joi, 31 ianuarie 2013

Cît de jos au coborît Popularii standardele democratice ale Comisiei Europene!!!


RAPORTUL COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIU(dati click), privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de cooperare și de verificare, oficializează directive ale organismului executiv european potrivit cărora instituțiile statului și ordinea constituțională de tip băsist sunt destabilizate prin campanii de presă. 
Nu recunoaștem în documentul MCV teza băsistă care  spune că presă este o vulnerabilitate pentru securitatea națională? 
Am impresia că la Comisia Europeana chiar se dorește să se rețină doar pîrele celor apropiați de Basescu, aceștia(macoveiști, prediști sau stolojeni) fiind folosiți(în sensul peiorativ) pentru a găsi motive care să justifice stoparea intrării României în Schengen. Păi , dacă intră România și Bulgaria în spațiul Schengen,  cine îi mai oprește la granițe pe asiatici și pe africani, care intră în Europa prin găurile frontaliere din Grecia, să ajungă în centrul și vestul Europei? 
Iată pe scurt directivele europene potrivit cărora Ponta ar putea adopta, dacă n-ar avea minte, o lege a cenzurii.

introducerea unui cadru clar privind interdicția de a critica hotărâri judecătorești și de a submina activitatea magistraților sau de a face presiuni asupra acestora și asigurarea aplicării eficace a acestor cerințe. Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să fie invitat să emită un aviz privind dispozițiile relevante;
revizuirea standardelor existente pentru a  se garanta existența unor mijloace de informare în masă libere și pluraliste, asigurându-se, totodată, măsuri reparatorii eficiente împotriva încălcării drepturilor fundamentale ale omului și împotriva exercitării de presiuni nejustificate și a recurgerii  la acte de intimidare de către mijloacele de informare în masă asupra sistemului judiciar și a instituțiilor implicate în combaterea corupției. Ar trebui să se dea asigurări Consiliului Național al Audiovizualului  cu privire la independența sa efectivă, iar acesta  ar trebui să își îndeplinească pe deplin rolul prin instituirea și aplicarea unui cod de conduită în această privință;



Si dacă relatările presei despre ce se întîmpla la nivelul CSM se confirmă tocmai prin acțiunea fără precedent, de revolta a judecătorilor împotriva politizării organelor de conducere ale Justiției, realizează  Comisia Europeană în ce situație penibilă s-a băgat prin Raportul MCV?
Este vinovată presa dacă  Parchetele și Serviciile subordonate lui Băsescu o servesc cu stenograme din dosarele de cercetare penală?
Instituțiile de presă din România ar trebui sa denunțe grabnic abuzul nepermis al Comisiei Europene la Amnesty International și la Asotiatia Internationala a Ziariștilor.
Si Europa Libera era acuzată că destabilizează regimul comunist! 
Chiar atît de jos au coborît standardele democratice popularii din Comisia Europeană?