marți, 17 iulie 2012

Institițiile europene s-au decredibilizat în fața românilor, în 2012, mai rău decît dacă ne-ar fi condamnat pentru alungarea lui Ceaușescu, în 1989

Instituțiile europene par a fi mai interesate de aparența democratică dintr-o țară decît de modul efectiv în care se manifestă democrația.
Așa s-ar părea după ce ce organismele populare ale Uniunii Europene s-au trezit strigînd ca proasta în tîrg că Băsescu ar fi fost etalonul democrației în România.
Cam așa se întîmplă cînd dezbaterile despre încălcările normelor democratice de către regimul Băsescu, timp de 6-7 ani,  s-au desfășurat în cadrul intern iar suspendarea-demiterea a fost expediată de mașina propagandistică cotrocenistă în afara granițelor.
In orice caz,  Băsescu și ai săi au dat o lecție de manual liberalilor și social democraților despre modul cum pot fi mințite instițuțiile europene.
Mai bine zis, instituțiilor europene le place să se lase mințite pentru că e greu de presupus că ambasadele europene și Serviciile de Informații occidentale nu cunosc realitățile politice din România.
Se tem comisarii europeni că România fără Băsescu nu va mai fi atît de slugarnică și că va consuma mai mult din fondurile europene care i se cuvin?
Propaganda băsistă este o armă cu două tăisuri: abia acum vor afla și europenii ce grozăvii anidemocratice s-au produs sub Băsescu.
In plus, Băsescu se compromite singur și în exterior  dacă mai continuă să vorbească prostioare pe le mitinguri.
Se pare ca avalanșă pornită asupra României de Comisia Europeană s-a poticnit în fața realității.

Roumanie : l'UE estime avoir obtenu satisfaction sur ses demandes

Le Monde.fr |


Le président de la Commission européenne, José Manuel Barroso (à droite), et le premier ministre roumain, Victor Ponta, le 12 juillet à Bruxelles.
 La Commission européenne a annoncé mardi avoir obtenu satisfaction sur toutes ses demandes concernant l'Etat de droit en Roumanie, et juge à présent "cruciale" leur mise en œuvre "effective et rapide".

Le premier ministre roumain, Victor Ponta, a "donné de nouveaux engagements écrits" sur les 11 points soulevés par la Commission, indique celle-ci. M. Ponta avait en effet été convoqué le 12 juillet à Bruxelles pour s'expliquer sur les récentes atteintes à l'Etat de droit dans son pays, et s'était vu énumérer 11 demandes par le président de la Commission européenne, José Manuel Barroso.

INDÉPENDANCE DE LA JUSTICE, RESPECT DES DÉCISIONS DE LA COUR CONSTITUTIONNELLE
Bruxelles demandait notamment à la coalition de centre-gauche de donner des garanties fermes sur l'indépendance de la justice et le respect des décisions de la Cour constitutionnelle. La Commission sollicitait l'abrogation de deux décrets d'urgence adoptés il y a dix jours, qui réduisent les pouvoirs de la Cour constitutionnelle et changent les règles du référendum prévu le 29 juillet pour valider la destitution du président Traian Basescu.
"La Commission continuera à surveiller la situation, également dans le contexte du mécanisme de vérification et de coopération. Le rapport sur la Roumanie qui sera adopté par le collège des commissaires mercredi sera actualisé de façon adéquate", a ajouté le communiqué.

Traducere

 România: UE consideră că a obţinut satisfacţie cu privire la cererile sale



Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso (dreapta), şi prim-ministrul român, Victor Ponta, 12 iulie la Bruxelles.

 Comisia Europeană a declarat marţi a obţinut satisfacţie cu privire la toate cererile sale pentru statul de drept în România, şi consideră acum "crucială" punerea în aplicare "în mod eficient şi rapid."
Premierul român, Victor Ponta, "a dat de noi angajamente scrise", de pe cele 11 puncte ridicate de către Comisie indică faptul că. Domnul Ponta a fost chemat într-adevăr, pe 12 iulie la Bruxelles pentru a explica recentelor provocări la adresa statului de drept în ţara sa, şi a fost 11 cereri prin enumerarea preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso .

Independenţa sistemului judiciar, respecta deciziile Curţii Constituţionale

Bruxelles a cerut să includă coaliţie de centru-stânga pentru a oferi garanţii ferme cu privire la independenţa justiţiei şi respectarea deciziilor Curţii Constituţionale.Comisia a solicitat abrogarea a două decrete de urgenţă adoptată în urmă cu zece zile, care reduc competenţele Curţii Constituţionale şi de a schimba regulile din 29 iulie referendum pentru a confirma eliminarea a preşedintelui Traian Băsescu.

"Comisia va continua să monitorizeze situaţia, de asemenea, în contextul mecanismului de verificare şi de cooperare. Raportului privind România, care urmează să fie adoptată de Colegiul comisarilor de miercuri va fi actualizat în mod corespunzător", a adăugat declaraţia.