum aproape 100 de ani situatia tarii era oarecum asemanatoare. Iata ce se scria in:
CHEMAREA TINERIMEI ROMANE
Cluj, 18 Aprilie 1926. FOAIE VOLANTA

CHEMARE
Către tinerimea română
FRAŢILOR!
Dealungul veacurilor de robie neamul nostru, cu voinţa tenace a obijduitului a urmărit o stea călăuzitoare: UNIREA TUTUROR ROMÂNILOR.
Conştiinţa de neam şi mândria de român ne-a înarmat mintea şi braţul Din vieţile măcinate în lupte seculare, din sângele românilor scurs în ţărâna patriei mame idealul nostru, a luat fiinţă. Suntem astăzi stăpânii destinelor noastre
Din faptul unirii am aşteptat ca progresul şi tăria să se înstăpânească în viaţa poporului nostru, am aşteptat ca la porţile Orientului să răsară un Stat demn de luptele şi jertfele înaintaşilor, unit şi înoit în viaţa, lui de Stat, puternic înlăuntru şi considerat înafară.
Realizările întârzie însă să vie.
Scăpaţi de tirania domnirilor străine n'am scăpat de tirania conştiinţelor adulterate. Viaţa noastră din zi ce trece, se îmbracă în zdrenţele ruşinoase ale sărăciei.
Ţărănimea noastră, talpa ţării şi izvorul nesecat de energii - fără sprijin material, - încărcată peste măsură cu sarcini, brutalizată de administraţie, batjocorită în alegeri, fără putinţă de a-şi vinde rodul muncii cum s'ar cuveni, este expusă unei sărăciri continui.
Funcţionărimea noastră din ce ar trebui să fie, o clasă mijlocie cu o putere socială, trăeşte într'o mizerie materială şi fără voia ei este împinsă de multeori la câştigarea pâinei neîndestulitoare prin călcarea conştiinţei şi a datoriei. Cei eşiţi la penzie sunt lăsaţi pe drumuri cu familiile lor peritori de foame.
Armata, fala ţării şi a neamului nostru, sufere de aceleaşi neajunsuri, trăind în mizerie şi nemulţumiri.
Jaful în banul public e o dogmă, iar munca cinstită este izgonită din viaţa noastră de Stat. Legalitatea e numai o dorinţă şi domneşte în schimb bunul plac şi abuzul. Legile se votează numai pentru a fi călcate.
întemeiatele dorinţe ale provinciilor sunt stigmatizate ca tendinţe regionaliste.
Prin silnicirea în opinia masselor a deosebirilor confesionale, neexistente în crezul poporului, se sdruncină adevărata credinţă, se înveninează sufletele, uşurându-se munca destructivă a sectelor duşmane nouă.
In loc de legalitate abuz, în loc de cinste imoralitate, în loc de muncă dorinţă de căpătuială şi parvenire, în loc de viaţă frăţească, discordie şi ura.
Peste tot domneşte nesiguranţa şi neîncrederea în viitor, iar prostituirea conştiinţelor în masse este fenomenul începutului de dezastru.
Autoritatea Statului este redusă la strălucirea baionetelor şi abuzurilor fără sfârşit.
Fraţilor! Toate semnele ne arată, că trăim o epocă, ce a dus în trecut atâtea State la sbuciumări sociale, cari pe urmă au răsturnat clasele şi sistemele, cari au. guvernat contra voinţei şi intereselor masselor populare.
Ne găsim înconjuraţi de duşmani, deci nu ne putem permite luxul de a guverna după metode, cari duc la dezastru. De vom dăinui în starea de azi, încet, dar sigur o familie a latinităţii îşi va găsi mormântul la porţile Orientului.
Noi credem însă în puterea de viaţă şi în misiunea istorică a neamului nostru.
Am aşteptat cu încrederea ca odată cu întregirea neamului să se înfăptuiască un regim democratic desăvârşit pe toate terenurile vieţii publice.
In faţa ultimelor evenimente politice însă, cari au izbit cu atâta brutalitate în speranţele şi credinţa noastră într'un viitor mai bun al ţării:
Nu putem sta nemişcaţi!
Nu putem sta cu braţele încrucişate la răstignirea neamului nostru.
Nu putem privi fără îngrijorare în faţa stărilor, ce se creiază cu gândul de a se perpetua în ţară, pentrucă ele produc dezagregarea sufletului românesc şi sapă inconştient groapa acestui neam sortit la o viaţă mai bună.

Lupus spunea...

@Ioan O
Ca situația politica,socială și economică din România nu era în regulă în perioada interbelică, așa cum subliniază și istoricii, este dovedită de evenimentele care au urmat după anul 1938.
Pe acel fond de nedreptăți a prins, ceva mai tîrziu, la români naționalizarea și colectivizarea comunistă.

Cantemir spunea...

Completez la cele de mai sus, mentionad un fapt tulburator, pe care media romeneasca nici nu l-a observat cand INS a publicat datele pe decembrie in ce priveste miscarea populatiei:
In decembrie 2012 s-au nascut cei mai putini copii de cand exista Romania ca stat modern:
http://camarasdelumini.wordpress.com/2013/02/11/despre-copii-numai-de-rau-populatia-romaniei-la-1-ianuarie-2013/

gheo spunea...

Incepand cu februarie, se implinesc 106 ani de la rascoalele taranilor de la ... "1907", perioada in care peste 60 % din acestia erau analfabeti, fara pamant, traind intro "saracie crunta", mii dintre ei fiind impuscati din ordinul "inaintasilor actualilor politicieni" cu aprobarea regalitatii, comunistii comemorau "acel mcel" al amaratilor traitori in mizerie, boli si nestiinta, si din punct de vedere propagandistic dar si pentru ca ... istoria nu trebuie uitata iar cei care au "scris-o" lasatii in negura vremurilor, actualii politicieni, televiziunea nationala care ar trebui sa-si faca meseria, au alte interese, ... incercand sa treaca sub tacere "masacrarea" a miilor de tarani romani rasculati pentru ... mancare ca, pe vremea aia nu existau ... credite bancare, pentru ca atat ei cat si copiii lor aveau si o "viata si o moarte amara", regimul comunist al lui Ceausescu facea acest lucru, politicienii de astazi... NU, de fapt, se "zice" ca, guvernantii liberali" au ordonat "distrugerea documentelor pentru ca posteritatea sa nu mai stie amploarea macelului, atunci au tras in oamnei cu gloante de razboi, astazi, ne "macelaresc" financiar sau ...

Anonim spunea...

@ CEZAR
La CEAUSESCU era si mai prezentabil!!
Prietene, tu chiar nu ai notiunea de penibil?
Cred ca iti aduce cineva aminte cand sa respiri.