vineri, 4 ianuarie 2013

Un viitor puscarias prezideaza Consiliul Superior al Magistrarurii

Băsescu le rîde în nas incompetenților juriști din sfera politică a opoziției din perioada 2005-2012, care n-au folosit pîrghiile constituționale și legale pentru a bloca subordonarea politică a Justiției față de Băsescu și ministreasa Monica Macovei din guvernul Tăriceanu.
Mă refer în special la juriștii din PSD, în frunte cu Adrian Năstase, Victor Ponta și Dan Sova. De cei de la PNL și cei de la PC nu mai vorbesc pentru că ei au fost părtași la dereglementarea Justiției din anii 2005-2006.
Adrian Năstase chiar își merită soartă pentru hăituirea din ultimii 8-9 ani, dacă a trebuit să vină, astăzi, Traian Băsescu, în ședința CSM, să le amintească faptul că nimeni nu s-a gîndit să atace la CCR neconstituționalitatea articolului din legea Reformei Justiției, adoptată prin asumare de răspundere de Tăriceanu, care a permis Monicăi Macovei să-i propună pe Kovesi și Daniel Morar  în funcțiile de Procuror General și procuror sef al DNA.
Băsescu înțelege justiție independentă doar acea justiție care răspunde comenziilor sale și care l-a apărat de rigorile legii penale pentru faptele sale de mare corupție. In ultimii ani justiția a ghicit care sunt interesele președintelui fără să i se ceară direct, a grăit gura păcătosului Băsescu.
Trusturile de presă care critică abuzurile Parchetelor în aplicarea legii sunt considerate de guvernator vulnerabilități la adresa Siguranței Naționale, afirmație aprobată de o doamnă magistrat din prezidiu, din dreapta  lui Băsescu,  prin gesturi care ar merita un studiu atent al psihologilor.

"Mai bine război decît justiție nebăsistă"  am putea să-l parafrazăm pe guvernatorul Băsescu.
Să vedem dacă  Ponta este pregătit să meargă pînă la capăt pentru demantelarea regimului mafiot instaurat de Băsescu, așa cum a promis pînă la semnarea acordului de bune maniere cu Băsescu.

Iată ce a spus, în ședința CSM, demisul din funcția de președinte.


"Nu-i uşor să ţii justiţia ferită de influenţă politică. Tu însuţi plăteşti uneori atitudinea de a nu lăsa oamenii politici să influenţeze justiţia (...). România nu are nici o şansă să meargă înainte, să fie o ţară în care cetăţenii să fie mulţumiţi, dacă justiţia nu va fi neinfluenţată politic, o justiţie care să aibă stăpâni doar legea şi Constituţia ţării, iar fiecare magistrat să fie convins că el este independent. Nu am întâlnit încă situaţii în care un magistrat, fie judecător sau procuror, care şi-a manifestat independenţa să suporte consecinţe. În schimb, am văzut situaţii de magistraţi care fără să le ceară nimeni au fost predispuşi să aplece urechea la influenţa politică. Asta ţine de fiecare magistrat. (...) Dacă nu este independent, este numai datorită voinţei lui".


"Astăzi, judecătorii şi procurorii nu sunt independenţi numai dacă nu vor ei. Ei nu pot să vrea din motive de corupţie sau structurale. Cei cu motive structurale ar trebui aduşi pe drumul că sunt independenţi din punct de vedere politic"



"E si un moment dificil pentru ca e o expectativa asa, oare ce se va intampla. Nu se va intampla nimic din punct de vedere al justitiei. Nimeni nu va negocia independenta judecatorilor de dragul pacii politice. Mai bine razboi decat justitie neindependenta”

4 comments:

mos alecu spunea...

Gresita formularea : un viitor puscarias..." . Aceasta perspectiva se "replanifica" pentru "la calendele grecesti , sau la pastele cailor" ...

://www.enational.ro/actualitate/ultima-miscare-la-dna-a-lui-daniel-morar-a-adus-o-pe-mona-pivniceru-in-pragul-depresiei-224907.html/

Yorick spunea...

Si asta va mira ?!In tara in care un parlamentar semianalfabet ii da "avizul" de ministru al justitiei judecatoarei si profesoarei de drept Mona Pivniceru este tot la fel de posibil ca un viitor puscarias sa prezideze Consiliul Superior al Magistrarurii ! Sunt curios-dar nu foarte-foarte !- ce intrebare temeinic elaborata(!) i-a adresat Jiji d-nei Pivniceru in comisie.Astfel de "intamplari" nu sunt de ras ci sunt doar triste rau de tot dupa cum tot triste mamaligi suntem noi romanii ptr.ca acceptam aproape in complicitate sa se intample dar mai ales sa se tot repete.Probabil va trebui sa asteptam craciunul viitor....

gheo spunea...

Chiar, oare de ce, una din modificarile constitutiei sa fie ca, cei vinovati/ acuzati/ banuiti de o infractiune, pe timpul "nesimtitei imunitati parlamentare" sa nu beneficieze de "celebra prescriere a faptei in timp" ?, ramanand ca dupa "descalecarea de pe imunitate" sa "raspunda" asa cum scrie tot "Constitutia" la ART.16, al. (1) "CETATENII SUNT EGALI IN FATA LEGI SI A AUTORITATII PUBLICE, FARA PRIVILEGII SI FARA DISCRIMINARI" ??? !!! ...

Lupus spunea...

@gheo
Pe timpul exercitarii functiei de presedinte prescriptia infractiunilor comise de acesta, anterior, se suspendă, potrivit legii penale, nu mai este cazul unei reglementari in Constitutie.