duminică, 21 aprilie 2013

Scoateți căpușele înfipte în piele cu fosforul umed


Înnebunită după aroma fosforului umed, căpușa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros. Cu toții incercam sa ne ferim de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște, răspândesc boala Lyme (Borrelioza).
Căpușa înfiptă în piele poate fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui singur băt de chibrit. Umeziți capul unui băț de chibrit, și descrieți cercuri cu el, în jurul locului unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde căpușa își va extrage singur capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor!  Această metodă de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă. Se stie ca prin apucarea corpului căpusei riscam ca saliva acesteia să fie injectată în corp prin ruperea capului insectei înfipte în piele.

22 comments:

mos alecu spunea...

Ce-ai patit motanele cacacios ?
Ti-i dor de-o alta flocaiala , de ma cauti pe la toate articolele ???

Sau esti nemultumit de demonstratia pe care ti-am facut-o (precum ca esti prost) si oferi si alte argumente ca , pe linga ca esti prost , esti si puternic "deranjat la bibilica" ???


Sefu' , nu ai vreo relatie la vreun psihiatru ??? Poate poti interveni matale sa-l ajuti pe motanelul cacacios ! ... O internare , sau macar vreo "pastica" , ceva care sa-l scoata din necazul pe care-l are la bibilica !!!

Skywalker spunea...

Oare articolu' asta nu e o fabula si se refera la capuse gen mos EBA?
Oare capusele de tipul asta nu pot si extrase printr-o lege a pensiilor cu principii serioase in locul batului de chibrit?

CEZAR spunea...

Moama .ce-i face Tigri2 lu mos PPPPARTAG!!

CEZAR spunea...

O singura ..remarca ! De pe curul ...AvianuKai..capusa poate fi data jos doar cu ..picamerul!!!

mos alecu spunea...

Măi prostovane de sergent bula (cezare) esti o jigodie !

De ce-ti bati joc de motanelul cacacios ?
El nu intelege ca tu il iei "la mişto" ...si ia "de bune" laudele tale !...
Asta il face "sa-si ia avint" ... neintelegind ca tu rizi de el !

Da-o dracului de treaba ! Lasa-l in pace , nu-l mai intarita ... ca ride lumea de el ! Iar el fiind "de-ai nostri" ... ride lumea de noi toti !

mos alecu spunea...

@tigri2 22 aprilie 2013, 17:42 :
S-a facut , colegule de an (al iesirii la pensie) !

Asta inseamna ca :
- ne "taxăm" (criticam , combatem) in continuare IDEILE prezentate
- nu mai facem legaturi tendentioase cu persoana (unul dintre noi doi ... nu altii) care emite/sustine acele idei
- sustinerea , de catre unul din noi , a atacurilor altora la adresa celuilalt dintre noi doi ... anuleaza intelegerea

mos alecu spunea...

@Comentariu şters
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
22 aprilie 2013, 17:42
------------------------------------
Ca sa nu se creada ca m-am timpit atunci cind am dat raspunsul din 22.apr 2013 , 18:28 prezint comentariul care a generat raspunsul meu :

Blogger tigri2 spunea...

@Mos Alecu
Uite cum sta treaba,eu sunt dispus sa te iert pentru toate magariile pe care ti le-am adresat si vreau sa inchei un armistitiu,cu conditia sa fim indiferenti unul fata de parerile celuilalt.Am vrut ,doar, sa evidentiez ca nu numai o tabara are dreptate ,ca fiecare am muncit acolo unde am fost pusi,iar daca soarta ne-a silit pe unii sa ne intrerupem activitatea inainte de termen ,pentru bunul mers al tarii eu cred ca acuma orice lege ,reparatorie,sau cum s-o numi ea ,nu trebuie sa multumeasca o parte pentru a nedreptati pe alta si orice ar fi sa luptam unii pentru altii si sa sustinem si pe cei care au fost scosi la pensie inainte de vreme ,sa li se dea drepturi reparatorii,ca este de unde ...numai privind cate palate,vile,masini si curve au imbogatitii natiei-pe nedrept.
Asa ca Mosule :propun pace,esti de acord?

22 aprilie 2013, 17:42

Skywalker spunea...

Mosule ai suparat motanu' si si-a sters toate comentariile.
Zice mosu':
" ne "taxăm" (criticam , combatem) in continuare IDEILE prezentate".
Care dracu idei ca tu ai una si fixa, tu vrei pensia ta grasuta calculata de pe ultima luna, castigata cu linguseala si matrapazlacuri.

Skywalker spunea...

Motanule esti un las, cum sa faci armistitiu cu mos EBA. Tu trebuie sa te ghidezi dupa principiul "Nu-i pasa leului ce gandeste râma(capușa)".

mos alecu spunea...

Domnu' ciocănar ... ca la prosti le place sa li se zica "domnu' " ...
Timpitule tolomac (unknown) ... maidanez-tomberonez ...

Anonim spunea...

io nu ma bag peste mos pppartzag(oaii ce rima!) ca si asa asta stie una si buna"banii meeei banii meeeiiii....ce-am facut cu ei??"
"contabil militar" ce pele-ul meu:
deja cand scriu"contabil militar"vad CONTRADICTIA IN TERMENI.....cat despre lins si gudureala contabilii erau cei mai buni la aceasta "lupta". ce rau imi pare ca nu pot vorbi ca pe MH....da ce rau imi pareee!!

PS a inaintat mos ppppartzag un proiect de lege prin care sa i se calculeze pensia in functie de perioada intrauterina + ultimele 3 ore de serviciu(cu toate sporurile jucate la masa verde)Pai d'aia e contabil, nu?
Baaa ce nehalit zgarciob!!
"N-ai cu cine domle n-ai cu cine"

Anonim spunea...

care-i aduci ba niste fosfor umed lu' capusa asta ppppartzag?
sau mai bine ii rupeti capul infipt adanc in magariile L164(contabil ce peleu meu...."un adevarat luptator" 'tu-l-as in dinti.(na ca tot mi-a scapat una 'de dulce')

Skywalker spunea...

Zice mosu:
"ca la prosti le place sa li se zica "domnu' " .."
Deci sa inteleg tu stiai cand ti se adresau soldatii cu domnu "gradu'" te considerau prost?

mos alecu spunea...

Timpitule tolomac (unknown) ... maidanezule-tomberonez ...
Tu ai rugat (ca orice prost) sa ti se adreseze lumea cu ... domnu' ...

Unknown spunea...

@mos EBA
Te rog, domnii ciocanari(maistrii)!

22 aprilie 2013, 10:42

(://www.blogger.com/comment.g?blogID=3470958100828025726&postID=6923285202912201356)

mos alecu spunea...

Dez_akor_atul (curuldeleu) ... maidanez-tomberonez sadea ... dupa ce a "dat o raita" pe la ghene si a scurs resturile de bere din bidoanele aruncate la gunoi ... a iesit in lume sa-si rîgîie marile lui gîndireli ...

Skywalker spunea...

@Don Corleone
Tare mi-e mie teama ca le pregateste Dusa astora ca mos alecu o lege de o sa li se para o amintire placuta Legea 263. Prea merge pe burta. Stii reclama aia "Prea bun, prea ca la tara".

Anonim spunea...

@Unknown
Bun articolul:niste capuse.ce-ar mai fi de zis?
poate ca...
daca s-ar putea....
speram ca.....
cititi pe contabilul mos alecu,scursura armatei romane( ca doar il stiu de fo doi ani)
Si apropo mos alecule,chestia cu mai danezii si tomberoanele repetata le nesfarsit denota faptul ca esti limitat,foarte limitat in gandire.Din pacate nu ai sanse sa progresezi.repeti aceleasi ineptii ca o placa de patefon zgariata.
Cu compasiune!
Don Corleone

CEZAR spunea...

Pentru eradicarea ,,capuselor"- contabili folositi picamerul sau...aruncatorul de flocari purtat de ..tanc!!

Anonim spunea...

stie cineva?
oare la mos alecu merge smecheria cu chibritul?Io nu cred ca asta are mandibule de otel inclestate pe pensia smecherita...i se poate"rupe capul" taindu-i ultima cifra din "coponul de penzie"
am si io o intrebare? de ce contabilii trebo sa aiba uniforma si grade militare.Oare de ce? Imbracati civil nu pot sa-si faca calculelelele
PS cand ma refer la tinuta lor ma refer desigur la statutul lor(!!)

PS 2 la mine in fosta unitate functia era de ofiter financiar cu gradul de maior.Avea 2 tanti civile contabila+casiera in subordine care munceau din greu toata ziua.Dom maior o labarea si el tot toata ziua(daca avea timp sa treaca pe la unitate) dar a fost nelipsit de la SM ani de zile....seful logisticii(si loctiitor al comandantului) era cu totul alta calimera
oricum dom maior (ofiter financiar) era usor de gasit zilnic la carciuma micsunica(ma rog un fel de mos alecu mai tanar)ptiuu' daca o fi tot ala?

Anonim spunea...

Pesese
apropos:ofiterul ala financiar spargea poarta unitatii la 15:30 fix daaa direct din carciuma

CEZAR spunea...

......pai ce treaba avea el cu Armasa ? Eventual sa-i mai fure pe ,,ai mici'' de ceva diurne ..de pe unde tot erau plimbati (si nu stiau ca li se cuvine )
Aaaa...si treaba cea mai importanta ..sa-i sopteasca in ureche lu sefu (ii).....v-am mai bagat si dvs... cateva sporuri...asa pt. sufletelul dvs. ....la care seful cu scarba bine mimata..bine baaa!!

Anonim spunea...

@cezar
ii cam cunosti si tu pe astia cu brandul "mos alecu" ai ? ii cunosti bine bine.Ca ce-ai zis tu e adevarat, da io am zis sa fiu mai domol

baaa si am un colonel(de mov) de finante in bloc.sa-mi bag... stia doar sa puna stampila triunghiulara aia cu(verificat control financiar intern)din 50 in 50 de file fara sa verifice nimic ABSOLUT NIMIC.intr-o juma de ora pleca acasa si beat manga si satul in urma 'controlului' care tinea fo 7-10 zile
Baaa da ce mishto a dus-o el la sibiu la scoala de pifanterie/artilerie etc in "controale".In 2 saptamani s-a intors cu dacia 1310 nou-nouta (vopsit ,bibilit caociace noi-noute de la stocul armasii set motor nou ce mai ba ce mai totul de luxe+ portbagajul plin +bistarii
stiti cat are penzia acu movuliul finantist?Nu va spun ca dati in icter Doamne fereste
PS Na ca uita-i: acu se lauda si cu legitimatie de fost lucrator la secu....secu ala de pe vremuri.desi io stiu ca de la secu nu se iese la pensie.Doar popa te scoate din sistem definitiv.Doar popa!