duminică, 13 mai 2012

Alegeri locale la Rm Valcea. Se vor debăsesciza râmnicenii?








 Senator Em Frâncu,USL
Eusebiu Veteleanu,UNPR
Actual primar, Romeo Radulescu, PDL
Partidul oamenilor de afaceri proveniți din rîndul descurcăreților din perioada fostului regim comunist, îmbogățiți   din afacerile cu statul postcomunist, am numit PDL, a pus stăpînire, după alegerea ca președinte a  lui Băsescu, pe mai toate pîrghiile de comanda instituțională  din municipiul Rm Valcea.  
O armată de funcționărime a devenit interesat  un corp de activiști portcalii, posturile din sănătate și învățămînt se ocupau numai după culoarea carnetului de partid, oamenii de afaceri mai cîștigau licitațiile doar dacă acceptau să returneze PDL-ului sau activiștilor săi o parte din sumele încasate pe lucrări.
Emblema pedelizării a fost primarul Gutău, denunțat de oamenii de afaceri care nu au mai suportat birul iar justiția nu a mai avut ce face  și l-a băgat la pușcărie.
Chiar dacă fostul primar Gutău are merite în dezvoltarea edilitară a orașului, nimic nu justifica scenele publice grotești de simpatie ale  funcționărimii portocalii față de primarul revenit din pușcărie.
Dacă n-ar fi avut interzicerea exercitării unor drepturi cetățenești,Gutău ar fi candidat din nou cu șanse mari de cîștig. 
Nu candidează Mircia Gutău dar, impreună cu un viceprimar portocaliu și cu un avocat plimbăreț pe la mai toate marile partide, a trecut la partidul generalilor UNPR-iști, încercînd să transfere capitalul de popularitate către cei doi asociați, unul candidat la Primărie și altul candidat la presedinția Consiliului Județean.
Se pare că noua lege a alegerilor locale, cu atribuirea mandatelor într-un singur tur, defavorizează forțele politice băsiste, PDL și UNPR,  care se anulează reciproc în competiția cu candidatul USL.



5 comments:

alex parolea-moga spunea...

Există o inerție a judecății valorilor împământenită nu numai în Vâlcea - susținerea celui care a făcut puțin pentru comunitate dar mult , revoltător de mult pentru sine . Știu bine ce s-a întâmplat în județ căci vreme de 35 de ani destinul meu a fost legat indisolubil de acele locuri și de oamenii lor . Retrospectiv , cei care astăzi sunt în topul celor patruzeci de familii a căror acumulări sunt echivalente cu a celorlalți locuitori la un loc , erau inși comuni , unii marcați de griji materiale , îndatorați prin rate la case ori la modestele Dacii ... Averile sfidătoare sunt categoric rezultatul unor operațiuni care nu au nimic în comun cu munca , inovația , competența , bumul economic transnațional căci ceea ce dă bogăția este cunoscut de toți ca fiind - PROFITUL - rezultat economic asupra căruia a acționat IMPOZITUL !!!
Discrepanțele dintre stări sunt uriașe , sfidătoare , incriminante . Este justificată dragă domnule LUPUȘ osteneala de a ajunge în divanul deciziei căci cine împarte , parte își face !!!

Lupus spunea...

@alex parolea
Este justificată osteneală bisnitarilor si comerciantilor din perioada comunistă ajunsi „oameni de afaceri” în postcomunism să ajungă în demnități locale, dar sunt mai mai greu de înțeles gesturile de simpatie fată de ei din partea populației sărăcite și a presei locale.

alex parolea-moga spunea...

Năuceala majorității vine din mediocritatea de facto - stare în care s-a complăcut . Averea țării adunată cu trudă și sacrificii , era averea poporului român , popor care n-a delegat o anume pletură să o administreze în interes personal ori de grup , mai grav , a cedat-o pur și simplu ieșind din starea de veghe , abandonandu-se unui somn sinucigaș ... Așa , doar așa se explică opulența unei minorități și starea extremă a majorității . Și nu este totul căci povestea nu s-a încheiat . Presa este în două - una la putere ,una în opoziție - știe și practică asiduu prostituția . Dezinformarea este materia primă , indiferent de ce parte s-ar afla . Regret , am crezut în puterea ei , în misiunea uneori mesianică , în schimbările hotărâte de alchimia dintre cuvant și adevăr ...am construit cândva un ideal , unul numit REPORTER ... erau vremuri încărcate de speranță ... Erau .

mos alecu spunea...

@Lupuș 14 mai 2012, 10:59 :
La : "... sunt mai mai greu de înțeles gesturile de simpatie fată de ei din partea populației sărăcite și a presei locale."
-S-a inoculat populimii ideea ca "elitele" au un "drept divin" de a conduce si de a fi "indestulate material" ... Reactia populimii a fost : toti "indestulatii material" sint "elite" ... ca urmare ei TREBUIE sa conduca ...
-despre "presari" ... in capitalism totul , dar absolut totul , este supus proceselor de evaluare si de transfer de proprietate (vinzare-cumparare) . De ce "constiinta" , "convingerile" , bla-bla-bla , ar face exceptie , intr-un astfel de sistem ? ... Pina la urma : clientul nostru (cel care plateste ... mai bine) , stapinul nostru !...

alex parolea-moga spunea...

MOȘ ALECU ,
Încerc să vad și dincolo de tabloul desenat prin cuvinte . Am credința că sunteți în șaua adevărului .
De câteva zile , fără să mi-o ceară cineva , am făcut un demers jurnalistic chiar dacă sunt , hai să-i spun ,,în retragere,, . În preajma unor bancomate , în trei orașe diferite am fost atent la reacțiile celor care își ridicau pensiile . Atâta bucurie și surpriză binefăcătoare n-am văzut de mult . Jocul s-a încheiat - PDL ul a pierdut masiv , a pierdut prin faptul că a fost pe lângă politica organizării alegerilor , pentru că și-au dat cu stângul în dreptul, pentru că fără EL COMANDANTE , au naufragiat ... Numele lui Victor Ponta a fost rostit fără exagerare de fiecare ins care citea pe chitanță și remarca ,,revenirea,, la normalitate !!! Și oamenii - bărbați și femei îi mulțumeau în ignoranța lor pentru bănuții furați de nepricepuții cârmuitori abia debarcați promițand altora votul ... ! Așadar , USL a câștigat nu numai simpatia și transferul de putere dar , cu siguranță și un nou mandat ! Întrebărea ar fi - cu ce elite își vor revendica ,,dreptul divin ,, de a conduce și de a restabili ,,îndestulareas materială ,, ?