O carpa de bucatarie umeda (poate fi de orice marime daca acopera cratita), este suficientă pentru a stinge un incendiu intr-o tigaie cu grăsime incadescentă.
Aveți mai jos un video de numai 30 de secunde despre cum trebuie stins un foc ce apare intr-o bucatarie si ce nenorocire se intampla daca aruncati numai 200 de grame de apă .
Acesta demonstratie este facuta la o Scoala de Pompieri, cu o tigaie adanca pusa pe foc.
Un expert, instructor de pompieri, purtand un costum de protectie si folosind o ceasca cu apa de 200 g, arunca apa pe focul produs de arderea grasimii, de la o distanta de circa 3 m.
Micul incendiu din tigaie devine devastator.
Ce se intampla?
Apa aruncata, fiind mai grea dacat grasimea ce arde deja, se va duce in partea de jos a vasului incins, si se va incalzi si ea (apa), instantaneu (foc sus - grasimea incandescenta, foc jos de la aragaz).
Aburul rezultat, (avand un volum mult mai mare decat apa lichida) are o forta exploziva uluitoare si arunca uleiul aprins in sus si in lături. In camp deschis, acesta ar deveni o flacara cu un diametru de circa 9 m, generand o explozie ce se asemana ca aspect cu o mica explozie nucleara. In interiorul limitat al unei bucatarii, loveste cu putere si distruge plafonul si intreaga incapere.
De asemenea, este interzis sa aruncati cu zahar sau cu faina, peste grasimea incandescenta. O singura
astfel de ceasca aruncata, creeaza o explozie ce are puterea dinamitei.
Trimite-ți mesajul tuturor gospodinelor la care țineți!
9 comments:
Sa vezi cand arunci -20% din pensie peste amarala vietii cu politicul si bancile ce ,,dezastru- incendiu,, iese..mamaaaaa !
cea mai buna metoda - o gura de benzina si sufli tare peste flacari ! Efect garantat...
Ok !.....batem campii .......ca de obicei..cum zice francezul !!
Pe cind si o demonstratie de stingere a focului la ”pompierite” ca la politeste am vazut.
Daca ti-ar spune cineva ca in Republica Birmania de Europa, noul Eldorrado, francezii nu mai mananca castane coapte, ai crede ca este o blasfemie. Un mare poet francez, motivand cauzele unei Revolutii, a deplans soarta parizienilor, care suferind de frig si de foame si pentru ca nu mai manancau castane copate in strada, din lipsa de arginti, au ridicat baricade, si au strigat: Libertate, Egalitate, Fraternitate, atentand la ordinea in stat si trecand la dictatura strazii si la democratia unor plutocrati. Ghilotinele functionau la foc automat, decapitand incomozii.
Curentele francofone din Romania, instaurate dupa 1789, au generat dorinta de apropiere dintre cele doua popoare; primul a dovedit ca Imparatul si generalii sai, pot bea cafea la Kremlin, odata la cinci sute de ani, dar si reversul, faptul ca poate fi ocupat de nemti in doar trei saptamani, iar cel de-al doilea a dovedit ca a rezistat 2.000 de ani sa fie jefuit de marile puteri ale vremii, si-i mai ramane de-o mamaliga si de o supa cu loboda si ciolan afumat.
Acum, colonizarea romanilor de catre francezi, se face prin metode mai evoluate: sunt luate fara justa plata activele cele mai importante, sau ma rog numai managementul, ( in timp ce cu mana alesilor locali lichidezi micul comert ), sunt crescute facturile nejustificat pana la limita absurdului, ungi pe liderii grupurilor de interese locale, si apoi evacuiezi calicimea, la ghenele de gunoi, pentru ca nu si-au achitat ratele sau facturile doua luni consecutiv. Alle France!
Bancile franceze au pe rol mii de executari silite ale debitorilor sai, au atras insolventa firmelor care nu au achitat facturi la betoane, fier sau caramida, au majorat cu 300% facturile de incalzire, au crescut pretul la alimentele de baza in supermarketurile lor, etc. Par exemple: francezii isteti cumpara laptele cu 0,25 lei/kg si-l fac iaurt cu "bifidus esensis annalis" si-l vand aborigenilor cu de pana la de 10 ori pretul. Vive la France, mourir les kalliques.
Termo-Dalkia, a batut palma cu primarii. Au investit 120.000 de euro, si incaseaza cate un miliard de euro profit, pe seama pauperizarii populatie.Si acesta este doar inceputul.Romani in frig, romani in foame, si din vina francezilor lacomi, ca daca indrazneste cineva sa manance castane pe seama francezilor, birocratia judicara franceza, va avea grija sa-i reduca la tacere pe comentatorii internetului care deranjeaza interesele lor. Nu degeaba Dumitru Furdui a sarit sa prinda metrolul de la etajul 10. Dommaje La Frace
Emil
Aici era vorba de tigăi în flacari nu de castane coapte pe strazile Parisului!
Ar fi cazul sa-ti muți comentariul pe oricare post de la eticheta istorie
@ Lupus
Vorba cuiva , ”las ca merge si asa”
Asa ca fii calm.
Confunzi planoule..n-am nici o treaba cu castanele de care aduci vorbire. CONFUZIE !
In primul moment se bate toaca si se striga ”alarma, foc la cratita muierii ”
Trimiteți un comentariu