marți, 15 ianuarie 2013

N-ar putea fi combătută evaziunea fiscală cu disponibilizații din Armată, MAI și SRI?


Logo ANAF
"Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii", a susţinut Voiculescu.

"Oamenii din Armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti"
Despre această eventualitate au vorbit și miniștrii Muncii și Apărării.

Abia a fost enunțată posibilitatea detașării unor finanțiști din MApN către Ministerul de Finanțe, pentru ca, prin  ANAF, ei să  contribuie la combaterea fenomenului de evaziune fiscală , atît de răspîndit în economia  de talcioc, nu de piață, pe care au pus fundul toți bișnitarii....cu pretenția că ar fi oameni de afaceri, că au și sărit cu gura comentatorii care-și iau simbria tot de la niște evazioniști. 
Răstalmăcesc spusele lui Voiculescu și acuză, vezi Doamne, militarizarea Finanțelor în România. 
Nu știu cîți finanțiști poate detașa MApN dar știu că sunt o mulțime de disponibilizați, cu studii de specialitate în domeniile economico-financiar și juridic, care ar putea fi reincadrați, cu condiția eliminării dispozițiilor cap IV din Legea 329/2009, care interzic cumulul pensiei cu salariul în instituțiile bugetare.
In felul acesta s-ar rezolva și problema socială  determinată de micșorarea veniturilor personalului militar disponibilizat, urmare a recalculării/revizuirii pensiilor militare, și ar lua și apa de la moară celor care comentează fie că se militarizează instituțiile civile, fie că din nou sunt trimiși militarii la munci de corvoadă. 
,


11 comments:

CEZAR spunea...

Tocmai asta-i ,,nenorocirea" AR PUTEA !!

Avatar spunea...

Si nu ar trebui salarii pentru acestia ...ci sa le dea doar 10% din ce aduc la buget..evazionat!

tulceanul spunea...

sant pesimist ! am lucrat in sistem si stiu ca si militarii care au lucrat cu mierea au plecat adasa cu mainile " dulci " !!

Trofin spunea...

Cred ca este o alta forma de a arunca cu bolovani in armata. Intr-o societate, bine asezata ,fiecare isi are locul acolo unde este competent. Militarii trebuie sa fie competenti in Armata. Iar pornim sistemul ceausist cu "armata buna la toate" ?

Unknown spunea...

ONORABILI ANGAJATI AI ANAF,GF ETC.-FACETI-VA TREABAAAAA!

Lupus spunea...

Nu s-ar zice că sunt prea entuziasmați disponibilizații de această propunere?

CEZAR spunea...

Asteptam sa sara Dogaru cu ..o noua victorie ..castigarea dreptului la munca !!Pe dracu ...ei vor sa plimbe o hartie pe la parlament ,guvern, etc....

gheo spunea...

In 1989, "himerica fantoma" a terorismului a dus la postarea soldatilor inarmati pana in dinti peste tot, de la primarie la bazinele cu apa, de la banci la fisc, de la ... la ..., etc.,"competenta" lor a fost dovedita de faptul ca, nimeni nu a atacat nici unul din obiectivele mentionate mai sus, ... o fi devenit Armata o "sperietoare de ciori" sau de ... evazionisti!

Anonim spunea...

Asta imi reaminteste de ce am hotarat sa parasesc sistemul militar.
Ideea lui Felix ar fi buna , cu conditia sa dea intai afara toti slugoii angajati politic la M.F. si abia apoi sa cheme militarii sa le faca treaba incompetentilor care iau salarii de pomana.

Anonim spunea...

Problema se pune cam asa:
Niste angajati incompetenti nu-si fac treaba.
Solutia:
Nu-i dam afara pe incompetenti si angajam prin concurs oameni competenti, ci chemam Armata sa faca gratis munca incompetentilor.
Tara asta nu se mai face bine!

socru' lu' socrate spunea...

Plano Lupuș 16 ianuarie 2013, 12:46
Mama ce pute!!! Cum sa nu fii entuziasmat!