Vicepremierul Liviu Dragnea a spus că procesul de regionalizare ar trebui finalizat până la sfârşitul acestui an şi va aduce şi reducerea numărului de bugetari prin trecerea a zeci de direcții de deconcentrate de la județe la regiuni.
Regionalizarea nu presupune desființarea actualelor județe ci transferarea unor atributiuni de al București spre regiuni cît și preluarea unora din atribuțiunile organismelor județene.
In mare, viitoarele regiuni administrative vor păstra configurația teritorială a actualelor regiuni de dezvoltare.Organele lor de conducere vor fi alese indirect de alesii din județele componente, cu primul mandat mai scurt, pînă la viitoarele alegeri locale din 2016.
Incepînd cu 2014, regiunile vor fi singurele subiecte de drept cu posibilități de accesare a fondurilor europene.
Aplicarea regionalizării presupune, în primul rînd, modificarea Constituției.
Dragnea a dat asigurări că regionalizarea nu se va face însă pe criterii etnice. Vicepremierul a precizat că vor fi consultări cu specialiştii şi partidele, dar Guvernul nu va ceda în faţa presiunilor.
Mi-am luat un angajament care va fi demonstrat sau nu in următoarele luni. Vor fi discutii foarte largi, intentionez sa fac un Consiliu consultativ, pentru ca este un proiect foarte important si voi chema la discutii specialisti, partide", a declarat Dragnea.
Nota mea
Va fi puterea centrala atît de puternică încît să nu permită regiunilor să devină un "stat în stat", premiză pentru o federalizare și.... apoi.... separare?
De exemplu, se poate constitui Republica OLTENIA, dacă oltenii nu găsesc funcții de conducere la București. :)
47 comments:
Printre altele, nu se stie cate functii vor fi desfiintate la judete dar, vor fi create multe functii la "regionalizari" pentru "recompense politice" si dupa cum se stie in Romania, niciodata o institutie desfiintata nu a redus personalul ci la "umflat" !.
Aceasta nu este regionalizare de tip USL, e conceputa de Basescu, iar USL doar executa. Sa privim harta. Ce observam?
I. Romania devine singura tara din Europa, care in loc sa faca regionalizare pe principiul istoric, o face ca intr-un pictorial, acelea din imagine fiind regiuni de dezvoltare economica. Initiatorii acestui model aduc ca argument ca asa e in UE. Este total fals, niciun stat din UE nu are impartire administrativa pe regiuni de dezvoltare economica, ci pe regiuni administrative de tip istoric. Toate statele din UE au si regiuni de dezvoltare economica, dar nu sunt delimitate administrativ. Este de inteles de ce nu sunt delimitate si administrativ! Intr-o dezvoltare economica pot exista fluctuatii, astfel incat pentru un proiect anume, azi sa fie cuplate mai multe zone , judete etc., iar peste un an alte zone, judete etc. Ce facem atunci, reimpartim adminsitrativ Romania in fiecare an sau la fiecare 5 ani incat sa ne suprapunem peste regiunile de dezvoltare? Mai este o intoxicare cu regiunile de dezvoltare. Sunt transfrontaliere, nu strict nationale. De exemplu Regiunea din N-V nu se opreste ca regiune de dezvoltare economica europeana la granita Romaniei, ci cuprinde si cateva judete din Ungaria, la fel cu cea de N-E, cuprinde si cateva judete din Ucraina. Si atunci de unde pana unde se doreste reorganizare adminsitrativa dupa regiuni economice si nu istorice?
II. In harta prezentata, regiunea 7 Centru e formata din 6 judete: 3 maghiare sau maghiarizate si 3 romanesti. Reflectie! Referendum in aceasta regiune pentru independenta ca in Kosovo! Ce iese la referendum? Independenta regiunii, este logic. Locuitorii din 3 judete voteaza independenta, iar romanii din celealte 3 judete nu se prezinta la vot decat 20% ca de obicei. Plus ca unii romani din judetele romanesti atat de mult renega Bucurestiul, incat e de asteptat ca voteaza independenta.
Rezultat final: independenta Regiunii 7 Centru cu tot cu Rosia Montana, un conflict interetnic de proportii, trupe de mentinerea pacii si o Romanie cu 6 judete lipsa.
III. Aceasta http://1.bp.blogspot.com/-_U1smqaHCrE/Tfoa22AC9TI/AAAAAAAAArM/Wt_GJx7ldsA/s1600/Regiuni_Istorice_Harta_Romania_Celendo.jpg este harta cum ar trebui sa fie viitoarea Romanie regionalizate, cea cu cele 9 regiuni istorice traditionale. Asa e in UE, nimeni nu a indraznit sa isi modifice regiunile adminsitartiv istorice, de aceea exista Saxonia, Bavaria, Catalonia, Lombardia.
Insa harta organizarea adminsitrativa dupa principiul istoric ca in UE nu convine din cauza ca Regiunea Ardeal are 9 judete, 3 maghiare si 6 romanesti, crescand ponderea romanilor incat la un referendum nu poate rezulta independenta.
Asa ca, cei care conduc Romania prefera celalt model, oferind cele mai optime conditii pentru independenta Regiunii 7 Centru, un razboi interetnic de toata frumusetea si dezmembrarea Romaniei. E demonstrat cu hartile pe masa!
Apropo de :
"unii romani atat de mult reneaga Bucurestiul" , doua observatii:
1.Bucurestiul este deja un stat separat de Romania, nu mai este capitala tarii?
2.Poate Bucurestiul ar trebui sa se intrebe de ce unii romani ii reneaga pe mitici.
Sigur ca asta nu se va intampla, daca bucurestenii se simt bine, dai naibii pe ceilalti, mai ales pe moldoveni, dar avem pretentia sa ne iubeasca romanii.
Daca tara asta ar mai vrea o sansa, prima masura ar fi mutarea capitalei in alt oras, mai civilizat.
'Na ziua prieteni! Vad ca se arunca pe piata tot felul de "probleme" pe care, cel putin eu, nu le recunosc ca atare. Eu, cu mintea mea, e drept, nu prea multa, ma gandesc la problemele economice prin care trecem, la cele din educatie, la cele din sanatate, la nivelul super atins cu evaziunea fiscala, de ce nu la problemele din armata etc. Sincer, am votat cu usl ca antibasist, ca o alternativa pentru o "schimbare" si a parului, dar si a naravului. Cu alte cuvinte, pentru seriozitate, responsabilitate, coerenta, hotarare. Oare m-am inselat? Oare este aceeasi Jeanette, dar altfel coafata??? Va doresc la toti sanatate maxima si noroc exagerat!
@Gourcha
Dacă varianta USL este pe fostele regiuni de dezvoltare precis nu este băsistă.
Confunzi regiunile de dezvoltare cu regiunile europene transfrontariene.
Dacă se întîmplă ce zici la punctul II nu ar fi de vină regionalizarea ci lenea sau indiferența românilor din acea regiune.
@Ifrim
Nu ți se pare cam arogantă afirmația că București este oraș necivilizat?
N-am văzut mai multă civilizație... nici la Cluj și nici la Iași.
Aroganță trădează, în subconștient, un antiromânism de joasă speță.
Plano Lupus. Stiu ca nu iti place de mine, dar ridica stacheta! Este exact varianta lansata de regimul Basescu! Nu e absolut nicio deosebire!
I. "Regiunile de dezvoltare sunt opt mărimi statistice, fără personalitate juridică, create în anul 1998 prin asocierea consiliilor județene din România pentru a coordona dezvoltarea regională necesară pentru ca România să adere la Uniunea Europeană. Regiunile de dezvoltare ale României corespund cu diviziunile de nivel NUTS-II din UE. Deși devin din ce în ce mai semnificative în domeniul de dezvoltare regională, aceste regiuni nu au nici un statut administativ, neavând un consiliu legislativ sau corp executiv. Regiunile de dezvoltare nu sunt unități administrativ-teritoriale, nu au personalitate juridică, fiind rezultatul unui acord liber între consiliile județene și cele locale. Funcția lor este de a aloca fondurile PHARE de la UE, pentru dezvoltare regională, și de a interpreta și cerceta statistici regionale. Deasemenea, regiunile de dezvoltare coordonează proiecte infrastructurale regionale și au devenit membre ale Comitetului Regiunilor când România a aderat la UE, în 2007."
II. Arata-mi un singur stat din UE care si-a declarat regiunile de dezvoltare economica ca regiuni administrative. Harta Germaniei e aici http://www.minerals.ro/wp-content/uploads/2011/04/Harta-Germania.jpg. A Italiei e aici http://www.plaja.ro/upload/wysiwyg/italiamappata_75696.gif, a Spaniei aici http://www.continentholiday.net/images/spanien/spanien_karta.gif. Etc.
Au toate regiuni istorice ca regiuni administrative sau nu? Mai e vreun stat care sa faca ceea ce face Romania? Nu!
III. Concluzia. Nu exista regiuni nationale de dezvoltare economica,toate sunt europene. Cele din vecinatatea cu alte state sunt automat si transfrontaliere. Regiunile dupa harta ta, sunt toate incluse in regiunile virtuale de dezvoltare econmica si toate sunt si transfrontaliere.
IV. Niciun stat UE nu si-a modificat administrativ teritoriul astfel incat regiunile nationale sa se suprapuna celor de dezvoltare.
In rest e cum am spus! Si nu sunt de vina romanii, ci cei care ii intoxica cu acest plan! Kosovo e omologat! Referendum, independenta! Germania, SUA si Franta o recunosc din prima!
Alta concluzie: liderii USL fie tradeaza din prostie, neavand habar de ceea ce am spus eu (cel mai probabil), fie cu buna stiinta! Insa, ei aplica excat ceea ce a planificat regimul Basescu! Prostie sau nu, este inevitabil sa se intample exact ceea ce stie orice ofiter roman de stat major avand cele 2 harti in fata, analiza zonei, etniilor, precedentul Kosovo.
E minciuna Plano Lupus care ni se vinde de cativa ani de zile ca asa e in UE. Nu este deloc asa, cred ca am demonstrat suficient de bine! Au mizat pe principiul "crede si nu cerceta", dar unii de prin armata mai si cercetam inainte sa ne aruncam in put cu ochii inchisi!
@gourka
N-am antipatii față de tine, dar încerc să te determin să nu gîndești doar în interesul tău...în problema pensiilor.Inventezi tot felul de discriminări...
Nu sunt un adept al regionalizării.Constat că actualele regiuni de dezvoltare sunt doar de formă.Sunt de acord cu articolul scris anii trecuți de Plano 10 intitulat, paradoxal, Descentralizare prin centralizare.
Tu nu observi un lucru.Spre deosebire de regionalizarea lui Băsescu, cea propusă de USL nu desfiintează județele.
Nici unuia dintre liderii poiltici nu ii convine regionalizarea. asta fiindca pierd dreptul sa numeasca baroni pe care ii pot tine in frau si iau nastere sa le spunem ,, lorzi,, care vor avea o putere muklt mai mare.
Regionalizarea Romaniei nu este o dorinta a romanilor ci clar a marilor puteri care asa vad ele aceata regionalizare. Probabil este impus acest model odata cu luarea angajamentului politic si strategic ca nu se permite nici o rupere a vreunei regiuni asa zis maghiare . In celelalte regiuni probabil ca vor exista asa zise miscari de independenta puse la cale de ,, familii,, regionale dar noua formata politie ,, federala,, si serviciile secrete le vor taia elanul.
Aceasta impartire este necesara UE pentru a simplifica actul de comanda si control la nivel unional. Toate tarile vor fi obligate la aceasta regionalizare si totul se v-a realiza pe un asa zis model american. In nici un caz UE nu are in acest moment capacitatea sa gestioneze conflicte interetnice si miscari de independenta. In plan economic se observa in acest moment ca miscarile nationaliste maghiare nu sunt bine vazute in UE si se pare ca se pregateste o retragere a unor mari investitori din Ungaria care isi vor reorienta afacerile spre Romania si Bulgaria .
De aici probabil si majoritatea zdrobitoare din parlament , majoritate care i-a prins nepregatiti chiar si pe unii aflati acum la putere. Votul pentru modificarea Constitutiei o sa fie asa cum trebuie iar parlamentul o sa voteze asa cum trebuie.
Problema cea mai importanta este ca structurile centrale si regionale sa fie perfect pregatite si dotate pentru a face fata miscarilor inerente ale unor grupuri majore de interese interne si externe.
@Plano Lupuș 19 ianuarie 2013, 09:41 :
Asa , intre noi ... ca nu ne aude nimeni : la raspunsul dat lui Gourkha , cum ca "N-am antipatii față de tine..." .
Posibil !
Dar ideile lui sint tare "indigeste" pentru cineva care traieste "cu frica-n sîn" ... constient fiind ca situatia in care se gaseste in prezent (contributivitatea la militari) este "o anomalie" care , odata si-odata , va fi remediata ... dorinta fiind ca acel "odata si-odata" sa fie cit mai tirziu .
Sint , insa , convins ca cei care vor remedia anomalia nu vor fi ca jigodiile boccii si vor statua (pentru cei in plata) "cuantumul cel mai avantajos" ... posibil chiar si "sistemul de pensie dorit" ...
Plano Lupuș. Era vorba de regiuni, dar ma directionezi spre altceva. Inventez eu tot felul de discriminari? Tu (sau cineva apropiat tie) ai merita sa fii incadrat acum in M.Ap.N. Pe aceeasi grila de salarizare fix dupa lege, cu un profesor sa zicem, deci sa aveti aceleasi venituri. El pentru 8 ore, tu pentru 24. El pentru 40 de ore pe saptamana, tu pentru 168 de ore pe saptamana. CHIAR NU TE SIMTI DISCRIMINAT! Tu sa nu ai voie sa mai faci nimic sa contribui, profesorul orice, firma etc. Sa te arunce armata exact in M. Ciuc. Trebuie sa te decizi, ori faci naveta lunara sa iti vezi familia din cand in cand, ori o iei cu tine. Sotia fiind romanca, nu ti-o va angaja nimeni asa ca lipseste deja un venit in familie, o contributie si o pensie.
In acest timp ce profesorasul din exemplu sta cu dansa in sus acasa la Rm. Valcea, el nu poate fi mutat cu forta la M. Ciuc, doar tu. Are salariu cat tine dar la 40 de ore, nu la 168. Tu esti deja discriminat, sunteti tratati egal ca si contributori LULA! Profesorasul nai preda si la un al 2-lea liceu, tu nu ai voie, iar daca ai voie, nu ai cum ca te trimite patria in aplicatie si lipsesti de la cursuri asa ca tu esti din nou discriminat, deja te doboara profesorasul la contributii si iar sunteti tratati egal LULA! Isi mai trage si o firma si isi mareste contributiile, tu iar nu ai voie, iar esti discriminat si iar sunteti tratati egal LULA. Iar nevasta-sa iti mai rade si in nas ca nu e ca a ta somera in M. Ciuc.
Iar dupa o viata in armata, revii la tine la Rm. Valcea! Mai mergi si in audienta la dom' profesor ajuns intre timp parlamentar! El a avut voie sa candideze la functii publice, tu pauza, iar ti-a tras-o la venituri si la contributie!
CHIAR NU TE SIMTI DISCRIMINAT CA SALARIAT SI PENSIONAR UNITAR TRATAT CICA EGAL CU PROFESORUL DIN EXEMPLU? Atunci inverseaza rolurile!
PS: Se pare ca tu vorbesti mult de militari, dar nu stui cam nimic despre armata.Ai fost militian cumva?
ALT PS: Legat de regionalizare! Ma bazez pe tine ca te va detasa tara vreo 15 ani in regiunea 7 N-V dupa declararea independentei si izbucnirea conflictului interetnic! Sau pe cineva din familia ta! Voi, fosti militari, multumiti ca sunteti pensionari unitari, sunteti motivati asa ca meritati o mobilizare racnet! Eu am fost 3 ani acolo, inclusiv in perioada incidentelor de la Tg. Mures in '90, mi-a desfiintat statul si pensia militara, mi-a si scazut-o, asa ca nu imi mai trebuie. Ma bazz pe tine!
@micutzul 19 ianuarie 2013, 10:37 :
Sven Hassel , ca "nascator" al Micuţului , si-ar pune miinile in cap daca ar vedea cite idei contradictorii poate avea fostul sau camarad ...
Posibil ... UE (Nemtia) ... nu ar aprecia o Ungarie (mai) Mare .
Dar (sigur) nu ar avea nimic impotriva unei Romanii (mai) mici ...
In baza L.284/2010 (salarizare unitara) :
Un militar poate fi platit cu sume intre 1.182 si 8.265 lei (de la soldat la general , sef al SMG ; inclusiv solda de grad) …deci se poate astepta , ca valoare medie , la suma de 4.723,5 lei ; asta insemnind 155,3 lei/zi .
Un cadru didactic din invatamintul universitar poate primi intre 1.320 si 5.964 lei (de la rector la preparator universitar). Valoarea medie este de 3.642 ; adica 171,9 lei/zi .
Un cadru didactic din invatamintul preuniversitar poate primi intre 846 si 4.218 lei (de la inspector scolar general la rofesor, învătător, educatoare, educator, maistru-instructor (cu studii de nivel liceal, fără pregătire de specialitate)) . Valoarea medie este de 2.532 ; adica 119,5 lei/zi .
Un preot (pentru ca i-ati adus in discutie) poate primi intre 714 si 8.778 lei (de la patriarh la preot debutant). Valoarea medie este de 4.746 ; adica 224,0 lei/zi .
La baza scarii ierarhice :
- invatamint universitar – 7,8 lei/ora
- invatamint preuniversitar – 5,0 lei/ora
- preot – 4,2 lei/ora
- militar – 1,6 lei/ora
La capatul superior/maxim al scarii ierarhice :
- preot – 51,8 lei/ora
- invatamint universitar – 35,2 lei/ora
- invatamint preuniversitar – 24,9 lei/ora
- militar – 11,31 lei/ora
19 ianuarie 2013, 11:32
Gourkha spunea.........Are perfecta dreptate !
Decand intamplarea cu ..pensia am ajuns ca fara sa vreau sa ..observ si eu cam cum se desfasoara ,,munca " unui prof.
Presupunand ca in armata ar lucra si gravide ..un prof . lucreaza cam 25% din programul unei gravide!!
@micutzul. Nimeni nu impune unui stat cum sa isi faca reorganizarea administrativa.
"Aceasta impartire este necesara UE pentru a simplifica actul de comanda si control la nivel unional. Toate tarile vor fi obligate la aceasta regionalizare si totul se v-a realiza pe un asa zis model american."
Priveste bine hartile statelor UE. Sunt impartite pe regiuni ISTORICE, de sute de ani. Niciun stat nu ste obligat sa se reorganizeze teritorial astfel incat sa formeze regiuni administrative care sa coincida cu regiunile de dezvoltare europeana. Este si ilogic: toate regiunile/zonele de la granita unor state, sunt cuplate economic cu regiunile/judetele din statele invecinate. De exemplu - regiunea de dezvoltare din Romania N-V e cuplata in conceptul european de dezvoltare cu cateva judete maghiare. Deci este fals ca regiunea de pa harta din N-V este si regiune de dezvoltare economica, nu este decat in cuplaj cu acele judete din Ungaria. O parte din Saxonia istorica germana e cuplata intr-o regiune comuna de dezvoltare cu regiunile administrativa Turingia, Brandenburg, dar si cu o zona adminsitrativa din Cehia. ORI GERMANIA NU SE APUCA SA SE REORGANIZEZE ADMINSISTRATIV RUPAND DUN TURINGIA ISTORICA SAU DIN BRANDENBURG DE DRAGUL DE A FORMA O NOUA REGIUNE CARE SA COINCIDA CU CEA DE DEZVOLTARE ECONOMICA EUROPEANA SI CARE ORICUM CUPRINDE SI ZONE DIN CEHIA. E O STUPIDITATE! DECI, REGIUNILE ADMINISRATIVE RAMAN ADMINISTRATIVE, CELE DE DEZVOTARE AU DELIMITARE VIRTUALA, NU ADMINISTRATIVA!
Asadar, niciun stat nu are in plan sa se reorganizeze adminsitrativ astfel incat isi formeze noi regiuni administrative care sa se suprapuna peste cele de dezvoltare. Bavaria este regiune administrativa avand la baza delimitarea istotica si asa va ramane, Saxonia la fel etc. Toata Europa are regiuni administrative delimitate dupa principii istorice si nimeni nu are de gand sa le modifice granitele administrative. Si Bavaria si Saxonia fac parte din regiuni de dezvoltare economica europeana, dar nu isi modifica granitele administrative.
SI ATUNCI? DE CE ROMANIA NU IMITA EUROPA SI FACE 9 REGIUNI ADMINISTRATIVE DELIMITATE DUPA PRINCIPIUL ISTORIC? IAR EXPERIMENTE? CUI FOLOSESTE INFIINTAREA ACELEI REGIUNI 7 CENTRU UNDE IN MOD CLAR, LA ORICE REFERENDUM IESE PESTE 50% PENTRU INDEPENDENTA?
REGIUNILE ADMINISTRATIVE TREBUIE SA RAMANA CELE ISTORICE: ARDEAL, MUNTEANIA, OLTENIA, CRISANA, MOLDOVA, BUCOVINA, BANAT, CRISANA, MARAMURES. IN ACEASTA FORMA ISTORICA, ARDEALUL ARE 9 JUDETE (3 MAGHIARE SI 6 ROMANESTI - NU REUSESTE INDEPENDENTA LA REFERENDUM). IN FORMA DE DEZVOLTARE CU 6 JUDETE (3 MAGHIARE SI 3 ROMANESTI) IESE IN SCHIMB INDEPENDENTA.
Mai sunt si alte lucruri! Moldova e rupta in 2 dupa varianta cu dezvoltarea regionala. Apar combinatii aleatoare care nu respecta principiul apartenentei la o anume entitate culturala: moldoveanul e mandru ca e moldovean, ardeleanul ca e ardelean sau banateanul ca e banatean.
Ori in conceptia cu regiunile de dezvoltare, totul e varza. Muntenia e in 2 regiuni de dezvoltare economica si tot asa.
ACEASTA http://bistrita24.ro/upload/harta.jpg ESTE REORGANIZAREA ADMINISTRATIVA MODEL EUROPEAN (PRINCIPIUL ISTORIC) SI NU ACEASTA http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2011/03/regiuni-dezv-2004.jpg. DELIMITAREA ADMINISTRATIVA DUPA REGIUNILE ISTORICE ESTE MODELUL EUROPEAN SI CALEA CORECTA!
PLano Lupus. Pentru o mai buna vizibilitate, ar fi bine sa atasezi 2 harti! Iti sugerez sa atasezi harta de aici http://bistrita24.ro/upload/harta.jpg cu regiunile istorice romanesti si harta de aici cu http://www.econtext.ro/assets/94-Opt%20regiuni.jpg cu regiunile de dezvoltare.
Si eventual, spre comparatie, si o harta a Germaniei sau a Italiei din care rezulta clar ca au regiuni administrative delimitate istoric si care nu au in plan sa le modifice vreodata! Germania aici http://www.gemeinsam-fuer-afrika.de/gifs/bundeslaender.gif, Italia aici http://www.mannavini.com/files/3369411/uploaded/ItalyMap.gif.
Nu ai dreptate cum ca judetele raman la fel. Raman la nivel virtual si statistic, insa acestea vor avea rol decorativ in cadrul regiunilor precum precum cartierele intr-un oras sau localitatile dintr-un judet sau satele intr-o comuna. Cheia administrativa va fi la resendinta fiecarei regiuni, asa cum acum se intampla la un judet! Prefectura regionala, guvernator de regiune etc. Deci judetele, vor avea la fel de mare importanta in cadrul regiunilor precum acum o primarie de comuna intr-un judet, adica aproape nula!
@gourca și @mos alecu.
Hotărîți-vă!
Discutați despre sistemul de salarizare sau despre cel de pensionare?
Eu am prins un sistem de salarizare echitabil,funcție de importanța muncii prestate, adecvat perfect sistemului de pensii calculate în puncte de pensie și nu funcție de venituri nepermanente.
Ponta anunța recent că va introduce un nou sistem de salarizare.
Poate va fi un sistem avantajos pentru actualii și viitorii militari.
@Plano
Gourkha cel putin, vorbeste de un nou sistem de pensionare simililar cu cel american insa in baza unei salarizari romanesti. A dezvolat pe infomondo sistemul american pana in cele mai mici amanunte insa cand l-am rugat sa faca acelasi lucru si cu sistemul de salarizare american nu prea i-a cazut bine si refuza cu incapatanare. Argumenta cumva ca daca s-ar adopta si sistemul de salarizare nu ar mai beneficia de inchipuita noua lege a pensiilor militare cei care sunt la pensie deja.
Ca sa vezi argument.
Vreau sa ii urez lui Gourkha, bine ai revenit pe blogul MM si subofiterilor.
@Plano Lupuș 19 ianuarie 2013, 13:39 :
Auuu ! S-a'nervat sefu' ...!
Dar ... intre sistemul de salarizare si cel de pensionare s-ar parea ca "se ezista" oaresce legaturi ... ca cam asa reiese mai cu seama la "contributeala" ...
La : "...un sistem de salarizare echitabil,funcție de importanța muncii prestate, adecvat perfect sistemului de pensii calculate în puncte de pensie..." .
Dupa ce eliminam bla , bla-ul cu "...echitabil,funcție de importanța muncii prestate ..." putem (trebuie sa) reformulam : "un sistem de salarizare , adecvat perfect sistemului de pensii calculate în puncte de pensie PREVAZUT DE L.119/2010" .
Sistemul cu 20 de ani stagiu complet de cotizare si cu (mai ales) stabilirea (nu gasirea) veniturilor de luat in calcul si a conditiilor de munca aplicabile impricinatilor .
@ Unknown 19 ianuarie 2013, 14:18 :
Depun marturie (si-n fata Marii Adunari Nationale) ca ai cerut lui Gourkha sa spuna despre salarizarea in armata Americaniei . Daca ti-a raspuns sau nu ... nu stiu ... ca-i tare greu de urmarit o discutie pe infomondo ...
Daca nu ti-a raspuns , io cre'ca esti pe deplin indreptatit sa-i dai o palma (morala) , si sa ne prezantezi tu cum sta treaba ...
Ca sa aflam si noi...!
mos alecule
Am mai scris de cateva ori despre salarizarea la americani insa de fiecare data Gourkha a zis ca nu sunt bune sursele asa ca l-am rugat daca nu o face el macar sa imi dea el sursele sa nu existe vreun dubiu si fac eu inca o data rezumatul. Dar sunt convins ca nu o va face la fel cum sunt convins ca stii si tu maniera de salarizare la americani si nu numai.
@Unknown 19 ianuarie 2013, 17:40 :
Am eu o asa banuiala ca te cam "codeşsti" sa ne luminezi in privinta soldelor americanesti ...
Ei , hai nu te mai rusina si spune-ne si noua ... ca noi , astia mai vechi la "vrista" ... uitam repede ...
Si , p'orma , or fi fiind pe-aici si mai tinerei care ar dori sa stie ca cum îi in Americania ... la soldele militarilor ...
Pai hai sa iti hac hatarul:
O5 vechime peste 26 ani solda 8590 $
W5 vechime peste 26 ani solda 7966 $
E9 vechime peste 26 ani solda 6423 $
Dupa cum vezi diferenta intre un colonel si un warrant la aceeasi vechime este de 624 $ iar intre un colonel si un enlisted este de 2167 $, rapoartele fa-le tu.
Uite aici si unul dintre link-uri:
Solde militari americani
Stai linistit in cel mai scurt timp se vor indrepta lucrurile si la noi, se fac miscari in directia asta, lucrurile nu mai pot sa mearga asa.
Daca mai vrei si alte link-uri trebuie doar sa ridici mana si vei fi servit.
Si de acum va deveni o obisnuint sa scriu urmatoarele:
In acest moment in armata sunt platite functiile nu oamenii. Militarii trebuie apreciati dupa ce fac nu dupa cine sunt.
Chiar daca nu iti convine tie sau altora nu am ce sa va fac.
No ca l-ai blocat pe mosu kalicu birocratu'
ce te faci ca asta,iar scrie tampenii abramburistice
Mosu ar vrea bani la greu pt contabili popi si alte alea.....hmmm e cam nashpa,ca moare mos alecu si nu apuca marsavia asta.
mosule contabil,mars la un SRL(sa vezi cum e pe teren)
@Unknown 19 ianuarie 2013, 18:55 :
Phii ...! Mare lucru-i sa stii limbeza !
Eu care "nu le am" cu limbeza ma folosesc de ce am la indemina ... mesterul Goagal !
Si , daca stii ce sa-l intrebi , Goagal imediat "îi dă în gît" pe cei care vor sa te pacaleasca .
Deci mesterul Goagal mi-a spus ca valorile alea prezentate de tine sint SALARIILE DE BAZA (Basic Pay ... pe limbeza lor) , dar ca militarii americanesti mai au si "alte de-alea" la veniturile lor ...
De exemplu :
Salariul de bază pentru militarii de serviciu activ *
Grafic reflectă salariul de bază numai și nu include bonusuri , indemnizații și alte beneficii.
Salariul de bază pentru ofițerii de serviciu activ *
Grafic reflectă salariul de bază numai și nu include bonusuri , cote și alte beneficii.
(//translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.goarmy.com/benefits/money/basic-pay-active-duty-soldiers.html&prev=/search%3Fq%3Dbasic%2Bpay%2B%253F%26hl%3Dro%26tbo%3Dd%26biw%3D1152%26bih%3D669&sa=X&ei=6N36UOLkKYvZsgbi7IHgDQ&ved=0CFUQ7gEwBA)
He-he-hei ... si cind incepi sa le descilcesti pe "alte-alea" ... tare se mai schimba situatiunea !
Si cel mai al dracului este ca si armata americaneasca plateste oamenii (cu vechimea , priceperile , atitudinea fata de serviciu , nevoile familiale , etc. , lor)... nu functiile ...
Dar probabil ca l-am intrebat eu prea insistent pe mesterul Goagal ... si de aia mi-a spus atitea lucruri pe care nu ti le-a spus tie (nu pot sa cred ca tu nu ai stiut ce sa-l intrebi !) .
Azi am discutat cu niște activi din regiunea 8. Cum sunt cu urechea aproape de ușile alea de unde ne vin ora exactă și toate nenorocirile biblice, zvonurile transmise de ei sunt cică cele mai plauzibile fiind luate de pe/la SURSE. Luați-le doar ca pe simple bârfe, cert este că activii încep să-și pună întrebări lucru nu tocmai rău chiar dacă e cam târziu.E drept că nici cei care trebuie să le răspundă la acestea nu stau degeaba. Chestiile de le interne și de la magistrați sunt semne clare în acest sens.
Cică până în 2015 vre-o 15 mii de activi vor trece în tabăra rezerviștilor. Pentru asta încă de anul acesta vom avea o garnitură nouă de legi privind salarizarea, statutul și pensile militarilor.
Pădurarul Dușa și marinarul Stroe au sarcina să rezolve problema pensiilor militare pentru cei prinși de L 119. Rezolvarea trebuie făcută fără prea mari eforturi financiare, că se supără nenea FMI, pe principiul tai aici, mai dai dincolo. Treaba cu taiatul curge de prin noiembrie, dar la debit mic să nu pară inundație. Se pare că se va renunța la HGS 1019 și pentru activi și pentru pensionari. Asta va crea alte riposte din partea celor pensionați deja pe L263, dar se pare acă aceștia vor fi recuperați printr-un apendice la noua lege a pensiilor.
Nu prea știau nimic despre introducerea militarilor într-o militarilor ca grupă distinctă în clasificarea ocupațiilor în România, chestia care reprezintă cheia succesului în acestă nouă tentativă de reformare a armatei.
Referitor la binomul salarizare- pensie, sau cum se spunea pe aici la sistem de pensii american și solde americane, totul va fi ”made in Romania”.
Dez_akord_atule treb'e sa-ti repet si eu ceea ce ti se spune , frecvent , pe blogul perete de wc : atunci cind scrii , da PET-ul cu bere deoparte , ca sa poti vedea monitorul ... ca , altfel , numai timpenii debitezi ...
@mos alecu
"Grafic reflectă salariul de bază numai și nu include bonusuri , indemnizații și alte beneficii."
Adica indemnizatie de comanda, salariu de merit si alte ciudatenii carpatine?
Afla ca la ei nu se practica asa ceva, toate drepturile pe care le primesc le gasesti in pagina "Military Benefits". Mai gasesti de asemenea anumite sporuri in celelalte pagini eg. "Career Sea Pay Chart". La ei toate veniturile militarilor sunt publice nu ca la noi secrete.
Insa nu am de gand sa mai continui pe aceasta tema, il las pe Gourkha.
@ Unknown 19 ianuarie 2013, 21:16 :
Ei , vezi ? Asta e cusurul tau , te superi repede !
Deci :
- solda de merit (c-asa-i spunem noi , militarii ... salariu ii spun/spuneti ceilalti , civilii) nu "se mai ezista" de prin 2010 .
- "alte ciudatenii carpatine" , ai dreptate , nu sint ! Sint "ciudatenii americanesti" !
- "La ei toate veniturile militarilor sunt publice nu ca la noi secrete." . Exact ca si al noi - a se vedea L.138/99 , L.330/2009 , L.284/2010 care sint atit de publice incit nu sint secrete deloc . Ca unii nu le stiu , si le declara ca fiind secrete este cu totul NEintimplator !
Mos Alecu, de mai defaimezi odata blogul ala, te dau in judecata si-o sa sfirsesti asa ca mine. Ai inteles?
PS. Nu ai atitia bani, cit iti vom cere pentru daune morale...
mos alecule trebuie sa te dezamagesc, nu m-am suparat, daca te referi ca sunt suparat pe Gourkha nici asta nu e adevarat. Eu chiar il apreciez dintr-un anumit punct de vedere, el este printre putinii care au facut ceva concret pentru a isi aparat un drept pe care ei considera ca li se cuvine, asta e dovada de civism. Ca e incapatanat si nu asculta si alte opinii este cu totul alta treaba.
Karadeniz tot ce ai scris este mai mult decat barfa. Situatia actuala nu e deloc roz, ba mai intunecata decat se asteptau, daca nu fac rapid ceva sa opreasca plecarile de la baza ierarhiei dezastrul va fi total iar o solutie Made in Romania nu cred ca va reusi acest lucru. Nu stiu daca deja nu s-au inceput recalcularile fara HGS-1019 la casa sectoriala de pensii a MAp.
@Don Corleone 19 ianuarie 2013, 21:44 ;
Bre Nedisponibilule (c'asa zice blogger-ul ... "Profil nedisponibil") ...
Da' io n-am defaimat niciun blog ... ba as putea zice ca sa spun ca i-am facut oaresce publicitate ...
Si pin'la urma si la urma ... de unde stii tu la ce blog ma gindeam io ? Ca doar n'oti fi fiind atit de lipsiti de modestie incit sa va credeti unici in blogosfera ? C'or mai fi fiind si alti "dilii" !
Cit despre "daunele morale" ... gata m-ai dat "pe spate" ! Daca-i vorba despre blogul la care ma gindesc io ca te gindesti tu ca m-am gindit io ... apoi "moralitatea"-i cea mai mare virtute a lui ...
@Don Corleone
Poti sa ma chemi ca martor in instanta, deja mosu a inceput sa o dea la'ntors, ca nu de blogu' ala vorbea, ca nu mai face, etc. E inspaimantat total.
Pune-i intrebarea asta:
Ce'are gratii pe pereti si e plina de baieti?
Mos Alecule vazui ca si profilul 'neatale e foarte disponibil. Oricum s-a pus o recompensa pentru...
Baietii vor sa te mai "vada la chiup" ca le lipsesti. Hi, hi, hi!!!
Sa Nu va legati de mos PPPPARTAG ! Clara treaba?!
Jawohl herr!
Ce stiti voi. Poate mos Alecu are imunitate.
Baieti, lasati-l pe Mos Alecu in grija mea!
N-am scris io alea de mai sus!!!
Io doar am vrut din fantezie sa-i dau "o muie pe la spate"lu' mos calicu'
Da si mosu' smecher....."feribotu"
Si io care credeam ca daca lipsesc un timp , din cauza ... de motiv , vor aparea pe-aicea discutii care sa ma faca sa-mi schimb atitudinea !
Ti-ai gasit !
Aceiasi sergenti bula (prostovani , prin definitie) , dez_akord_ati (cu_cutia craniana umpluta de o emulsie de neuroni in alcool etilic) ... plus alte mărunţişuri) .
La "mărunţişuri" am in vedere pe :
- unknown (cunoscut si ca lorem ipsum ... un nimic , un răhăţel , folosit in industria tipografica) deranjat de faptul ca "mesterul Goagal" (mester = maistru ... dar ... destept ... nu maistru militar facut "la gramada") deci deranjat ca i s-au darimat "constructiile ideatice (de fapt ... idioate)" legate de soldele militarilor americanesti ...
- avianyc ... probabil din dorinta de a-si vedea numele "pe sticla" ...
- don semaca ... din aceeasi echipa de pe blogul perete de wc ... la fel de redus mintal ... Băieţaş , se zice DOM' (de la domnule) Semaca_ca este vorba de un român ... DON-ul folosit de tine este din alte limbi (nu de alea pe care le dati voi pe oriunde gasiti un orificiu disponibil...)
Domnu' Mos Alecu, garantez eu pentru don SEMACA. Studiindu-i arborele genealogic, vei descoperi ca se trage dintr-o familie de "granzi" andaluzi, din cei care au descoperit Lumea Noua si de aceea numele lui cuprinde si apelativul "don". Asa ca nu te grabi sa arunci cu pietre, daca nu stii intreaga poveste...
"Don" fiind un titlu onorific , nu un apelativ ... presuspun ca respectivului individ i-a fost studiat arborele GINECOlogic , studiu in urma caruia sa fi rezulatat ca este inutil chiar si sa se arunce cu pietre in el ...
mos alecule nu e corect, tot la maruntis ma tii si aici e pe pile si relatii?
@Unknown (foarte cunoscut , insa , intre maruntisuri...)
Pentru a iesi din categoria de "maruntis" treb'e sa ai ceva "la bibilica" ...
Atita timp cit din miştoul facut de mine la adresa Nedisponibilului tu ai inteles ca m-au infricosat zicerile lui ... sint slabe sperantele de a iesi din categoria "maruntis" ...
Ca exemplificare a "maruntisului intelectual" pe care il reprezinti este si acea zicere a ta ... cu : "ce are gratii PE PERETI ..." ...
Gratii PE PERETI ... !
Baaaai , armata cu cai de lemn !! Daca nu va potoliti va bag in ,,front"
Voi IL LUATI DE PROST PE MOS PPPPPPARTAG ?? Tocmai pe mos PPPPPArtag CARE STIE SI VA DEMONSTREAZA CA 2+1= ...5 SAU -4 DUPA CAZ???
@plano 10 lupus
Civilizatia nu tine exclusiv de nivelul de trai.
Tocmai raportat la nivelul de trai, pretentiile sunt mai mari in ceea ce priveste Bucurestiul.
Din pacate , in afara de ifose si aroganta, nu prea vezi altceva in iubita capitala.
Cine a circulat putin prin Europa intelege ce presupune un oras civilizat.
@ifrim
Ifosele și aroganța sunt mai evidente la românii din afara arealului valah.A devenit un clișeu că ei ar fi mai civilizați.
Nu cred că ai călătorit mai mult ca mine prin Europa.Cînd te abați din centrul marilor orașe europene întîlnești aceleași elemente de necivilitate ca în mai toate orașele din România.
Trimiteți un comentariu